Achilleus: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
7 bytes fjernet ,  for 6 år siden
Fjerner version 8166007 af 130.226.70.69 (diskussion) de har ikke samme far, så de er ikke brødre
(Det hans bror og ikke hans elsker :))
(Fjerner version 8166007 af 130.226.70.69 (diskussion) de har ikke samme far, så de er ikke brødre)
Thetis er datter af havguden [[Nereus]] og selv en havgudinde. Hun er meget smuk og kaldes i Iliaden "den sølverfodede". Zeus havde svagt punkt for hende, hun snoede ham om sin lillefinger og fik ægteskabet med Peleus i stand. Thetis dyppede Achilleus i [[Styx]]' vand, og han blev usårlig – undtagen der hvor Thetis holdt ham: ankel og hæl. Hælen blev hans ømme punkt og ledte til hans død. Heraf kommer navnet [[akillessene]]n og udtrykket [[akilleshæl]] om et menneskes svage punkt.
 
Achilleus optræder i ''[[Iliaden]],'' hvor han kæmper sammen med [[achaier]]ne mod trojanerne ([[Ilion]]: grækere mod trojanere). Han skændes med kong [[Agamemnon]] og skænderiet resulterer i at Agamemnon fratager Achilleus hans krigsbytte, en smuk ung pige ved navn [[Briseis]], der kaldes "den stramtombæltede" eller "den ferskenkindede". Herefter nægter Achilleus at deltage i kampen. Det fører til talrige tab, da han ikke kan undværes. Først da hans elskede bror,elsker [[Patroklos]] bliver dræbt af den trojanske prins [[Hektor]], genindtager han sin plads i rækkerne for at få hævn. Han dræber Hektor, og Iliaden slutter med Hektors begravelse.
 
Mens [[Troja]] står i flammer, dræber Hektors bror, [[Prins Paris|Paris]], Achilleus ved at ramme ham med en [[Pil (våben)|pil]] i hælen, hans eneste sårbare punkt. Han dør og når aldrig hjem, men hans søn [[Neoptolemos]] overtager hans plads, og viser sig at være lige så stor en helt som sin fader. Paris bliver senere skudt af [[Filoktetes]]. Efter det var blevet bestemt, at [[Odysseus]] skulle arve Achilleus' brynje i stedet for [[Ajax]], går Ajax amok på en flok [[får]].
59.839

redigeringer

Navigationsmenu