Brugerdiskussion:MacApps/Arkiv1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, MacApps! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Vrenak (diskussion) 2. jan 2018, 19:06 (CET)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Vrenak (diskussion) 2. jan 2018, 19:06 (CET)


Hej MacApps - jeg vil foreslå dig at give en begrundelse på Wikipedia:Gendannelsesforslag. I "værste" fald får du en yderligere begrundelse hvorfor artiklen ikke gendannes. I bedste fald gendannes artiklen. --Glenn (diskussion) 2. jan 2018, 22:47 (CET)

Hejsa, den her gang er du i det mindste forbi det reklamerende, og link til andre sprogs wikier, men der er meget lang vej til bare en basal artikel, tjek WP:Stilmanualen for at se hvordan en artikel skal se ud. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 2. jan 2018, 23:07 (CET)
Jeg vil kraftigt anbefale at du læser op på nogle af de ting der står i boksen øverst på denne side. Til info, udover at man ikke linker til andre sprogs wikipediaer skriver man heller ikke om noget på dem, eller på anden måde henviser til andre steder i teksten. Man skriver en artikel, indsætter kilder (disse må gerne indeholde links til steder udenfor da.wiki, (dog ingen andre wikier), disse kilder vil ende nederst på siden). Overhold formateringen af artikler, se evt. på andre artikler. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 2. jan 2018, 23:52 (CET)
Jeg har slettet ''Https://en.wikipedia.org/wiki/Xcas'' Man kan ikke bare oprette et diskussionsindlæg i artikelnavnerummet . Se i øvrigt ovenfor. - Nico (diskussion) 24. jun 2018, 12:12 (CEST)

Skuespiller/skuespillerinde[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at det ifølge Retskrivningsordbogen er helt korrekt at bruge skuespiller om en kvinde - se her. Hvis du retter artikler bare for at sætte 'inde' på, så er det lidt spild af energi, for artiklen bliver ikke mere korrekt af det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. aug 2018, 10:56 (CEST)

Helle Reedtz-Thott[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Jf. Wikipedia:Sletningsforslag/Helle Reedtz-Thott har jeg sammenskrevet artiklen Helle Reedtz-Thott dels til Otto Reedtz-Thott (født 1954) og dels til Gavnø Slot. Da du har bidraget meget til artiklen om Helle Reedtz-Thott, tænkte jeg, at du ville kontrollere at jeg havde fået det vigtigste med. Mvh, Kjeldjoh (diskussion) 21. sep 2018, 09:48 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) (diskussion) 5. dec 2018, 11:23 (CET)
Hej MacApps. Jeg vil gerne gentage ovenstående tip. Jeg kan se, at du i dag har foretaget en stribe redigeringer på DR, og rigtig mange er meget små, heraf har du selv beskrevet en pæn del af dem som "korrektur". Dem kunne du typisk undgå ved at bruge forhåndsvisning og tjekke resultatet der, inden du gemte. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. jan 2019, 21:49 (CET)
Og én gang til: Prøv nu at samle nogle af dine ændringer, så vi undgår så vanvittigt mange versioner i historikken på DR - 15 ændringer, hvoraf de fleste er bittesmå, fra dig alene i dag er simpelthen ikke nødvendige. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. jan 2019, 20:29 (CET)

Hej MacApps. Det afsnit, du er i gang med at skrive, er i min optik blevet meget, meget uneutralt efter du har udvidet det, hvilket jo efter min mening ikke er i Wikipedias neutralitetsånd Fra "intern splid" i Venstre (i ordet splid ligger allerede en tolkning af situationen, jeg ikke mener hører til i en Wikipedia-artikel), over en oplistning af organisationer, der er imod udrejsecentret (men ingen holdninger for), konnotationer som at "stikke af", til en vurdering af, at "ordningen er problematisk". Alle de påstande er godt nok fremsat af andre, men det er jo ikke en objektiv sandhed, kilderne præsenterer, men deres vurdering og deraf følgende holdning. Mon du kunne skære det subjektive fra? --Masz (diskussion) 8. dec 2018, 17:20 (CET)

Fotomodeller[rediger kildetekst]

Hej!

Lad være med at smide artikler i Kategori:Fotomodeller - der er underkategorier, som er mere relevante. --Palnatoke (diskussion) 24. dec 2018, 17:21 (CET)

Hej MacApps, vær venligst stadig opmærksom på dette. Når en person er i Kategori:Fotomodeller fra Danmark, er det ikke nødvendigt også at tilføje Kategori:Fotomodeller, eftersom den specifikke danske kategori allerede er en del af den bredere kategori. Se evt. Hjælp:Kategorier.
Det er heller ikke nødvendigt at tilføje Kategori:Levende personer, for den tilføjes automatisk ved brug af skabelonen {{FD}}. Vh. SorenRK (diskussion) 1. jan 2019, 23:15 (CET)

Filmroller i tabeller[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Først og fremmest tak for dine bidrag til Wikipedia. Dine tilføjelser med tabeller til skuespilleres roller osv er rigtig gode. Jeg vil dog bede dig om at skrive deres roller og noter med stort begyndelsesbogstav. Det ser pænere ud, og det er generelt også sådan en eny celle i en tabel skal ses som starten på en ny sætning, hvorfor det også skal starte med stort. Fortsæt ellers dit fine arbejde - det bliver bemærket :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 8. jan 2019, 20:31 (CET)

Jeg kan ikke rigtigt forstå hvorfor du laver lister om til tabeller, jeg synes det er vildt besværligt at opdatere Filmografi med mere når det er i tabeller ---Zoizit (diskussion) 10. feb 2019, 19:02 (CET)

Hej MacApps. Rigtig godt med dine bidrag+mange, dejlige kilder til DR (samt DR Ultra). Men jeg fandt det problem, at du ofte putter <nowiki>s ved URL'erne, så man ikke kan klikke disse. Det kan være ret irriterende for brugere, især hvis de er på mobil, derfor har jeg fjernet disse. Jeg vil klart anbefale, at du læser Wikipedia:Kildeangivelser, i hvert fald bare noget af den. Ellers fortsæt det gode arbejde, det bliver, som Toxophilus sagde, bemærket :) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 31. jan 2019, 20:57 (CET)

"NYTR FRA DR"[rediger kildetekst]

Hvad er "NYTR FRA DR"? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 1. mar 2019, 19:13 (CET)

forhåndsvisning...igen[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Det er kedeligt at kigge 10 bittesmå for patruljanter (dvs. inkl. mig) ændringer igennem :-( --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 1. mar 2019, 19:27 (CET)

Tak for rettelser - svar fra PHE77[rediger kildetekst]

Hej PHE77,

Jeg takker mange gange for dine rettelser af artiklen om DR. Desværre begår jeg en del begynderfejl. Så det glæder mig meget, at du hjælper.

Min læreproces er meget meget langsommelig. Må jeg bede om din hjælp igen i fremtiden? Det vil gælde mig meget. Jeg havde egentlig overvejet helt at droppe tilføjelser til artikler, selvom det er interessant at bidrage til en bedre wikipedia.

igen mange tak! Mange hilsner MacApps

Hej MacApps. I starten er der mange muligheder for, at man begår nogle fejl, men det er jo en del af enhver læreproces. - Så det skal ikke holde dig tilbage. Et godt råd er at begynde med nogle forholdsvis enkle ting og at kigge på, hvordan lignende artikler er opbygget. Man kan evt. lave sin egen liste med skabeloner/vejledning til nogle af de ting, som man anvender ofte (fx wikilinks, henvisninger mv.). Noget af det interessante ved at arbejde med Wikipedia er, at man løbende kan lære noget nyt.
Du er meget velkommen til at bede om hjælp, men der er mange brugere, som har væsentlig mere erfaring og flere tekniske kundskaber end mig. Jeg anvender selv Skribentforsiden, hvorfra man kan finde vejledning til diverse emner. Herudover er der også mulighed for at få hjælp på Wikipedia:Landsbybrønden og Hjælp:Nybegynderforum, hvor man kan oprette et indlæg og få hjælp til stort og småt.
Og til sidst et lille tip: Når du har et redigeringsvindue åbent, er der nederst et felt med specialtegn. Øverst i feltet står der "Signér med dit brugernavn" efterfulgt af fire tilder (~). Ved at klikke på den bliver der indsat fire tilder, som er en kode for dit brugernavn. Den kan du bruge, når du fx skriver på diskussionssider. Mvh. PHE77 (diskussion) 4. mar 2019, 16:08 (CET)

Lige en lille ting[rediger kildetekst]

Vi bruger normalt ikke <br /> i artikler for at adskille afsnit :-) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 13. mar 2019, 17:28 (CET)

Anders Bondo Christensen fortsat formand for Danmarks Lærerforening[rediger kildetekst]

Hvorfor har du skrevet, at han skulle være formand 2002-2019? Hvor har du det fra? Han fortsætter da, og stiller op til nyvalg. https://www.folkeskolen.dk/659749/anders-bondo-stiller-op-til-endnu-en-periode-som-laererformand- fra 2019.... Hans Christophersen (diskussion) 25. maj 2019, 10:23 (CEST)[svar]

Kilder på dine politiske udfald[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, Madglad (diskussion) 1. sep 2019, 13:35 (CEST)


Lærermangel[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at du har oprettet en artikel om "lærermangel". Artiklen har en lang række problemer.

Grundlæggende fremstår den som førstehåndsforskning. De indsatte referencer indeholder ingen, eller begrænset, støtte til artiklens påstande, som i øvrigt er tvivlsomme. At lærermangel skulle være noget, der i Danmark er opstået i 2000 er lidt morsomt, da jeg med din baggrund og interessse for lærerfaget formoder, at du er bekendt med den (reelle) lærermangel, der opstod i Danmark i 1950'erne og 1960'erne som konsekvens af efterkrigstidens store årgange.

Artiklen fremstår efter min opfattelse alene som et fagpolitisk opråb, hvilket har karakter af "soapboxing", der ikke er velset på Wikipedia.

Jeg har overvejet at indstille artiklen til sletning af bl.a. ovennævnte grunde, men mener du, at du kan forbedre artiklen, kan dette være en mulighed. Det er dog væsentligt, at artiklen skrives som en encyklopædisk artikel, der beskriver begrebet. Da det vel for de fleste siger sig selv, hvad lærermangel er, er det nok en god idé at fokuserer på historik og andres neutrale analyser af begrebet og dettes konsekvenser, fremfor at lægge vægten på en fagpolitisk løsning, gående ud på at sende flere penge og skære ned på brugen af lærervikarer. Det vil nok også være godt med neutrale kilder, d.v.s. stærk begrænsing af fagpolitiske kilder. --Pugilist (diskussion) 16. sep 2019, 12:13 (CEST)

Jeg kan se du har tilføjet information om fyring i en masse artikler. Det kan godt være du kan kildebelægge påstandene, men de er ikke encyklopædiske relevante. Jeg har derfor fjernet samtlige af disse oplysninger igen. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. sep 2019, 07:37 (CEST)

Youtubekanaler[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Skolers youtubekanaler er ikke relevante for Wikipedia. ― Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. dec 2019, 15:36 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Zoizit (diskussion) 29. dec 2019, 13:56 (CET)

Husk venligst fodnoter[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Tak for kilder på Separation af de variable. Det ville dog være endnu bedre hvis du også tilføjede referencer i teksten (og eftersom du har brugt bøger, kam du bruge forkortede refs). — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 29. dec 2019, 15:35 (CET)

WP:ANDENWIKI[rediger kildetekst]

Hejsa. Som jeg kan se det, har du oversat dele af Mathematica fra den tyske Wikipedia. Det er helt fint, men du må gerne lige fortælle os andre at du har oversat den derfra, fx med redigeringsopsummeringen Oprettet fra dewiki. Se WP:ANDENWIKI. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 7. jan 2020, 16:18 (CET)

Wikificering[rediger kildetekst]

Hej MacApps. Først og fremmest tak for dine bidrag til da.wiki. Det er dejligt, at du tager dig tid til at oprette artikler om forskellige emner. Når det så er sagt, vil du så ikke tage et kig på de ændringer, som jeg har foretaget i dine tre nyeste artikler; TI-89, TI-92 og TI-Nspire? Jeg har bl.a. markeret søgeordet, angiver kategorier, indsat billeder og indsat Reflist, så de angivne referencer bliver listet korrekt. Se eventuelt stilmanualen for hvordan man opbygger en artikel. Det vil hjælpe andre brugere meget, hvis dine artikler ikke behøver at blive rettet for disse småfejl. Mvh. Toxophilus (diskussion) 8. jan 2020, 07:43 (CET)

Jeg vil gentage min henstilling fra sidste uge. Vær venlig at gennemlæse stilmanualen, og opbyg dine artikler i henhold til denne. Det gælder bl.a. Maxima, SageMath og CPMP-Tools. Mvh. Toxophilus (diskussion) 13. jan 2020, 10:48 (CET)

Numeriske kildenavne[rediger kildetekst]

Her vælger du at give en række kilder numeriske ref=-navne. Vil du ikke give dem sigende navne? Det er god skik. --Madglad (diskussion) 18. feb 2020, 21:13 (CET)

@Madglad: Det er VisualEditor der gør det automatisk. Jeg ved ikke om det er muligt at redigere navnet fra VisualEditor, eller om man skal gå ind i markupeditoren. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 29. apr 2020, 01:54 (CEST)
Tak, Bif. Det burde den så ikke gøre. Nogen burde skrive en fejlrapport. Referencen bør selvfølgelig have et sigende navn, det er et grundlæggende datalogisk princip at bruge meningsfulde identifiere. Desuden er det vanvittigt kontraintuitivt at fx navngive en ref ":1" i wikiteksten, hvis den vises på artiklen som [4]. Intuitivitet er et grundlæggende princip i grænsefladedesign. Jeg troede egentligt at det var lønnede programmører, der arbejder for WMF? --Madglad (diskussion) 29. apr 2020, 09:18 (CEST)

Husk overskrift og underskrift. Tip om [kilde mangler][rediger kildetekst]

Overskrift[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk at sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og derfor skal alle afsnit fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.
Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == [OVERSKRIFTEN] == på en linje for sig.

Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 12. apr 2020, 22:27 (CEST)

Husk overskrift, når du starter en ny diskussion, fx Diskussion:Kolding Gymnasium. /Madglad (diskussion) 12. apr 2020, 22:27 (CEST)

Underskrift[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Madglad (diskussion) 12. apr 2020, 22:27 (CEST)

Husk underskrift, når du starter en ny diskussion, fx Diskussion:Kolding Gymnasium. Du skal have korrekt formatteret dato+klokkeslæt med, for ikke at forvirre arkiveringssoftwaren. /Madglad (diskussion) 12. apr 2020, 22:27 (CEST)

Kilder mangler[rediger kildetekst]

Dette markerer du med {{km}}, så går resten af sig selv. /Madglad (diskussion) 12. apr 2020, 22:27 (CEST)

Redigér ad én omgang[rediger kildetekst]

Redigér ad én omgang. Dvs.: Kopiér det du arbejder med over i Bruger:MacApps/sandkasse eller et andet passende sted, redigér det færdigt, læg det ind samlet, når det er færdigt. /Madglad (diskussion) 27. apr 2020, 08:21 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 27. apr 2020, 08:21 (CEST)

Mindre ændringer[rediger kildetekst]

Læs Hjælp:Mindre ændringer. Du må ikke markere alle dine ændringer som 'mindre'. Kun når de opfylder betingelserne. --Madglad (diskussion) 29. apr 2020, 23:33 (CEST)

Efterspurgte artikler[rediger kildetekst]

Der findes en liste kaldet Wikipedia:WikiProjekt Efterspurgte artikler, som kan også fremsøges ved at skrive wp:ea ind i søgefeltet. Det er efter min mening et bedre sted at placere røde links end i et "Se også"-afsnit.

Læs også stilmanualen, specielt afsnittet Wikipedia:Stilmanual#Links_mellem_artikler: " At lave en henvisning til ikke-eksisterende artikler (røde links) er også fint, det inspirerer som regel andre til at skrive artiklen." Du kan med andre ord roligt skrive links til endnu ikke eksisterende artikler ind i teksten. Dette er at foretrække frem for at skrive emnerne i et "Se også"-afsnit, da de så allerede indgår i artikelteksten når/hvis artiklen oprettes. --Madglad (diskussion) 21. maj 2020, 12:13 (CEST)[svar]

Formelkoder?[rediger kildetekst]

Er der en grund til at du ikke har kopieret formelkoder fra f.eks. svensk Wiki? (se min indsættelse øverst i Længdeforkortelse) --Hjart (diskussion) 2. jun 2020, 19:12 (CEST)

Hvad er formelkoder? Jeg har intet kendskab til formelkoder. MacApps (diskussion)MacApps

Jeg har heller ikke noget videre kendskab til emnet, bortset fra at jeg har lagt mærke til dem flere steder og ville gøre dig opmæksom på det, da jeg tænker de er en fordel i forhold til statisk grafik. Bemærk at jeg simpelthen kopierede den relevante kildekode fra svensk wiki. Se den øverst i Længdeforkortelse. Det lader til at være en notation man kan bruge til at lave matematiske formler. Jeg vil anbefale at spørge om hjælp til det i Hjælp:Teknisk forum.
At kopiere formler fra f.eks. svensk Wikipedia kræver naturligvis ikke de store kundskaber, men hvis du har lyst at dykke lidt dybere ned i det, kan du kigge på Hjælp:TeX markup.--Hjart (diskussion) 7. jun 2020, 17:18 (CEST)

Hej @MacApps:

Tak for oprettelsen af Logistisk vækst. Men kan du ikke begynde at bruge de indbyggede koder, så det kan se bedre ud? Se også Hjælp:Formatering med opmærkningskoder.

Mvh. Inc (diskussion) 13. jun 2020, 23:20 (CEST)

@MacApps: Det er super, at du prøver at bruge koden :-) Her er hvad du har skrevet:
<code>\frac {M}/{1+c·e^-b·x} \textstyle \frac {M}/{1+c·e^-b·x}</code>
og her er hvad du skal skrive for at få koden til at virke:
:<math>y(x)=\frac{M}{1+ce^{-bx}}</math>
hvor jeg også har rettet i udtrykket. Hvis du vil lave gangetegn er koden: \cdot
Virker koden for dig nu? :-) --Inc (diskussion) 14. jun 2020, 22:07 (CEST)
@MacApps: Du skal kun skrive:
Fungerer det? --Inc (diskussion) 14. jun 2020, 22:17 (CEST)
Det lykkedes! Tillykke :) --Inc (diskussion) 14. jun 2020, 23:14 (CEST)

Masseindsættelse af km[rediger kildetekst]

Hej MacApps, når nu manglende kilder ligger dig så meget på sinde, - hvad med at bruge lidt tid på at finde og indsætte kilder, i stedet for at plastre en hel masse artikler til med km. - Det forbedrer ikke en artikel, og bør kun bruges hvis man ikke kan finde en kilde for en oplysning. - Nico (diskussion) 5. jul 2020, 17:20 (CEST)

@Nico: Hvorfra har du at den kun bør bruges "hvis man ikke kan finde en kilde for en oplysning"? Og hvis vi alle skulle bruge tid på at finde en kilde til hver eneste påstand uden kilde på dawiki, ville vi ikke lave andet. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 5. jul 2020, 17:35 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: Jeg formulerede det måske lidt kluntet ovenfor, - Det jeg mener er at det forbedrer ikke en artikel at sætte km på. Det er en gammel og problematisk diskussion. Kilder er godt, og gerne på så meget som muligt, men der er for mig at se ikke nødvendigt at sætte skabeloner på helt ukontroversielle oplysninger, som der ingen grund er til at anfægte. - Nico (diskussion) 5. jul 2020, 17:56 (CEST)
Tag nu fx artiklen om Ranum Seminarium, som har fået mange "kilde mangler"-angivelser, den første ved grundlæggelsesåret 1848; men denne og efterfølgende oplysninger stammer fra jubilæumsskriftet, som er opført under Henvisninger: Ranum Statsseminarium 150 år – 1848-1998. Jubilæumsskrift. Det kan du bestille hjem gennem dit bibliotek og sætte sideangivelser på, for du forventer vel ikke, at andre har tid til at gøre det for dig. Jubilæumsskriftet blev brugt, da artiklen blev skrevet; men ingen orker at foretage dette arbejde forfra. Det burde være nok at anføre, at det er dér, det hele står. Du må især ikke forvente, at alle kilder skulle findes elektronisk på nettet. --Hans Christophersen (diskussion) 5. jul 2020, 22:55 (CEST)
Men min mening er dog stadig, at km bidrager til at forbedre en artikel, for så bliver læseren opmærksom på, at der mangler kilder. Det er tilladt at ignorere mine ændringer. Ligeledes er det muligt at tilbagestille de bidrag, som MacApps betragter som forbedringer. MacApps (diskussion) 6. jul 2020, 17:29 (CEST)MacApps
Det mener jeg nu nok læseren selv kan finde ud af. Jeg mener du i mange tilfælde skaber et problem, hvor der ikke er noget, og i stedet for at hjælpe læseren, forvirrer du hende/ham. - Nico (diskussion) 6. jul 2020, 17:43 (CEST)
Jeg fastholder stadig, at km gør enhver opmærksom på, at en information mangler kilde som belæg. MacApps (diskussion) 6. jul 2020, 17:55 (CEST)MacApps
Det virker som om du ikke har læst Hans Christophersens indlæg ovenfor, men foretrækker at drysse vilkårlige km'er ud over artiklerne. - Nico (diskussion) 6. jul 2020, 18:03 (CEST)

Der findes {{Henvisninger}}, der kan bruges, når der er et generelt behov for indsættelse af kildehenvisninger til enkeltpåstandene i teksten. Men {km} og hv-skabelonerne er fine til at præcisere, hvor der mangler. Problemet er ikke skabelonerne, men de manglende kilder. Og forholdet at man i tidligere tider kritikløst accepterede alt, og fokuserede på at få så mange artikler som muligt, kilder eller ej. Og der sniger sig stadig masser af påstande og hele artikler ind uden kilder. --Madglad (diskussion) 6. jul 2020, 18:12 (CEST)

@madglad , mener du der skal km på Jelling Seminarium blev oprettet i 1841 til uddannelse af lærere nå der i henvisningerne står en henvisning til Jelling Seminarium 1841-1941 — Kort Beretning i Anledning af Seminariets Jubilæum og personalhistoriske Meddelelser om Seminariets Dimittender. Ved E.V. Holm og A.B. Lund. Jelling 1941. Det mener jeg er ligesom en masse af hel masse af MacApps indsættelser er helt ude af proportioner. Som Hchristophersen skriver er det stadig en kilde selv om den ikke ligger på nettet- Nico (diskussion) 6. jul 2020, 18:22 (CEST)
Selvfølgelig er kilder kilder, selv om de ikke ligger på internettet. Det er ikke alting, man kan finde de bedste kilder til på internettet. Men det mindste artikelforfattere kan gøre er at indsætte henvisninger på diverse påstande, der er kildebelagte. Så kan fremtidige læsere og skribenter nemmere gennemskue, hvilke af påstandene, der er kildebelagte, og hvilke, der skyldes skribentens hukommelse eller opfattelse. --Madglad (diskussion) 6. jul 2020, 18:42 (CEST)

Commons kategorier[rediger kildetekst]

Bemærk at der er særskilte kategorier på Commons for både TI-89 og TI-92, som man med fordel kan placere relevante billeder i (jeg har gjort det for dig i nogen tid). I artiklen klikkes på "Wikimedia Commons" linket i sideboksen til venstre for at komme dertil. Bemærk også at der i forvejen var flere billeder af TI-89 Titanium. --Hjart (diskussion) 26. dec 2020, 22:43 (CET)

@ Hjart, Mange tak for dit bidrag. Det glæder mig, at jeg ikke er den eneste, som mener, at TI-89 & TI-92 længe har trængt til at blive nævnt her på dawiki. Formålet med de seneste redigeringer har været at fremhæve online emulators og disse grafregneres evne til at løse differentialligninger. Denne evne kendte jeg desværre ikke til tidligere, selvom en sådan viden ville have hjulpet mig meget. Jeg håber, at der er flere af os "gamle", som husker de glade 1990'ere, som finder interesse ved at læse om de gamle grafregnere. Jeg må desværre blive svar skyldig, for jeg kender ikke noget til "Wikimedia Commons". Hvis du har forslag eller lignende, må du gerne skrive igen. mange hilsner MacApps MacApps (diskussion)MacApps

Commons er det billedlager, som de billeder du uploader, havner i. Jeg forventede heller ikke noget svar, men håbede bare at du måske kunne finde ud af at klikke på det omtalte link. --Hjart (diskussion) 27. dec 2020, 15:27 (CET)

@ Hjart. Formålet med at uploade illustrationer er netop at vise, at TI-89 Titanium er i stand til at løse differentialligning såvel gradisk som algebraisk. Det er den simple grund til, at jeg har uploadet flere fotos af TI-89 Titanium. For et foto af en slukket grafregner formidler ikke det budskab. MacApps (diskussion)MacApps

Hovedformålet med min henvendelse var et spinkelt håb om at du måske selv kunne anbringe illustrationerne i de rette kategorier. --Hjart (diskussion) 27. dec 2020, 15:55 (CET)

@ Hjart. Der melder jeg pas, for mit kendskab til wiki Commons er for nyt og for begrænset. Jeg beklager meget. Men tak for, at du har givet mig lidt kendtskab til wiki Commons. MacApps (diskussion) 27. dec 2020, 16:55 (CET)MacApps

Kopiering af billeder fra andre websites[rediger kildetekst]

Respekter ophavsretten
Hej MacApps. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen --Hjart (diskussion) 18. jan 2021, 13:33 (CET)

Jeg har bemærket at flere af dine uploads i dag er markeret som mulige copyright-brud og må i den forbindelse bemærke at den slags bliver slettet efterhånden som de opdages.--Hjart (diskussion) 18. jan 2021, 13:33 (CET)

@ Hjart. Jeg kan se, hvad du mener. Jeg har forssøgt at fjerne mine seneste ændringer - desværre uden held. Da du uden tvivl er bedre til at fjerne uønsket indhold, så beder dig om at fjerne de uønskede tilføjelser, som jeg har begået. Det ændrer selvsagt intet, at jeg ikke ønskede at genere nogen med mine redigeringer, men blot at forbedre de to artikler.

Billederne (5 stk af TI-89 og TI-92) lå på Commons, hvor en administrator med relevante rettigheder for et par timer siden var forbi og slettede dem. Du ville ikke kunne have slettet dem ved at slette tekst her på dawiki og jeg tænker umiddelbart ikke at tekst her brød med nogens ophavsret. --Hjart (diskussion) 18. jan 2021, 21:09 (CET)

Kategori:Medvirkende i Matador[rediger kildetekst]

Hej MacApps Jeg kan se, at du i dag har oprettet Kategori:Medvirkende i Matador og hældt en masse personartikler ind i den. Jeg mener at kategorien har eksisteret tidligere, men at den blev slettet sammen med andre lignende kategorier på baggrund af dette sletningsforslag. Årsagen er, at det åbner op for en helt overvældende stor mængde nye kategorier, der ikke for alvor bibringer det helt store overblik. Normalt vil kunne læse, hvem de medvirkende i en tv-serie er, ved at læse hovedartiklen om tv-serien. Den anden vej rundt, vil man kunne læse at skuespillerne medvirker i Matador under deres filmografi. Jeg agter derfor at indstille kategorien til sletning. Toxophilus (diskussion) 26. jan 2021, 19:47 (CET)

@T: Jeg er helt uenig, for sådan en kategori skaber overblik, og der findes allerede en lignende kategori: Kategori:Medvirkende i Olsen-banden. Men slet blot, for jeg bestemmer ikke, hvilket indhold der bør være på dawiki.
Man må gerne være uenig :-) Jeg kan ikke bare slette efter forgodtbefindende, og det er nok meget fint. Jeg har i stedet oprettet et sletningsforslag, så vi kan diskutere det i plenum med de øvrige brugere på Wikipedia. Du skal være velkommen til at fremføre din argumentation så vi kan få belyst for og imod. Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. jan 2021, 21:32 (CET)

Der er flere støtter til at slette kategorien "Medvirkende i Matador", så jeg har tilladt mig at uddybe artiklen om Matador (tv-serie). Tilsvarende gælder for kategorien "Medvirkende i Olsen-banden", som jeg ikke har oprettet. MacApps (diskussion) MacApps

Det lader til, at vi kan blive enige om, at det er en bedre måde at nævne de medvirkende på denne måde. I så faldd kan jeg sagtens støtte ønskest om at slette de to kategorier. MacApps (diskussion)MacApps
Udmærket. Jeg har godt set, at du har udvidet Matador-artiklen. Alle de medvirkende og figurerne skal ikke nødvendigvis nævnes i Matador, for der findes jo også Figurer i Matador, men hvis det er små roller spillet af skuespillere som senere blev meget store/kendte, så kan jeg godt se ideen med at nævne dem (f.eks. Ole Thestrup eller Thomas Eje). Den også indeholder de meget små biroller, men der er muligvis over set nogle. Mvh. Toxophilus (diskussion) 9. feb 2021, 08:21 (CET)