Wikipedia-diskussion:Landsbybrønden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arkiverede diskussioner om Landsbybrønden findes i Wikipedia-diskussion:Landsbybrønden/arkiv

Århus og Aarhus[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket, at der er en redigeringskrig vedrørende opslaget Aarhus. Som en side"gevinst" ser jeg forundret, at "århusiansk" er omdirigeret til Århus, senere rettet til Aarhus. Men århusiansk er jo en dialekt, ikke en by, og i artiklen om byen, er dialekten ikke nævnt!! Hvordan hænger det sammen??94.145.53.152 1. feb 2011, 23:27 (CET)

Det hænger formentlig sådan sammen, at der endnu ikke er nogen, som har fået skrevet et afsnit om dialekten. Jeg er ikke sikker på, at denne dialekt vil kunne bære en selvstændig artikel. Men til at starte med bør det i hvert fald starte i artiklen om byen.
Hvis du mener, at du vil kunne gøre et fornuftigt stykke arbejde, kan du jo skrive det på artiklens diskussionsside. --|EPO| COM: 1. feb 2011, 23:46 (CET)
Tak for svaret. Hvis jeg skal bidrage (som født og opvokset i Aarhus kender jeg en del til dialekten) kræver det dog, at jeg sætter mig ind i reglerne og typografien for lydord på wiki. Umiddelbart ret uoverskueligt, da jeg ikke er sprogforsker.94.145.53.152 2. feb 2011, 00:02 (CET)

Stopper patruljering[rediger kildetekst]

Jeg stopper hermed patruljering af hærværk. Årsagen er, at andre brugere opfatter sig som bedre til det, og intervenerer i mine berettigede patruljeringer, så der opstår redigeringskonflikt. Til disse kloge-Åger kan jeg dog bedyre, at jeg selv er i stand til at indsætte passende advarsler hos hærværksfolket, når jeg har fjernet hærværk. Desværre er eksemplerne måske et led i den kedelige tendens, at visse "superbrugere" ikke gider samarbejde med andre, men blot anser sig selv for ufejlbarlige. På længere sigt kan det ende med, at wiki (da) bliver en loge for de bedrevidende.Ramloser 5. feb 2011, 17:59 (CET)

Hvis du stadig mugger over det du skrev i Brugerdiskussion:Sarrus#redigeringer, så prøv dog lige at se i artiklens historik. Du fjernede hærværk og gav en advarsel. hvorefter jeg fjernede hærværk og også gav en advarsel. Det er en ganske normal procedure, som der ikke er nogen grund til at blive sur over.
- Sarrus (db) d. 5. feb 2011, 18:03 (CET)
Jamen vi kommer da allesammen en gang imellem i konflikt om en gang hærværk. Enten får man fjernet hærværket mens en anden skriver en advarsel, eller også er det omvendt. Det hænder da også at jeg ikke får blokeret en irriterende genganger før en anden gør det. Det kan kun undgås ved at tage tjansen een ad gangen, hvilket slet ikke giver mening. Jeg tror bare at vi skal glædes over at vi får jobbet gjort, og at vi tilsyneladende har en overkapacitet til når det går hedt til. Du kan evt. søge om at blive patruljant her, men det er 'kun' tjansen at kunne sige god for upatruljerede redigeringer - en gerning, der er meget påskønnelsesværdig og nok det tungeste tov at trække i her på sitet. At bekæmpe den åbenlyse hærværk er muligt for alle, og dine såkaldte superbrugere må være administratorerne, som i mine øjne er almindelige wikipedianere, blot forsynet med kost og fejebakke i form af nogle få værktøjer, der gør hærværksbekæmpelsen lidt nemmere.
Vi er allesammen frivillige, og jeg håber da at du hænger ved - du får da en hel masse artikler og rettelser fra hånden - bliv endelig ved! Med venlig hilsen --Jørgen 5. feb 2011, 18:39 (CET)
Jeg vil godt lige støtte op om Jørgens bemærkning her. Hvis nu vi lige klapper hesten lidt, så ser det altså ikke helt så sort ud. Prøv at kigge på patruljeringshistorikken for artiklen:
 1. (vis/skjul) 2011-02-05T16:42:27 Sarrus (diskussion | bidrag | bloker) markerede Version 4783158 af Wikipedia som patruljeret ‎
 2. (vis/skjul) 2011-02-05T16:41:04 Ramloser (diskussion | bidrag | bloker) markerede Version 4783160 af Wikipedia som patruljeret (automatisk) ‎
Som i kan se så patruljerer Sarrus faktisk en ældre version 87 sekunder senere end den Ramloser patruljerede tidligere. Problemet er at Ramloser bruger Fjern redigering og ikke Rul tilbage. Havde han/hun brugt Rul tilbage var version 4783158 blevet fjernet og ville derfor ikke stå som upatruljeret, men idet Ramloser bruger Fjern redigering bliver det hærværk der bliver lavet i redigeringen til version 4783158 ikke markeret som patruljerer og dermed opstår problemstillingen, da Sarrus ikke kontrollerer hvad der gemmer sig bag 'Gå til næste forskel'.
Rent personligt åbner jeg i øvrigt typisk flere faneblade for den samme artikel som jeg så patruljerer igennem og det gør muligheden for sådan en svipser endnu mere sandsynlig. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. feb 2011, 19:26 (CET)
Jeg skyder lige mig selv lidt i låret her, da jeg havde glemt at brugere i almindelighed (brugere uden patrol-flaget ikke har Rul tilbage funktionen).
@Ramloser: Som du kan se på illustrationen har medlemmer af brugergrupperne 'administratorer' og 'patruljanter' en særlig Rul tilbage-funktion, som gør at hærværksbekæmpelse og hærværksredigeringerne i et hug bliver markeret som patruljerede.
DaWiki-rul-tilbage.png
--Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. feb 2011, 19:48 (CET)

[redigeringskonflikt

Heb: Hvis jeg har markeret denne redigering som patruljeret, hvilket det tyder på, jeg har, så kan det kun være fordi jeg har konstateret, at Ramloser har foretaget denne redigering. Og så skal vi ikke klandre Ramloser for ikke at have brugt rul tilbage,da han/hun ikke har denne rettighed.
- Sarrus (db) d. 5. feb 2011, 19:51 (CET)

IP-adresse[rediger kildetekst]

Jeg har ved en tilfældighed opdaget, at flg. IP- adresse 93.165.158.12 tilhører min arbejdsplads; når jeg checker historikken, er der både redigeringer, som er forbedringer, og rent hærværk, som er sendt fra denne IP-adresse. Bør den blokeres permanent, eller hvad gør vi? Arbejdspladsen har mindst 300 PC'ere koblet op på samme server og formentlig samme IP-adresse-Ramloser 2. mar 2011, 21:59 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar - IP-adressen har før været blokeret 2 gange. 25. nov 2009 med 2 timer, og senest 16. december 2009 med 3 dage. Så det lader til de ikke er så slemme som eksempelvis skoler, biblioteker m.v. --Pixi Uno 2. mar 2011, 22:10 (CET)

Overtagelse[rediger kildetekst]

Gad vide, hvilke interesser der forsøger at overtage dansk wiki og med hvilket formål? Og gad også vide, om nogle af magthaverne her på siden gør noget ved det? Glædelig jul.Ramloser 20. dec 2011, 00:23 (CET)

Øøh, det er sent og jeg er ikke så skarp lige nu, men hvad antyder du? --Jørgen 20. dec 2011, 00:32 (CET)
Jeg gætter på, at der hentydes til Brugerdiskussion:Heb#Bruger:Lena Dyrdal Andersen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. dec 2011, 00:41 (CET)

Tradisjonelt navn på kugle (til trening) fra slutten av 1800-tallet. Heter "kettlebell" på moderne engelsk.[rediger kildetekst]

Arthur Saxon håndterer ei kugle på bakken, og ei skivstång i lufta, seint på 1800-tallet
Et eksembel på en 15.89 kg. tung vægt

Hva er det tradisjonelle navnet på kuglen (på bakken) på dansk? (Den norske artikkelen heter "kule (frivekt)". Kuglene er en type frivekter/ freeweights. Disse kuglene er hantler, men annerledes utformet enn "dumbbell". (Den kan ligne på en Vægtkast-kugle der håndtaket ikke henger og slenger.)

Den heter "Kugelhantel" ("Rundgewicht") og "girja" på tysk og russisk. Moderne engelsk kalles den "kettlebell"

Til orientering, så har jeg skrevet en norsk artikkel om Hantler; kanskje jeg kan starte en tilsvarende artikkel (på dansk)? --Vistamesa (diskussion) 19. jun 2012, 13:45 (CEST)

Hm, det er vist ikke helt det korrekte sted du har stillet dette spørgsmål, men skidt med det. Jeg prøvede at slå "kettlebell" op i den store røde Engelsk-danske ordbog af Kjærulff-Nielsen (så vidt jeg ved den mest omfattende engelsk-dansk ordbog der findes), men der var ordet desværre ikke at finde. På et dansk styrketræningsforum benævnes de simpelthen kettlebells (link), så jeg vil gå ud fra at det engelske ord simpelthen er blevet overført til dansk sprogbrug ligesom så mange fænomener der er nye i dansk sammenhæng. --Saddhiyama (diskussion) 19. jun 2012, 14:44 (CEST)
Forresten så har jeg lige set at der findes en dansk artikel Kettlebells. --Saddhiyama (diskussion) 19. jun 2012, 14:47 (CEST)
Har det her indlæg ikke lige været her? Sechinsic (diskussion) 10. jun 2016, 16:24 (CEST)
Hvad mener du Sechinsic? Og der er vel ingen grund til at føre diskussioner på denne side? --Madglad (diskussion) 10. jun 2016, 21:08 (CEST)
Jeg kan nærmest sværge på at dette diskussionsindlæg har været her på landsbybrønden før, ex. april, maj, juni. Måske er det bare tema og billede der er identiske; teksten kan jeg ikke sige noget om. Ellers tak? Sechinsic (diskussion) 10. jun 2016, 21:14 (CEST)

(På norsk) Dette innlegget fra 2012 bør kunne arkiveres. Artikkelen kettlebells finnes allerede. Mvh Sju hav (diskussion) 22. jan 2017, 10:44 (CET)

Two important images by Magnum Welsh photographer Philip Jones Griffiths[rediger kildetekst]

Sorry for the English!
Calling all photographers! Two of Philip Jones Griffiths photos have been released on an open licence by the National Library of Wales' new Wikipedian in Residence User:Jason.nlw (Jason Evans), if you want to add them to the article. Enjoy! There will also be an Editathon (or 'edit-a-thon') in the National Library on Welsh photographers (including Philip Jones Griffiths). Please inform your community of these exciting developments! It would be good if someone will create an article on Phillips. Thanks! Llywelyn2000 (diskussion) 2. mar 2015, 16:14 (CET)

Funny copyviol[rediger kildetekst]

Hi, sorry for writing in (bad) english. :)

Some months ago in it.wikipedia we produced this article [[1]] about eighteen century italian railways. Some weeks ago I found this article [[[[2]]]]. I wonder: since all articles in wikipedia are released under CCBYSA license, also translations should be released with the same license, is it right? (Y/N). If "Y" should be possible for dansk wikipedia copy/paste the text signalling Mr. Vinnie Gabriel as a translator (not author, of course!) and have one free article more :). And point out that we do know that a copyviol has been done. Of course this is just a suggestion. Bye! --Silvio Gallio (diskussion) 28. apr 2015, 11:34 (CEST) (on it.wiki)

It seems to be machine translated, so it's not particularly useful. --Cgt (diskussion) 28. apr 2015, 11:42 (CEST)
It is a machine translation from Italian. I would say it is a clear copyvio as I cannot see any attribution or mentioning of the license. Any of the authors of "Bivio Acquabella" should be able to go to cosmofusion.com and get compensation. It seems to be an Ukranian server. — Fnielsen (diskussion) 28. apr 2015, 23:01 (CEST)

Brøndarkiv[rediger kildetekst]

Til almindelig orientering så har undertegnede ændret opsætningen af Skabelon:Brøndarkiv, der benyttes på Landsbybrønden og de tilhørende arkivsider. Med henvisninger til 14 tematiske og 55 kronologiske arkiver var den ved at blive temmelig lang, så jeg har derfor ændret den til en mere komprimeret udgave. Udseende skal dog muligvis justeres, for det skævvrider lidt, at der er oprettet væsentlig flere kronologiske arkiver hver af de første år end nu. Alternativet er en ensretning med arkiver for hvert kvartal, men det vil nok gå udover en del links fra diskussioner, ligesom nogle kvartalsarkiver vil blive væsentlig større end andre.

Jeg har i øvrigt overvejet, om det vil være en ide at oprette tematiske arkiver for notabilitet og navngivning, der er et par hyppige gengangere. Men jeg ved ikke, om der er ønske om eller behov for det eller eventuelt for andre temaer? --Dannebrog Spy (diskussion) 19. mar 2016, 16:53 (CET)

TED speaker challenge[rediger kildetekst]

From 6 June to 6 July we are holding a writing challenge about TED speakers. Everyone can participate by writing about people who have held a TED talk. For an overview of TED speakers in the in competition see here: User:Jane023/TED speakers. For an overview of all the TED talks that these people have held, see here: TED talks. More information about the challenge, the points, the prizes, and the sign-up is here: TED speakers challenge. Jane023 (diskussion) 9. jun 2016, 12:59 (CEST)

Tilføjelse af tekst om genoptagelse af arkiverede diskussioner på Landsbybrønden-siden[rediger kildetekst]

På arkivsider til Landsbybrønden (undersider med arkiverede diskussioner), står følgende tekst, "Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til landsbybrønden. Er du i tvivl om hvordan du gør det, kan den detaljerede vejledning hjælpe dig på vej.", hvilket bliver hentet fra Brøndarkiv skabelonen.

Da jeg skulle søge rundt lidt for at finde den oplysning om at man gerne må genoptage en arkiveret diskussion, vil jeg foreslå at det ændres i skabelonen, så det i stedet for at stå i toppen, flyttes til boksen til højre, lige over eller under søgeboksen, så det også bliver synligt på Landsbybrønden-siden. Alternativt kan det omprogrammeres, så alternativet 'undertrykadvarsel' ikke fjerner den tekst, men blot lidt andet.

For når man søger i arkivet og finder en side/diskussion, får man blot vist selve siden og der står ikke noget om at man må genoptage diskussionen, så derfor synes jeg det bør være så tæt på selve søgeboksen som muligt, dvs. lige over eller under.

I øvrigt nævner den detaljerede vejledning ikke noget om at genoptage en arkiveret diskussion, så det burde måske tilføjes der også.

/Patrik Näsfors (diskussion) 14. okt 2016, 16:50 (CEST)

Diskussioner på denne diskussions-side[rediger kildetekst]

Burde diskussioner på denne diskussions-side ikke begrænses til diskussioner om selve Landsbybrønden-siden? Det har jeg i hvert fald set nogle andre steder, at det henstilles til, da Landsbybrønden jo er et sted hvor man skal diskuttere, og det derfor ikke er nødvendigt at gøre det her på diskussions-siden - med mindre det er noget generelt om selve siden, som jeg netop har gjort (omkring genoptagelse af arkiverede diskussioner).

Hvis det er enighed om det, vil jeg foreslå at diskussioner der hører hjemme i Landsbybrønden flyttes/oprettes som undersider til Landsbybrønden og arkiveres i de korrekte årstal ol., hvis de ikke er aktuelle længere. Alternativt kan de arkiveres i diskussions-arkivet.

/Patrik Näsfors (diskussion) 14. okt 2016, 17:02 (CEST)

Jo, det kan man da med god ret mene vil være en god idé. For mig at se er der ikke noget galt i at på eget initiativ at flytte fejlplacerede diskussioner på rette vis. Hvilket skal opfattes som en opfordring, med mindre der indløber protester. Jeg kan se at det især er "gæster", der får placeret diskussioner forkert. --Madglad (diskussion) 14. okt 2016, 23:31 (CEST)
Fint, lad os gøre det så. Listen er ikke særlig lang, så det burde gå ret hurtigt og vi kan lige så godt også få luget ud i det ene arkiv der er. Et par spørgsmål først. Denne side (og arkivet) er jo blot sider med afsnit. Hvis de fejlplacerede indlæg skal arkiveres i den rigtige periode (år og måned), skal de vel oprettes som undersider først? Er det nemmest at bare gøre det manuelt og kopiere diskussionerne til de nye sider eller skal det gøres på nogen speciel måde (gerne nem/automatisk måde)? (Jeg har ikke prøvet at arkivere tidligere). /Patrik Näsfors (diskussion) 3. jan 2017, 00:54 (CET)

Europäischer Fernwanderweg E6[rediger kildetekst]

What is the Danish name of E6 European long distance path/Europäischer Fernwanderweg E6? Maybe somebody I know can write that article. Sju hav (diskussion) 17. dec 2016, 18:56 (CET)

It is Fjernvandrevej E6 E6 DVL. Best regards Vrenak (diskussion) 17. dec 2016, 19:00 (CET)

Engelsk beskrivelse[rediger kildetekst]

Vi skulle måske tilføje en engelsk beskrivelse af hvordan man tilføjer emner, for de ikke-dansktalende der kommer forbi siden. Jeg har lige flyttet en der var fejlplaceret. Det står godt nok lidt i wikikoden som en kommentar, men det er åbenbart ikke alle der når dertil eller finder den, så måske skulle der laves en kort beskrivelse på engelsk direkte på siden, eller et link til separat side.

Landsbybrønden er åbenbart nem at finde for udenlandske brugere og jeg synes det er helt legitimt om mange af de ting der bliver spurgt, så jeg synes det vil være fint med en kort beskrivelse på engelsk et eller andet sted. /Patrik Näsfors (diskussion) 1. jan 2017, 04:19 (CET)

 • {{welcome|1=~~~~}} er da godt nok? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 11:43 (CET)
{{welcome}} har da ikke noget at gøre med det, som Patrik skriver om. Jeg forstår det sådan, at han her på brønden ønsker en engelsksproget anvisning til, hvordan man opretter et nyt emne, altså at der oprettes en underside. Det kan give god nok mening. Men ofte ser man emner fra ikkedansksprogede indsat som et led i en tværsproglig informationskampagne, og der har jeg måske på fornemmelsen, at indsættelsen sker (semi)automatisk, hvorfor anvisningen måske ikke har så stor virkning. Jeg ved dog godt, at den aktuelle anledning til Patrik forslag var mere specifik. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. jan 2017, 12:21 (CET)
Nå - havde misforstået det. Undskyld. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 14:29 (CET)

Kan ikke se svar, bortset fra på undersiden.[rediger kildetekst]

Jeg kan pt ikke se nogen svar på mit nyoprettede indlæg på WP:Landsbybrønden, men kun på undersiden WP:Landsbybrønden/Sletning af hovedparten af "Bestemte Tal", hvor der er adskillige, det ældste mere end 2½ time gammelt.. Jeg er klar over at de involverede systemer ikke er øjeblikkelige, men er det normalt med flere timers forsinkelse her? NisJørgensen (diskussion) 6. jan 2018, 21:39 (CET)

Nu kom de. Men stadig mærkværdigt - ikke? NisJørgensen (diskussion) 6. jan 2018, 22:52 (CET)
Det er noget teknik vedr. cache. --Madglad (diskussion) 6. jan 2018, 23:20 (CET)
Teknisk set er alle indlæg i landsbybrønden skabeloner til hovedsiden. Hvis der er mange ændringer af indhold fra skabeloner, kan det godt tage noget tid før det slår igennem alle steder, som her på hovedsiden for Landsbybrønden. Og det er blevet værre på sidste efterhånden som dawiki vokser. Jeg kan godt vente timevis og nogle gange dagevis på at en ændring er slået igen. Man kan force det igennem med en nul-redigering af en side - dvs man gemmer en side uden at redigere noget. --Steen Th (diskussion) 6. jan 2018, 23:39 (CET)
Jeg har også lagt mærke til problemet flere gange. Der er et link der hedder (purge) lige efter indledningen. Det kan man bruge til at opdatere siden med. Problemet er at man ikke ved om siden trænger til at blive opdateret, det vil sige om noget mangler. Måske kunne man skrive øverst, hvornår indholdet af siden senest er blevet opdateret ved at indsætte {{LOCALTIME}} i wikikoden med en tilhørende forklaring? Hvis dette klokkeslæt ikke passer med hvad klokken er, så ved man at siden skal opdateres manuelt. Det skulle bare være en midlertidig ting indtil problemet er løst på anden måde.--Weblars (diskussion) 9. jan 2018, 11:34 (CET)
Der er en forklaring på det her: en:Wikipedia:FAQ/Categorization#Why might a category list not be up to date? - det beskriver kategorier, mens det er samme mekaniske.
Jeg ved ikke om {{LOCALTIME}} virker som hjælp her (dato skal nok også have med). --Steen Th (diskussion) 11. jan 2018, 11:01 (CET)

De seneste dage har der igen været problemer med at vise en opdateret version. I morges omkring kl 9 manglede de 5 svar der havde været på indlægget Wikipedia:Landsbybrønden/Hvem styrer at wikipedias redigeringer er korrekte? fra kl 00.13. Derfor har jeg prøvet at indsætte {{LOCALTIME}} (sammen med {{LOCALDAYNAME}}) som nævnt ovenfor. Hvis nogen skulle komme ud for, at det er en hjælp, må de gerne skrive det her. --Weblars (diskussion) 2. apr 2018, 17:20 (CEST)

Er det ikke på grund af tidsforskællen der opstod af for langsomt strøm i Kossovo og Serbien? Face-grin.svg •   Rodejong   ✉️ 👀 → 2. apr 2018, 17:41 (CEST)

Slettede artikler[rediger kildetekst]

Jeg har oplevet det problem, at jeg ikke kunne skrive et indlæg i Landsbybrønden, fordi Steenth har indlagt en spærring. Jeg har i dag oprettet en artikel, hovedret, men kunne se, at en tidligere artikel om emnet var nedlagt. Men jeg savner at kunne se, hvad der stod i den slettede artikel. Det er en mangel. En artikel med dette emne har sin berettigelse, ikke mindst fordi der er mange henvisninger dertil. Men det er lidt af en udfordring at lave en artikel til erstatning af en artikel, jeg ikke kan komme til at se. Hans Christophersen (diskussion) 25. apr 2020, 20:35 (CEST)

Der er en spærring på, hvis man glemmer at skrive titel på et nyt indlæg. Den side, som det medfører, er spærret for at undgå et indlæg uden angivet titel. Prøv igen at oprettet indlægget, hvor titel på indlæg bliver angivet. --Steen Th (diskussion) 25. apr 2020, 20:49 (CEST)
Hchristophersen: Jeg tror ikke, at du er gået glip af noget videre. Ifølge Sletningsloggen har der bare stået "Primære ret ved et måltid." Det er selvfølgelig rigtigt, men man bliver bare ikke ret meget klogere af det. Og i det hele taget gælder for de fleste slettede artikler, at indholdet ikke er værd at gemme på (nonsens, reklamer, uencyklopædisk osv.). Så det kan man som oftest set bort fra, hvis emnet ellers er relevant. --Dannebrog Spy (diskussion) 25. apr 2020, 20:56 (CEST)
Husk desuden kilder til alle påstande. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 26. apr 2020, 16:04 (CEST)
Man behøver nu kun kilder på påstande, der kunne tænkes at blive draget i tvivl, pr. WP:V: [...] alle citater og alt hvad der er kontroversielt, eller kunne tænkes at være kontroversielt, skal være efterfulgt af en kildehenvisning, der tydeligt underbygger teksten. Alt sådant indhold uden en kilde kan blive fjernet. Jeg tror f.eks. ikke nogen ville sætte en {{kilde mangler}} på en konstatering af at en hovedret typisk er den "primære ret ved et måltid". Se i øvrigt også en:Wikipedia:You don't need to cite that the sky is blue for inspiration. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. apr 2020, 16:24 (CEST)
Og derfor må jeg ikke bede om kilder til "Der kan også være tale om et mellemmåltid, en snack", "Især ved festlige anledninger serveres en treretters menu", "Mere end tre retter er en sjældenhed" osv.? Det er en dårlig mentalitet, dén du har – se en:Wikipedia:You_do_need_to_cite_that_the_sky_is_blue#The_"obvious"_isn't_always_obvious. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 26. apr 2020, 17:26 (CEST)
Kilder er nyttige og vigtige, men der må altså også være en bagatelgrænse. For ellers ender det bare med at blive kilder for kildernes skyld. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. apr 2020, 17:36 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: Jeg har ikke nogen "mentalitet". Jeg har en henvisning til en vedtaget politik på dansk Wikipedia. I øvrigt er det en stråmand at sige du ikke må bede om kilder til de eksempler du giver - det har jeg aldrig påstået du ikke må. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. apr 2020, 17:42 (CEST)
Jeg tolkede din kommentar som at jeg ikke måtte bede om kilder; jeg slettede ikke nogen påstande, så hvorfor skulle du ellers kommentere? Og @Dannebrog Spy: Der er ikke bare kilder for kildernes skyld. Der er kilder så folk der læser teksten, nemt kan verificere alt. Ellers ender vi bare falske artikler der står i Wikipedia i 13 år. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 26. apr 2020, 17:50 (CEST)
Jeg vil bare lige hurtigt påpege at "kontroversiel" er en fejloversættelse fra en.wiki. Der burde have stået "anfægtet". Se mere om det på Wikipedia-diskussion:Verificerbarhed#Tilføjelse fra en.wiki. Tøndemageren 26. apr 2020, 17:57 (CEST)
Men er det virkelig nødvendigt med kilder til almen viden eller ting, som enhver kan konstatere? Det er her kravet om kilder nemt kommer til at løbe løbsk. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. apr 2020, 21:16 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: jeg tror vi taler forbi hinanden. Jeg reagerede på udtalelsen "Husk desuden kilder til alle påstande". Det, jeg opponerede mod, var at ende ud i et scenarie á la "Menneskehånden har fem fingre[kilde mangler]". Min pointe har hele tiden bare været at der altså findes påstande, der må betragtes som værende så indlysende at de ikke behøver kilder. Men kan der drages den mindste tvivl om en påstands 'indlysende' sandhed så skal den naturligvis kunne verificeres med kilder. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. apr 2020, 22:17 (CEST)
Det er da ikke alle menneskehånde der har fem fingre ;) — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 26. apr 2020, 22:20 (CEST)
Ja okay, godt ord igen :D --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. apr 2020, 22:23 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: →Menneskehænder Skabelon:Husk stavekontrol Face-smile.svg /Madglad (diskussion) 27. apr 2020, 08:25 (CEST)
Haha, der kogte min hjerne sgu lidt Jeg dør af grin. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 27. apr 2020, 13:13 (CEST)

Fodboldtrup[rediger kildetekst]

Landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hei! Er det mulig for jer at å skabe en skabelon for landsholdstrup med flagge og varianter. Check om jer kan skabe den samme skabelonen som den svenske skabelonen som er se:Truppmall den har både landshold og klubbhold. Med de samme parametere som den svenske skabelonen. Importer den svenske skabelonen. Mvh Sondre --80.212.169.236 14. apr 2021, 15:23 (CEST)

Rettelse: se ==> sv : Der menes formentlig den svenske skabelon: sv:Mall:Truppmall
Måske det var noget for Bruger:EileenSanda eller Bruger:Sigvaldason ?
-- Mvh PHansen (diskussion) 15. apr 2021, 09:38 (CEST)
Jeg forstår det ikke rigtigt; vi har jo Skabelon:Fodboldtrup - den dækker da tilsyneladende det, som vores svenske bruger efterspørger, og jeg kan da se (på 80.212.169.236), at han allerede har fundet og bruger den?! Og der er også link til den på den svenske udgave. Vil han have, at vi skal lave en udgave, der bruger svenske attributter? Det vil vi normalt ikke gøre på dansk, men vi har flere skabeloner, der bruger danske attributter suppleret med engelske. Jeg mener ikke, at vi skal til at sætte flere sprog ind i dem. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. apr 2021, 11:04 (CEST)
Hvis der skal pilles, ville det så ikke være oplagt at lave en version, som trækker på wikidata? -- Poul G disk. 16. apr 2021, 12:53 (CEST)
Jeg set flere indlæg fra denne bruger, som ikke engang kan finde ud at oprette en konto og svare på de tråde, som allerede er på en diskussion. Se Skabelondiskussion:Fodboldtrup
@PHansen og Amjaabc: Men jeg gravet frem til at den er danske udgave en:Template:National squad med den tilhørende en:Module:National squad, som kan bruges til landshold istedet for Skabelon:Fodboldtrup. Og jeg har tjekket Skabelon:Fodboldtrup. Vores udgave i forhold til den engelske er at den er blevet kodet, så den bruger Modul:Navboks direkte istedet via skabelon af samme navn. Derudover kan sættes state parameter sættes og den har class hlist - noget som vi nok burde gøre. Men der er 950 skabeloner, som bruger den skabelon som grundlag....
@Poul G: - Der er ikke nok data i Wikidata til at danne navigationsbokse. Men det kunne en ide at gøre det på et tidspunkt, når der en fælles ramme for det. --Steen Th (diskussion) 16. apr 2021, 15:40 (CEST)
Jeg kigget på den svenske version af skabelon af {{Fodboldtrup}}. Den har parametre for flag. Så jeg har tilføjet parametrene flag (landenavn) og variant, hvis det ikke skal være den nuværende udgave af flaget, som skal vises. --Steen Th (diskussion) 17. apr 2021, 15:54 (CEST)

Fodboldtrup[rediger kildetekst]

Hei! Kan jer ha fodboldtrupskabelonen på samme måde som den svenske skabelonen med flagge og varianter. Check den svenske skabelonen og se hva jer kan gøre. Den skal inneholde de samme parametere. Hilsener Sondre --80.212.169.236 14. apr 2021, 15:30 (CEST)

Landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hei! Er det muligt for jer å skabe en skabelon for landsholdstrup med samme attributter som på engelsk. Skabelonen for fodboldtrup skal vanligvis dække klubhold. Landsholdstrup er nok mer passende da dette dækker sådant tema. Med modul for national squad osv. Angående fodboldtrup kan jer lave attributter med flag og varianter. Check den engelske skabelonen om det samme temaet. Mvh Sondre --80.212.169.236 16. apr 2021, 14:50 (CEST)

Fodboldtrup[rediger kildetekst]

Hei! Det jeg mente var selvfølgelig danske attributter på skabelonen om fodboldtrup og ikke svenske attributter. Dere kan bruge den svenske skabelonen som grundlag. I skal bruge danske attributter men ha den svenske skabelonen som reference. I kan bruge danske parametre. Mvh Sondre --80.212.169.236 16. apr 2021, 15:17 (CEST)

Mit svar på disse tråder[rediger kildetekst]

Hej! Mit svar på dette om landsholdstrup og sådant er at det kan være smart at tjekke på andre muligheder også. Jeg vil overlate det til dem som kan dette her. Jeg har en konto og har lavet indlæg på den også. På skabelondiskussioner skal det være muligheder til en optage temaer som kan være vigtigt. Mvh Sondre --80.212.169.236 16. apr 2021, 16:44 (CEST)

Landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hej! Angående dette om landsholdskabeloner så må en finde en bruger som interesseret av dette. Skabeloner er ganske kompliceret og ikke så lett at lave. For at jævnføre sådant. En kan tjekke den svenske skabelonen som jeg siktede til forudgående. En kan jo anvende sandkassen for at eksperimentere men da må en ha tilstrækkelig kundskab om hvordan moduler virker så en ikke roder det til. En bør finde en bruger med teknisk indsigt. Indsigt er vigtigt for at lave modulerne rigtigt. En prøvemodul kan være bra men tjek hvad i kan få til. Mvh Sondre --SndrAndrss (diskussion) 17. apr 2021, 12:26 (CEST)

Spillertrupper for EM i fodbold 2020[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer skabe skabeloner for landsholdstrupper til EM i fodbold 2020?. Det er meget vigtigt. Prøv at skabe alle landsholdstrupperne til Europamesterskabet i fodbold 2020. Mvh Sondre --88.89.103.4 7. jul 2021, 15:02 (CEST)

Nationer i olympiske lege[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer at oprætte flere artikler om nationer i olympiske lege. Jeg ser at det fattes flere artikler om nationer i olympiske lege. Det er bra at det oprættes flere artikler om nationer i olympiske lege for mange er veldig intresseret i olympiske lege. At alle nationerne får egne artikler er svært vigtigt. Mvh Sondre --88.88.103.30 8. nov. 2021, 00:32 (CET)Svar[svar]

Du kunne evt. tilføje dit ønske på denne side, der har en 'ønskeliste':
Kategoridiskussion:Sportsarrangementer
Det ville være en god idé med henvisninger til modeller eller forlæg, danske eller udenlandske.
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. nov. 2021, 08:45 (CET)Svar[svar]
Hej Sondre. Er det artikler som dem i Kategori:Lande ved sommer-OL du efterlyser? Der er da ellers pænt mange, men jeg vil da ikke afvise, at der mangler enkelte lande. Du kan måske lave listen på Kategoridiskussion:Lande ved sommer-OL i stedet for den mere overordnede, som PHansen foreslår. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. nov. 2021, 09:35 (CET)Svar[svar]
Der er nogle tidligere nationer som ikke har selvstændige artikler i kategorien. Således er omtale af Nordyemens og Sydyemens deltagelse i artiklen Yemen ved OL. Republikken Kina (1912-1949)'s deltagelse er i Kinesisk Taipei ved OL (lidt pudsigt efter min mening), Rhodesias deltagelse er i Zimbabwe ved OL, Nordrhodesias deltagelse er i Zambia ved OL. Artikler om tyske hold er placeret i Kategori:Tyskland ved sommer-OL. Men bortset fra disse tilfælde jeg tror at der er artikler om alle landes deltagelse ved OL. Men hvis der menes artikler for hvert land ved hvert enkelt OL, kunne der laves tusindvis flere artikler. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. nov. 2021, 12:08 (CET)Svar[svar]
Desværre er det ikke først gang at Sondre skriver istedet for at oprette opslag på den rigtige måde...
Jeg har tjekket den engelske udgave af {{Nationer ved OL}} og ud over de observationer som Kartebolle (Dipsacus fullonum) nævner manglede kun Sydsudan i den boks - den er tilføjet. På de nationer på lege har vi 919 artikler af 4077 henvisninger, som er nævnt i infobokse mv. som er nævnt på {{Liste over infobokse olympiske lege}}. Derudover har vi rapporten Wikipedia:WikiProjekt OL/lister/nationer ved OL, som har alle de artikler, som er registret i Wikidata... Der kunne godt være en rapport for netop de artikler vi mangler... Desværre er ListeriaBot ikke specielt delfungerende pr. Derudover kunne oprettes de navigationsbokse for lege, som mangler i Kategori:Skabeloner for nationer ved OL. --Steen Th (diskussion) 8. nov. 2021, 16:10 (CET)Svar[svar]
Hej! Steenth. Her har jeg en liste over land som det kan oprættes artikler om. Syrien, Afghanistan, Pakistan, Singapore, Etiopien, Eritrea, Niger, Nigeria, Benin og Antigua og Barbuda.
Mvh Sondre 62.73.207.204 8. nov. 2021, 22:26 (CET)Svar[svar]
Hej! Amjaabc. Her har jeg en liste over lande som det kan oprættes artikler om. Costa Rica, El Salvador, Østrig, Fiji, Den dominikanske republik, De britiske jomfruøerne, Storbritannien, De amerikanske jomfruøerne, Cuba, Panama, Trinidad og Tobago, Costa Rica, Tuvalu, Grenada, Botswana, Uruguay, Mongoliet, Qatar, Bahrain, Libanon, Nepal, Tadsjikistan og Sri Lanka.
Mvh Sondre 62.73.207.204 8. nov. 2021, 22:54 (CET)Svar[svar]
Hej! PHansen. Jeg har forslag til lande som en kan lægge til artikler om. F.e.k.s. Namibia, Senegal, Algeriet, Samoa, Tanzania, Kenya, Uganda, Sao Tome og Principe, Libyen, Liberia, Malta, Rwanda, Brunei, Øvre Volta, Zaire, Madagaskar, Lesotho, Yemen, Sydyemen, Nordyemen, Kiribati, Marshalløerne, Nauru, Serbien og Montenegro, Andorra og Belgien.
Mvh Sondre 62.73.207.204 8. nov. 2021, 22:16 (CET)Svar[svar]

Nationer ved olympiske lege[rediger kildetekst]

Hej! Jeg har lavet en liste på kategoridiskussion:Lande ved sommer-OL. Med forskellige lande så får I se hvad jeg kan gøre. Det er jo over 200 lande i IOC pr idag. En kan også tjekke kategoriseringen også. Jeg beklager at jeg ikke har listet landerne op tidligere. Det jeg egentlig menede var artikler for hvert land under OL. For eksempel land under OL i 1912, 1920, 1924, 1928, 1932, 1936, 1948 og helt frem til idag. En kan jo lave en artikkel om et og et lande for hver dag. Men det er meget arbeide. En kan for eksempel oprætte artikler om lande slik som Bulgarien, Frankrig, Italien, Sydkorea, Sydafrika, Canada, USA, Finland, Norge, Oman, Paraguay, Peru, Saudiarabien, Filippinerne, Ghana, Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen, Tyskland, Rhodesia, Seychellerne, Japan, Polen, Portugal, Rumænien, Tjekkiet, Burundi, Bahrain, Bangladesh, Qatar, San Marino, Iran, Irak, Letland, Litauen, Liechtenstein, Laos, Myanmar tidligere Burma (frem til 1992), Eswatini (tidligere Swaziland inntil 2016), Nordmakedonien (tidligere FYR Makedonien (inntil 2017), Sverige, Rusland, Argentina, Brasilien, Island, Irland, Australasien, Australien, Bahamas, Bolivia, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Slovakiet, Slovenien, Estland, Hollandske Antiler, Grækenland, Kypern, Sudan, Surinam, Gabon, Gambia, Jamaica, Jordan, Kuwait, Kirgisistan, Usbekistan, Kasakhstan, Turkmenistan, Tyrkiet, Puerto Rico, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Saint Kitts og Nevis, Jugoslavien, Zambia, Zimbabwe, Den centralafrikanske republik, Kap Verde, Mauretanien, Mauritius, Mosambik, Angola, Albanien, Armenien, Aserbajdsjan, Aruba, Barbados, Belize, Cameroun, Republiken Congo, Ækvatorial-Guinea, Guinea, Guinea-Bissau, Mali, Chile, Colombia, Djibouti, Yemen, Ecuador, Venezuela, Schweiz, Tunesien, Marokko, Sierra Leone, Togo, Comorerne, Thailand, Vietnam, Cambodja, Haiti, Honduras, El Salvador, Guatemala, Kina, Georgien, Amerikansk Samoa, Salomonøerne, Cookøerne, Caymanøerne, Bermuda, DDR, Vesttyskland, Serbien, Montenegro, Guyana, Papua Ny-Guinea, Indonesien, Indien, Malaysia, Malawi, Maldiverne, Egypten, Den forenede arabiske republiken, De forenede arabiske emirater, Ungarn, Sydkorea, Nordkorea, Spanien, New Zealand og Burkina Faso. Mvh Sondre --62.73.207.204 8. nov. 2021, 22:03 (CET)Svar[svar]

Jeg har svaret dig på Kategoridiskussion:Lande ved sommer-OL. Der konstaterer jeg også, at det er et kæmpearbejde, og jeg medgiver, at artiklerne ville være rare at have, men personligt har jeg ikke energi til det. Vi har mig bekendt ikke brugere, der bare sidder og venter på den slags opgaver, så jeg tror bare, vi må se i øjnene, at artiklerne kommer stille og roligt. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. nov. 2021, 12:05 (CET)Svar[svar]
Jeg enig at det er en stor opgave, som vil tage år at lave. Og der er nogle, som vil prioriteret det. Og det ser jeg ikke. Steen Th (diskussion) 10. nov. 2021, 12:21 (CET)Svar[svar]

Kategorier for spillere som har været med i EM og VM i fodbold[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt at lave kategorier for spillere som har vært med i EM og VM-slutrunder. F.ex ved EM i fodbold 1992 eller ved VM i fodbold 1994. Dette kan være rart at have. Se om det er muligt at lave kategorier med disse tingene i. Mvh Sondre --62.73.207.204 14. nov. 2021, 18:48 (CET)Svar[svar]

Systemet har hidtil været indkapslet i Kategori:Spillertrupper ved EM i fodbold (med underkategorier) og Kategori:Spillertrupper ved VM i fodbold (med underkategorier). Jeg mener det bliver lidt rodet med to paralelle systemer. --Pugilist (diskussion) 14. nov. 2021, 19:45 (CET)Svar[svar]
@Pugilist: Kategorierne for Spillertrupper er reelt for navigationsbokse og ikke for spillere. Det er navngivet forkert. Og der er også Kategori:Deltagere ved det europæiske mesterskab i fodbold, som er godt sted at placere spillere med EM. Men kategorier for spillere ved VM i fodbold mangler... --Steen Th (diskussion) 15. nov. 2021, 15:35 (CET)Svar[svar]
Jeg er med på forskellen. Jeg synes, at det giver mere mening med navigationsboksene fremfor at indføre to parallelle systemer, allerede fordi boksene giver mere information end de ekstra kategorier, som det foreslås at oprette. Og så bør man nok også oprette kategorierne før end man indsætter et hav af fodboldspillere i ikke-eksisterenede kategorier. --Pugilist (diskussion) 15. nov. 2021, 16:48 (CET)Svar[svar]
Jeg er enig at kategorier skal oprettes i samme takt de tages i brug - for den ser galt på Speciel:Ønskede kategorier.... For kategorier, som ikke er oprettet er ubrugelig... --Steen Th (diskussion) 15. nov. 2021, 20:17 (CET)Svar[svar]

Skabelon for landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hej! Er det mulig for jer at lave en skabelon for landshold likt den man har på enwiki osv. Det burde være ønskelig at have en lignende skabelon som den engelske. Man burde adskille landshold- og klubhold. Fodboldtrup skal helst være forbeholdt klubhold. Man skal ha egen skabelon for landshold en kan jo bruge Speciel:Ønskede skabeloner. Tjek den engelske skabelonen og se hva jer finder der. Mvh Sondre --88.88.103.30 22. nov. 2021, 16:41 (CET)Svar[svar]

Hej! Kan jer skabe en modul for flagIOC som viser hvilke flagge som bruges. Tjek den engelske modulen og se hva de har gjort der. En kan jo fjerne de gamle skabelonerne for landeflag IOC alias for de er jo ikke ønskelige og nødvendige. Det er heller bedre at bruge invoke og det samme innholdet som den engelske skabelonen har. Mvh Sondre --88.88.103.30 22. nov. 2021, 16:45 (CET)Svar[svar]

Det står på min liste over ting, som skal gøres på et tidspunkt.... Men det bliver ikke nu og her. --Steen Th (diskussion) 22. nov. 2021, 20:50 (CET)Svar[svar]

Kategorier for fodboldlandshold skabeloner[rediger kildetekst]

Hej! Er det mulig at lave kategorier for landshold skabeloner. Enten om det er Østrig, Tyrkiet, Belgien, Irland, Nordirland, Portugal, Polen, Rumænien, Rusland, Serbien, Jugoslavien, Paraguay, Peru, Canada, Albanien, Bulgarien, Sverige, Schweiz, Østtyskland, Skotland, Ukraine, Ghana, Angola, Elfenbenskysten, Grækenland, Ungarn, Bolivia, Algeriet osv. Da skal kategoriene hede f.ex Østrigs fodboldlandshold skabeloner osv. Det kan være greit med slike kategorier slik at en kan lægge landsholdene inn i sådan. Mvh Sondre --88.88.103.30 24. nov. 2021, 14:49 (CET)Svar[svar]

Spillertrupper til Copa América[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer at oprette skabeloner for spillertrupper til Copa América. For å være precis så gjelder det turneringene fra 1987 og frem til nu. Det hadde vært rart at oprette skabeloner for slike turneringer. Og også for King Fahd og Confederations Cup fra 1992 til 2013. Og også for olympiske lege fra 1980 og 2020. Det krever interesse og også arbejde. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 12:05 (CET)Svar[svar]

Spillertrupper for CONCACAF Gold Cup[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer oprette skabeloner for CONCACAF Gold Cup for alle turneringer fra 1991 til nu. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 16:48 (CET)Svar[svar]

Hej Sondre. Du skriver i en arkiveret version af landsbybrønden. Der er ikke mange som læser det her. Landbybrønden er måske heller ikke det mest velegnede sted at diskutere tekniske detaljer. Prøv at skrive her - Wikipedia:Teknisk_forum eller her - Hjælp:Opslagstavle Mvh Savfisk (diskussion) 25. dec. 2021, 17:15 (CET)Svar[svar]

Apologies for the potential mistakes I made with my recent postings. If there's something that still needs fixing, I'd appreciate you showing me how. Elitre (WMF) (diskussion) 13. dec. 2022, 14:14 (CET)Svar[svar]

MediaWiki message delivery posted the same message a half before you did. But it was posted directly on Landsbybrønden. You used a subpage which is the right way to do. I have moved the message to the subpage now. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. dec. 2022, 14:25 (CET)Svar[svar]
Dannebrog Spy, thanks. I have now realized that I did follow the right procedure, but then blanked my own message rather than the bot one! Regards, Elitre (WMF) (diskussion) 13. dec. 2022, 14:34 (CET)Svar[svar]

Ønske om engelsk vejledning[rediger kildetekst]

Jeg vil derfor gerne høre, om en bruger der har godt styr på engelsk, vil skrive en vejledning på det sprog om, hvordan Landsbybrønden fungerer. Der er godt nok en kortfattet en nu, men den er ikke særligt sigende.

Årsagen til at jeg spørger er, at jeg har fået en e-mail fra en WMF-medarbejder om, hvorfor jeg flyttede vedkommendes besked fra Landsbybrønden til en underside. Jeg har så forsøgt at forklare, at alle diskussioner på Landsbybrønden foregår på undersider med en for hvert emne. Men at der så indsættes skabeloner, så de aktuelle diskussioner også vises på Landsbybrønden. Det er en velkendt praksis blandt de faste brugere her, men for udefrakommende kan det godt være forvirrende. Flytning af indlæg til undersider kan for eksempel give det indtryk, at de så ikke kan ses direkte, selvom skabelonerne gør, at de kan. Og systemet med undersider er heller ikke noget, der bruges på de tilsvarende engelske, norske og svenske fora, så det er ikke nødvendigvis noget folk udefra er kendt med. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. mar. 2023, 13:52 (CET)Svar[svar]

Der er en trin for trin-vejledning som kommentar i kilde-redigeringen. Er det den, du snakker om? For det kan vel ikke skrives mere præcist?
- Sarrus (db) d. 2. mar. 2023, 14:19 (CET)Svar[svar]
Jo, for det fremgår ikke klart, at nye diskussioner oprettes som undersider, men at skabelonerne sørger for, at de kan ses på Landsbybrønden. På andre sprog skriver man direkte på deres svar på Landsbybrønden. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. mar. 2023, 15:04 (CET)Svar[svar]
Noget helt andet er, at massebeskedssystemet alligevel ikke kan læse vejledningen, da den er en form for robot.
- Sarrus (db) d. 2. mar. 2023, 18:35 (CET)Svar[svar]
Face-smile.svg til Sarrus.
Kun man ikke lægge en kort editnotice in på dansk og engelsk? Hjælper dog ikke så meget på roboterne. --Madglad (diskussion) 2. mar. 2023, 19:12 (CET)Svar[svar]

Opstramning af layout på landsbybrønden[rediger kildetekst]

Kan vi ikke lave en opstramning af layout'et på Landsbybrønden?

 1. Fjerne link til wikipediajournalen, som ikke er kommet med nyt i tre år
 2. Fjerne billedet af landsbybrønden i den gamle by. Det er en fin brønd, men pga. de farvestrålende huse bagved er det ikke et simpelt billede og det stjæler unødig opmærksomhed fra de pointer vi forsøger at videregive i teksten. Det kan evt. erstattes af et andet simplere billede af en brønd.
 3. Ensrette fremhævninger. Lige nu er der 5-6 forskellige måder at fremhæve tekst på i 3-4 forskellige farver og 3 forskellige skrifttyper. Det er unødigt forvirrende/larmende.
  1. De to bokse med "opret indlæg" og "indsæt indlæg" bør ensrettes
  2. Opfrisk siden behøver ikke være så fremhævet. Det bør også stå ved siden af dag og klokkeslæt.
 4. De øvrige fora bør skrives på en liste og "opslagstavlen" inkluderes.

--Santac (diskussion) 3. mar. 2023, 09:02 (CET)Svar[svar]

Jeg er enig i alle punkterne. I øvrigt stor tak til dig, Santac, for at gå igennem mange af vore meta-sider og stramme op på dem! --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. mar. 2023, 12:38 (CET)Svar[svar]
Fint forslag. Jeg støtter også op :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 3. mar. 2023, 12:54 (CET)Svar[svar]
@Santac: Vil du af med det øverste bånd til de andre fora? I givet fald hvorfor? Hvor skal den nævnte liste være henne? Pointen med båndet er jo, at alle fora henviser til hinanden med et fælles bånd.
- Sarrus (db) d. 3. mar. 2023, 14:57 (CET)Svar[svar]

@Santac: Glimrende initiativ, som jeg støtter op om, pkt. 1-3. Som Sarrus er jeg dog lidt usikker på, hvad der menes med pkt. 4. Jeg synes det gennemgående "bånd" er ok. Hvad tænker du det skal uskiftes med ? --Pugilist (diskussion) 3. mar. 2023, 15:39 (CET)Svar[svar]

Jeg kan se at jeg har været upræcis angående båndet og link til de øvrige boards. Båndet mener jeg skal beholdes. Det er i teksten jeg vil ændre hvor to af de andre boards (lidt klodset) nævnes, mens opslagstavlen ikke nævnes.
Noget i stil med dette:
Afsnittet før om noget
Udover Landsbybrønden er der også andre opslagssteder til spørgsmål
Næste afsnit om noget
--Santac (diskussion) 3. mar. 2023, 15:59 (CET)Svar[svar]
Tak for opklaring. Opbakning herfra. --Pugilist (diskussion) 3. mar. 2023, 16:08 (CET)Svar[svar]

Så har jeg rettet til. Eller i hvert fald det jeg kunne. De to bokse med hver sin blå farve med hhv opret og indsæt indlæg, kan jeg ikke gennemskue hvordan jeg får ensrettet til begge at være blå med hvid tekst. --Santac (diskussion) 7. mar. 2023, 20:22 (CET)Svar[svar]