Brugerdiskussion:Masz/Arkiv 9

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skuespillere i Harry Potter som FL?[rediger kildetekst]

Hej Masz

Jeg skriver, da jeg har genoptaget arbejdet med listen Skuespillere i Harry Potter, og er på vej til at gøre den til en fremragende liste. Jeg har fået konstruktiv feedback igennem en evaluering, som vist stadigvæk er igang, og har gang i en nominering til FL. Der er pt. 4 stemmer, som alle stemmer for, men der mangler stemmer før den kan vedtages. Da der nu kun er 3 dage tilbage før afgørelsen har jeg set mig nødsaget til at prøve at nå ud til lidt flere end de der har stemt. Jeg kan se at du tidligere har stemt ved afstemninger om Harry Potter relaterede artikler, så håbede derfor at du atter engang ville være behjælpelig med kritik og evt. stemme. På forhånd mange mange tak :-) --Chrallle (diskussion) 23. aug 2016, 10:52 (CEST)

@Chrallle: Jeg nåede lige at se beskeden på falderebet og nåede heldigvis at stemme, om end der allerede var 6 stemmer for. Tillykke med din FL! --Masz 26. aug 2016, 09:20 (CEST)
Tak for det Masz og tak for din stemme! :-) Kan godt se du har konkluderet og flyttet alt rundt som det hører sig til, så tak for det :D --Chrallle (diskussion) 26. aug 2016, 09:45 (CEST)

Vil du tage et kritisk kig på en artikel jeg forsøger at skrive? [[1]] MVH. Jens Skovsbøll [[[Bruger:Bigdaddy|Jens Skovsbøll]] (diskussion) 11. nov 2016, 23:02 (CET)]

Nyheder for december 2016[rediger kildetekst]

Annoncer
Bliv Patruljant!

WikiProjekt Feminisme


Request for quotation[rediger kildetekst]

Artiklen henviser ganske rigtigt ikke længere til teenagerens enkeltmandsfirma, da det er blevet fjernet. Både fra artiklen (som det fremgår af historikken), og fra som artikel på Wikipedia. Flere gange. Request for quotation beskriver begrebet forstået i den forståelse som passede i enkeltmandsfirmaet reklameren, ikke en-wikis fremstilling. --Madglad (diskussion) 18. dec 2016, 21:49 (CET)

Udover artiklen stadig er noget selvpromoverende ævl, er dens navn stadigvæk på engelsk. Så uanset er navnet stadig galt, så længe det er på engelsk kan det kun være en reklame for hans firma, for fænomenet i sig selv, skal det danske udtryk bruges og stort set hele artiklens indhold kasseres og nyt indhold skrives. -- Vrenak (diskussion) 18. dec 2016, 22:01 (CET)
Jeg ville nu ikke være enig med dig, Vrenak, om at engelske udtryk ikke kan bruges. Det danske sprog er uheldigvis mangelfuldt, når det kommer til visse udtryk. Jeg henviser til eksempelvis fr:Request for quotation, som kunne eksemplificere, at samme problematik findes på andre sprog. Franskmænd kunne man (meget generaliserende og komplet kildeløst) ikke ligefrem forvente anvende engelske udtryk med glæde, hvis de fandtes på fransk (læg mærke til, at franskmændende oversætter det til demande de prix inde i artiklen, men ikke i titlen, formentlig fordi den faglige term er den engelske). Tilsvarende situation gælder da formentlig også på dansk, selvom vi kunne have en inklination til at ønske det oversat til det Anmodning om købspris. Formentlig, fordi jeg ikke skal kunne sige, om en dansk term findes, især fordi handelsteori næppe er min store interesse. Hvad angår indholdet er jeg enig i, at det ikke er optimalt, men det kan næppe forsvare anvendelsen af hurtigsletskabelonen i nuværende form. Kunne I for øvrigt komme med et eksempel på, hvor vi ser reklame i artiklen? Jeg kan ikke læse mig frem til noget sted. --Masz 19. dec 2016, 19:58 (CET)
Jeg kan så oplyse dig om der skam findes et dansk udtryk for det "Indhentelse af tilbud" at franskmændene ikke har et lignende er sådan set sagen uvedkommende, status er at artiklen stadig er en skjult reklame for et unotabelt enkeltmandsfirma, med en titel på fremmedsprog. {{hurtigslet}} burde ikke have været fjernet. Vrenak (diskussion) 19. dec 2016, 20:04 (CET)
Jamen så er en flytning da vejen frem. Jeg gentager dog lige min opfordring til et eksempel på den skjulte reklame. For hvis den er så skjult, at den ikke kan gengives, så ville jeg vove den påstand, at så mange andre ting er skjulte reklamer, at vi lige så vel kunne kalde Lån skjult reklame for BRFkredit. :-) --Masz 19. dec 2016, 20:08 (CET)
Det er altså noget sludder, lån kan fås hos mange og i mange former, RFQ er derimod kun pegende mod den ene danske "virksomhed", hvis du vitterligt mener den skal beholdes, skal den ikke bare flyttes men også skrives helt om fra bunden, i så fald, god fornøjelse. -- Vrenak (diskussion) 19. dec 2016, 20:11 (CET)
Ikke så skjult endda, men fjernet nu. Artiklen her er oprettet af de samme som oprettede artiklerne om firmaet og iværksætteren bag (jeg taler her om "skjulte" artikler (slettede)). Artiklen her fremstiller RFQ som firmaet/iværksætteren gerne vil fremstille det. --Madglad (diskussion) 19. dec 2016, 20:22 (CET)
Er denne bedre? --Masz 19. dec 2016, 20:38 (CET)
Ihvertfald et stort skridt fremad, navnet er dog stadigvæk på fremmedsprog istedet for dansk. Vrenak (diskussion) 19. dec 2016, 20:42 (CET)

Interwiki er flyttet til Wikidata[rediger kildetekst]

Til orientering er interwikilinks blevet flyttet til et projekt, der hedder Wikidata, så jeg har fjernet det interwikilink, du lagde på Request for quotation og smidt det over på d:Q355618 på Wikidata. Du kan evt. læse mere på d:Wikidata:Introduction/da eller spørge på chatten.
- Sarrus (db) d. 18. dec 2016, 21:58 (CET)

Den var jeg klar over. Jeg ville bare vente til, at en bot erstattede interwikien. Så var det arbejde noget nemmere. Men nu læser jeg lige det link, du sendte. --Masz 19. dec 2016, 19:46 (CET)
En bot? Der er mig bekendt ingen botter, der håndterer interwikilinks på dawiki mere.
- Sarrus (db) d. 19. dec 2016, 21:00 (CET)
Hold da fast, jeg er kommet bagud. Men nu har jeg lært Wikidata-interwiki-systemet. Det virker smart! --Masz 19. dec 2016, 21:01 (CET)
@Sarrus: Det er nemt at tilføje link til wikidata - man bruget "Tilføj sprog".
Men der også en bot, som indsætter det i wikidata, hvis der er interwiki-links. Og der er andre bot'er, som fjerne linket fra artiklen. Jeg bruger det selv til oprettelse af kategorier, som bot-oprettes. Så man kan bruge begge metoder - også den gamle. --Steen Th (diskussion) 19. dec 2016, 21:15 (CET)
@Steenth: Jeg er klar over, hvordan man indsætter interwikilinks på Wikidata. Jeg fortalte bare Masz om eksistensen af Wikidata pga. manuelt indsat link i lokal artikel. De botter, du snakker om, huserer vel kun på Wikidata. De fjerner vel ikke manuelt indsatte links på f.eks. dawiki?
Masz: Du spurgte på chatten, hvordan man finder Q-nummeret på Wikidata. I dette tilfælde fandt jeg det via det iw-link, du havde indsat. På enwiki fandt jeg så Wikidatasiden ved at klikke på"wikidata item" i menuen til venstre. På dawiki hedder samme link "wikidata-emne.
- Sarrus (db) d. 19. dec 2016, 21:26 (CET)
Der mindst en bot, som er aktiv med at importere og fjerne interwiki-links. Speciel:Bidrag/EmausBot --Steen Th (diskussion) 20. dec 2016, 16:05 (CET)
Der kan man bare se.
- Sarrus (db) d. 20. dec 2016, 19:01 (CET)

English please[rediger kildetekst]

Where can i ask to translate Article for Danish ? .... פארוק (diskussion) 25. dec 2016, 20:50 (CET)

You can post a translation request by clicking here. --Madglad (diskussion) 25. dec 2016, 20:54 (CET)
Ok. Thank you. פארוק (diskussion) 25. dec 2016, 21:10 (CET)

Artikel om Gina Michaells[rediger kildetekst]

Kan se at du har slettet min artikel om sangerinden og sangskriveren Gina Michaells, inden jeg var færdig med at redigere den. Hvad er begrundelsen for manglende nobilitet? Hun er den eneste skandinaviske country musiker, som har haft en top 10 placering på den amerikanske country hitliste main country NMW. Hendes single "somebody´s angel" som nåede hitlisten, fik på en nat mere end en million views på youtube. Hendes medvirken i Norske talenter har på youtube mere end 2.000.000 views, og skabte en seer vrede på nettet, da hun blev smidt ud med den begrundelse at hun allerede var en anerkendt kunstner. Hun har skrevet sange som er udgivet i både usa, norge og frankrig. Spillet som hovednavn på europas største countryfestival med Johnny Bush. Hvis denne musiker har manglende nobilitet, så er der rigtig mange musikere på wiki som skal slettes. Jeg skrev samtidig en artikel om hendes nuværende band Baily danceband. Jeg er enig i at denne artikel skal slettes, men oprettede den kun pga. af artiklen om Gina Michaells.M.brandt73 (diskussion) 25. dec 2016, 17:27 (CET)

Hej @M.Brandt73: Jeg kan godt se, hvor irriterende det er, at det bliver slettet, inden du blev færdig, men det havde ikke været anderledes, hvis den blev slettet, efter du blev færdig. Som du kan se på Wikipedia:Notabilitet er mange likes på YouTube ikke tilstrækkeligt. Jeg oplister lige de krav, man normalt stiller til musikere, her:
  • Udgivelse af albummer/singler, der har opnået guld eller platin Dette har hun ikke opnået (endnu?)
  • Albummer/singler, der opnår placering på en officiel hitliste
    • Enten en høj (top 3)/længerevarende (adskillige uger) placering Dette har hun ikke opnået (endnu?), hvis du skriver, hun var nummer 3.
    • Eller placering i flere forskellige lande Dette har hun ikke opnået (endnu?)
  • Betydelig omtale i musikalsk faglitteratur. Google: Gina_Michaells-søgning viser det ikke
  • Optræden som hovednavn ved større og notable arrangementer (f.eks. festival) hvor der opkræves entré) Her står der, hun varmer op til Johnny Bush, altså ikke at hun er hovednavn.
Det er ikke for at være nedgørende for Michaells eller kritisere dig, og notabilitetskriterierne er ofte meget bøjelige, hvis vi befinder os i en gråzone. Jf. ovenstående befinder vi os dog ikke i en gråzone, men du er velkommen til at komme med kildehenvisninger, der kan modbevise mig i mine udsagn i punkterne ovenfor. Jeg er ikke som sådan normalt indstillet på at slette, bare fordi vi ikke har alle punkterne på plads. Du kan altid anvende siden Wikipedia:Gendannelsesforslag, hvis du stadig tror på, at du har ret mht. hendes notabilitet, men vær klar over, at det er nærmest utænkeligt på nuværende tidspunkt, at artiklen ville blive gendannet, hvis ikke du i det mindste kan komme med konkrete henvisninger til, at Michaells har opfyldt ovenstående krav. --Masz 25. dec 2016, 18:17 (CET)

Nu skal jeg da ikke tærske langhalm i det her. Skal det forståes sådan at ALLE punkter skal være opfyldt. Hvordan kan navne som disse så være omtalt: Nina Kreutzmann Jørgensen, emma acs, Nick Eriksen, Anders Rask, Nils-Ole Poulin, Pernille Louise Sejlund,Bianca Solveig, Stærosaurus, John Sund,The Setting Son, Vica.. Jeg kunne liste mange flere. INGEN af de nævnte har opfyldt alle punkter på listen, flere af dem har end ikke opfyldt et eneste. Jeg vil bare gerne forstå kravende når jeg nu skal bruge tid at skrive artikler. Håber da ikke, at det er fordi moderatorne ikke kan lide country.M.brandt73 (diskussion) 25. dec 2016, 20:09 (CET)

Rettelse: Gina Michaells var i 2008 et af 8 hovednavne på en af Europas største country musik festivaller, Scandinavian country music festival. Jeg var selv på til koncerten, og hun opvarmede ikke for Johnny Bush, som hun beskedent skriver på hjemmesiden til Baily. Hun optrådte på festivalens store scene EFTER Johnny Bush. De fleste link til festivalen er der ikke længere, men fandt da denne som beskriver det: http://www.mediakallan.se/sample-page/artiklarreportage/artiklarreportage-2008/furuvik-countryfestival-2008-bra-musik-och-daligt-vader/M.brandt73 (diskussion) 25. dec 2016, 22:15 (CET)

@M.brandt73: Som svar på dit spørgsmål, om alle krav skal opfyldes er svaret kort nej. Formelt set skal ikke et eneste krav opfyldes, da det altid er op til vurdering fra gang til gang på baggrund af sund fornuft. Men sund fornuft bygger på ovenstående retningslinjer, så de fleste af punkterne skal i praksis nok opfyldes. Hvad angår dine eksempler på artikler viser du jo, at det er en flydende grænse, hvilket kan få det til at virke uretfærdigt. Jeg kan så kun sige, at jeg formoder, at ingen har taget notabilitetsspørgssmålet op for disse artikler før, hvorfor ingen administrator har overvejet at slette dem. Artiklen om Michaells kom kun til min opmærksomhed, fordi en anden bruger har sat en skabelon på siden, der bad om en sletning af artiklen. Derfor har jeg vurderet, om dette skulle være berettiget, og min vurdering var ja. Jeg kan se, at det betyder en del for dig, og det kan sikkert også være dejligt at forstå, hvordan man skal tolke regler, der ikke er håndfaste. Det kan være svært, så du er som sagt altid velkommen til at bede andre end mig om at tage stilling til emnet på Wikipedia:Gendannelsesforslag. Hvis de andre brugere (ikke kun administratorer) er enige med dig, bliver artiklen gendannet, dvs. inklusive det indhold, du har fået slettet (i virkeligheden er det ikke helt slettet, men skjult for alle undtagen administratorer). Hvis ikke de er, så er det jo det, det er. --Masz 25. dec 2016, 23:13 (CET)

Du har ret i, at det betyder noget for mig. Ikke så meget personen i sig selv, men derimod anerkendelsen af skandinaviske countryartister, på trods af, at disse ikke har mulighed for at fremvise samme resultater som eksempelvis pop artister. vise, folke og country musik, har i danmark ikke samme anseelse som pop artister, hvilket ligger til grund i, at pladeselskaberne ikke interesserer sig for potentialet i disses salgstal. Jeg er fremkommet med yderligere materiale der skulle få hovednavnsstatussen på plads: Wikipedia:Gendannelsesforslag/Gina MichaellsM.brandt73 (diskussion) 26. dec 2016, 13:06 (CET)

Jeg forstår godt hvad du mener M.brandt73; men Wikipedia er ikke stedet at give country artister mere opmærksomhed. Wikipedia beskriver ud fra iagttagelser i samfundet. Det samme gælder for musicalartister. Også de er mindre anerkendt selvom de fortjener mere opmærksomhed end de gøre. Men sådan er det. Fodboldspillere for også mere opmærksomhed end professionelle dartspillere og bowlingspillere. Det må vi acceptere desværre! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 26. dec 2016, 23:25 (CET)

Se venligst her[rediger kildetekst]

Ole Palnatoke Andersen på facebook. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. dec 2016, 16:29 (CET)

Palnatoke har ret til at sige farvel og tak, såvel som alle andre. Jeg har også holdt kortere og længere pauser de sidste 6 år, men jeg har ikke haft behov for at smække med døren. Hvad jeg synes om at smække med døren, har jeg engang udtrykt på min brugerdisskussion den 27. maj 2015. Nu bør vi huske på, at fokus ikke bør være på den, der forlader, men på dem, der bliver. --Masz 29. dec 2016, 16:52 (CET)

Rigtigt Godt Nytår![rediger kildetekst]

Jeg er rigtig glad for at se dig tilbage på da wiki. Jeg har følt mig noget usikker, når jeg ikke havde min mentor. Både du og Thyge forsvandt næsten samtidigt. Jeg så din henvendelse til Rodejong, og takker dig for din evne til at "gyde olie på vandene", og takker for det gode samarbejde gennem årene. Du og dine ønskes et rigtigt godt nytår. Jeg glæder mig til fortsat at arbejde sammen med dig! mvh Per (PerV) (diskussion) 31. dec 2016, 19:43 (CET)

Hej Per. Det var pænt af dig – også godt nytår til dig! Det skal lige siges, at jeg nok igen går delvist ned i aktivitet efter nytår – studerende har ikke så meget tid til at hvile på laurbærrene. Desuden tror jeg nu nok, at du har godt styr på Wikipedia efterhånden, og jeg kigger alligevel forbi på Wikipedia nærmest hver dag. :-) --Masz 1. jan 2017, 11:19 (CET)

Nyheder for januar 2017[rediger kildetekst]

Annoncer
Ugens konkurrence

15-årsjubilæum 1. februar

Skriv til Wikipediajournalen!


Nyheder for februar 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for marts 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for april 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for maj 2017[rediger kildetekst]

Wikipediajournalen abonnent-unudersøgelse[rediger kildetekst]

Hej Wikijournalen-læser! Jeg har oprettet et spørgeskema til vores abonnenter for at undersøge hvilket indhold de primært læser i Wikipediajournalen, samt hvad de gerne vil se mere af. Jeg vil blive meget glad hvis du kan bruge 5 minutter på at besvare spørgeskemaet. Tryk her for at gå i gang! Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 1. jun 2017, 00:37 (CEST)

Nyheder for juni 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for juli 2017[rediger kildetekst]

Forslag ang. WikiProjekt banner-gadget[rediger kildetekst]

Hej Masz, da du deltog i denne afstemning om WikiProjekt-skabeloner kunne jeg godt tænke mig at høre dit input på denne diskussion på Landsbybrønden. På forhånd tak for dit input. --InsaneHacker 26. jul 2017, 17:32 (CEST) (leveret af en administrator via MassMessage)

Nyheder for august 2017[rediger kildetekst]

Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Undskyld, men det var nødvendigt til at editere en sektion ad gangen, fordi jeg brugte 8 forskellige kilder. Men nu jeg er færdig med den liste. Jakub Kaja (diskussion) 21. aug 2017, 18:54 (CEST)

Nyheder for september 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for oktober 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for november 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for december 2017[rediger kildetekst]

Nyheder for januar 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for februar 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for marts 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for april 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for maj 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for juni 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for juli 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for august 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for september 2018[rediger kildetekst]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[rediger kildetekst]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

Nyheder for oktober 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for november 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for december 2018[rediger kildetekst]

Nyheder for januar 2019[rediger kildetekst]

Nyheder for februar 2019[rediger kildetekst]

Nyheder for marts 2019[rediger kildetekst]

Annoncer
Flere kvinder på Wiki



Nyheder for marts 2019 (beklager fejlen første gang)[rediger kildetekst]

Nyheder for april 2019[rediger kildetekst]

Nyheder for maj 2019[rediger kildetekst]

Nyheder for juli 2019[rediger kildetekst]

Nyheder for januar 2020[rediger kildetekst]


Nyheder for januar 2020[rediger kildetekst]