Jeppe Bruus Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Jeppe Bruus)
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Jeppe Bruus
Medlem af Folketinget
valgt i Gladsaxe
Folketingsmedlem 2013-2013
2014-2015
Personlige detaljer
Født 20. april 1978
Holbæk, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse cand.scient.pol.
Uddannelses­sted Stenhus Gymnasium og HF
Københavns Universitet
John F. Kennedy High School
Beskæftigelse kommunikationschef i LO
Links
jeppebruus.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Jeppe Bruus Christensen (født 20. april 1978) er tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokraterne i Gladsaxe/Københavns Omegn. Han er ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser samt formand for den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling. Jeppe Bruus er medlem af Udvalget for forskning, innovation og videregående uddannelser, Retsudvalget, Europaudvalget, Udenrigsudvalget, Udlændinge- og Integrationsudvalget og Indfødsretsudvalget.

Jeppe Bruus har været Folketingskandidat i Gladsaxekredsen siden 2008. Han var midlertidigt medlem som stedfortræder for Sophie Hæstorp Andersen 5. november 2013 – 3. december 2013. Han blev fast medlem 1. januar 2014 da Sophie Hæstorp Andersen udtrådte for at blive regionsrådsformand.

Jeppe Bruus var i perioden 2012-2013 kommunikationschef i LO, hvor han var ansvarlig for LO's kommunikations-, presse- og kampagnearbejde. Forud for dette, arbejdede han som seniorrådgiver i kommunikationshusene Geelmuyden.Kiese (2009-2012) og Radiuskommunikation.dk (2007-2009). (folketingskandidat, stedfortræder??)

I 2003-2007 var Jeppe Bruus formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, ligesom han i 2005-2006 var forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Tidligere har han også arbejdet for sit parti i Folketinget og som konsulent for Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet. Jeppe er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Fejlagtige udtalelser om Edward Snowden[redigér | redigér wikikode]

Under en P1-debat med Uffe Elbæk d. 18 marts 2014 hævdede Jeppe Bruus at whistleblower Edward Snowden skulle have solgt hemmelige dokumenter til "højestbydende". I DR2 detektor måtte Jeppe Bruus efterfølgende indrømme at han ikke havde dokumentation for udtalelsen, som tjente som argument for at Edward Snowden ifølge Bruus ikke burde tilbydes asyl i Danmark.[1]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Jeppe Bruus er opvokset i TølløseSjælland som søn af en lærer og en sundhedsplejerske. Forældrene har gennem mange år fungeret som plejeforældre. Han har to søstre.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker