Casper og Mandrilaftalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Casper & Mandrilaftalen
Genre Satire, komedie
Skaber(e) Casper Christensen
Medvirkende Casper Christensen
Lasse Rimmer
Frank Hvam
Lars Hjortshøj
Land Danmark
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 67
Produktion
Længde cirka 27 minutter
Udsendelse
Kanal Danmark DR2
Selskab DR
Sendt (Danmark) 1999-1999
Oprindeligt sendt Danmark Foråret 1999 - Efteråret 1999

Casper og Mandrilaftalen er et dansk tv-sketchprogram fra 1999 sendt på DR2. Strukturelt har afsnittene varieret i indhold i henhold til diverse temaer, men startes altid med en programoversigt og de aktuelle nyheder. Programoversigten er en gennemgang af vigtige punkter i løbet af det planlagte afsnit, i en absurd vinkel. De aktuelle nyheder tager med kritiske briller fat i nyhederne, hvor især kongefamilien og temaer fra kulørte blade tages op. Derudover er reklamer og talentshow typiske gengangere.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Casper og Mandrilaftalen er et surrealistisk og aparte sketch-program med Casper Christensen i spidsen. De andre tre faste medvirkende er Lars Hjortshøj, Frank Hvam og Lasse Rimmer.

I øvrigt medvirker flere andre danske komikere og underholdere i mindre gæsteroller, heriblandt Jan Gintberg, Anders Matthesen, Mick Øgendahl, Uffe Holm, Sebastian Dorset og Anders Lund Madsen. Desuden medvirker John Cleese i et enkelt afsnit, hvor han spiller reparatør af det lilla Gunrack der spiller scorereplikker fra 1982. Han spiller også landstræner Bosse Johansson, men indrømmer selv, at han ikke er Bosse Johansson. Sminkepigen Silvia Hermansen, tidligere model, medvirker flere gange ved at hun sminker Casper. Ellers inddrages såvel lydmanden, som den ene fotograf Iben Sol Mauritson (Iben-piben) i enkelte indslag.

Afsnittene[redigér | redigér wikikode]

Der er i alt lavet 67 afsnit. De første 48 afsnit blev vist første gang mandage, onsdage og fredage hen under midnat i første halvdel af 1999, de sidste 19 afsnit (heraf et enkelt dobbeltafsnit pga. en brøler begået af en ansat på DR efter Casper Christensens barselsorlov) blev vist første gang onsdage og fredage i anden halvdel af 1999. Typisk for programmerne er, at de blev optaget om formiddagen og vist om aftenen uden nævneværdig redigering.

Figurerne[redigér | redigér wikikode]

I programmet optræder en række primært fiktive Mandrilgæster. Som eksempler kan nævnes Beelzebub Komseda, Broder Salsa, Fissirul Lohmann og Gentleman Finn.

Spydfilm[redigér | redigér wikikode]

I Mandrillen hører man om en spydfilm ("Når Spyd Elsker"), der handler om to unge meget forelskede spyd, som desværre ikke kan få hinanden, da det ene kommer fra Umfufu-stammen, mens det andet hører til hjemme hos atletikudøveren Jesper Thøring. "Når Spyd Elsker" er ikke for små børn, da den kan indeholde frække scener, hvor de to spyd får et lille spid. Det kan dog klippes fra, så filmen er familievenlig.

Andre påhit[redigér | redigér wikikode]

I efteråret 1999 og foråret 2000 optrådte de fire medvirkende i København, Århus, Aalborg og Odense med en række liveforestillinger baseret på tv-programmerne.

Til julen 1999 producerede holdet en julekalender under titlen Casper og drengene fra Brasilien for det nu hedengangne Gubi.com, hvor de dagligt fremførte en Mandril-lignende sketch med juletema.

Dele af programserien er sidenhen udgivet på i alt fire dvd- og VHS-udgivelser.

I 2003 blev der nyproduceret et specialafsnit med navnet Fisso til den anden dvd-udgivelse af samme navn.

Den 14. maj 2004 kommenterede det faste hold fra Mandrilaftalen på tv-kanalen TV2 Zulu også brylluppet mellem Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary under titlen Zulu Royal, i hvilken forbindelse nye sketches så lyset. Det samme gjorde sig gældende den 21. januar 2006, hvor samme hold – med tilføjelse af Jan Gintberg – kommenterede Prins Christians dåb.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikiquote har citater relateret til: