Forskel mellem versioner af "Muhammed-tegningerne"

Spring til navigation Spring til søgning
382 bytes fjernet ,  for 3 måneder siden
Citater uden eller med manglende kilder fjernet. Eksempelvis: (Pr. 22. februar 2006 er mindst 139 mennesker døde, som resultat af protesterne <ref>[http://www.modspil.dk/politik/cartoon_body_count.html - denne side er IKKE til wikipedia standarder, og tallet om 139 døde er ikke rapporteret nogle andre steder. Den interne kildehenvisning på siden mangler også.
m (Datomaerker kilde mangler-skabeloner)
(Citater uden eller med manglende kilder fjernet. Eksempelvis: (Pr. 22. februar 2006 er mindst 139 mennesker døde, som resultat af protesterne <ref>[http://www.modspil.dk/politik/cartoon_body_count.html - denne side er IKKE til wikipedia standarder, og tallet om 139 døde er ikke rapporteret nogle andre steder. Den interne kildehenvisning på siden mangler også.)
'''Muhammed-tegningerne''', af nogle kaldt blasfemiske,{{bør uddybes|reason=Bliver Muhammed-tegningerne også kaldet "karikaturer" eller er Muhammed-tegningerne betegnet som karikaturer?|dato=2019}} er tolv [[satire|satiriske]] [[tegning]]er af [[islam]]s profet [[Muhammed]], der i [[2005]] blev bragt i ''[[Jyllands-Posten]]''. Tegningerne – en af en mand med en [[bombe]] i [[turban]]en og en, der gør grin med ''Jyllands-Posten'' – blev bragt den [[30. september]] 2005, som illustration til en artikel om [[Ytringsfrihed#Selvcensur|selvcensur]] og [[ytringsfrihed]].
 
''Jyllands-Posten'' bragte en række læserbreve fra [[muslim]]er i [[Danmark]], der beklagede tegningerne. Publikationen førte også til skarpe reaktioner fra muslimer i [[Danmark]] og [[islamisk]]e lande, hvor der fandt omfattende demonstrationer sted. (Pr. 22. februar 2006 er mindst 139 mennesker døde, som resultat af protesterne <ref>[http://www.modspil.dk/politik/cartoon_body_count.html MODSPIL :: Cartoon Body Count<!-- Robotgenereret titel -->]</ref>). Også ikke-muslimer tog afstand fra den oplevede provokation. [[Weekendavisen]] gengav tegningerne, og fire måneder senere gentrykte den [[Norge|norske]] kristen-konservative avis ''[[Magazinet]]'' tegningerne. Det førte til en diplomatisk krise mellem [[Danmark]] og flere arabiske lande og medførte en omfattende [[boykot|handelsboykot]] af danske varer, hjemkaldelse af [[ambassadør]]er, overfald på [[Arla]]-ansatte, afbrænding af [[Dannebrog]] og de danske [[ambassade]]r i [[Damaskus]] og [[Beirut]]. En [[meningsmåling]] foretaget i slutningen af januar [[2006]] viste, at 79 % af de adspurgte danskere ikke mente, at Anders Fogh Rasmussen skulle sige [[undskyld]] på Danmarks vegne, selv om 58 % havde forståelse for den muslimske utilfredshed.<ref>[http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/01/28/062331.htm Epinion: Ingen skal undskylde Muhammed tegninger], Danmarks Radio, 28. januar, 2006</ref>
 
Tegningerne er gengivet i engelsk Wikipedia.
11

redigeringer

Navigationsmenu