Brugerdiskussion:EileenSanda/Arkiv 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er akiv 3 af min diskussionsside på dansk Wikipedia. Det er fra 2016.

Indholdsfortegnelse

Hjúnabandslógin[redigér wikikode]

Hej Eileen. Ved du, hvornår Hjúnabandslógin kommer til endelig afstemning? (jeg kan se den har været udvalgsbehandlet, men ikke om den er sat på dagsordenen til afstemning). Ved du om Annika Olsen stemmer imod, nu da hun er hoppet tilbage til FF?Mvh.--Batmacumba (diskussion) 5. feb 2016, 00:25 (CET)

Annika er blevet spurgt om det i går, og hun ville ikke svare, så mon ikke hun er nødt til at stemme nej? Men jeg ved det ikke. Det er noget værre noget med det lovforslag, de har lavet det alt for indviklet. De har jo et ekstra forslag om at der skal lovgives om at kirken ikke må vie homoseksuelle, at det skal nævnes i ægteskabsloven (mener jeg), og det er ikke bare som at sige det, det har været til høring forskellige steder, og så har andre trosretninger, som f.eks. Brødremeniheden spurgt, om deres præster så bliver nødt til imod deres vilja at foretage homovielser, når loven kun nævner den færøske Folkekirke. Og så er det også noget med at så gør man forskel på folk. Jeg ved ikke hvad det ender med, men jeg mener at de fire bag forslaget har gjort det alt for indviklet. Og jeg ved ikke, hvornår det kommer for lagtinget. Og det skal jo også for Folketinget, det ægteskabsloven er dansk. Nu kan det godt være, at jeg blandet noget sammen her. Hvordan var det nu det var, var det ikke sådan, at den danske lov som de ønsker ændret kun er gældende på Færøerne? Jeg mener at det var sådan det var. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 5. feb 2016, 07:50 (CET)
Sjúrður Skaale har på et tidspunkt i januar 2016 stillet et spørgsmål i Folketinget om hvorvidt danske myndigheder er villige til at ændre ægteskabsloven, hvis færinger ønsker det, og Karen Elleman har svaret, at danske myndigheder er villige til at imødekomme sådanne ønsker fra Færøerne. --EileenSanda (diskussion) 5. feb 2016, 07:57 (CET)
Tak for svaret. Ja, jeg så godt Ellemanns svar. Færøerne har en undtagelse fra den danske (rigs-)lov, hvilket Grønland også havde. Grønland får homoseksuelle ægteskaber og adoption fra 1. april. Det har også taget lang tid med deres lov, men det bl.a. fordi behandlingen af den skulle starte op igen efter FT valget, men derefter tog mange måneder at få detaljerne på plads, så det er åbenbart indviklet juridisk. Nogle af erfaringerne fra processen med at tilpasse den grønlandske lovgivning kan formentlig genbruges. Men først skal den jo lige vedtages i Lagtinget.. Du må meget gerne skrive det her, hvis der sker noget.Mvh.--Batmacumba (diskussion) 5. feb 2016, 19:58 (CET)
Ja, det skal jeg gøre :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 6. feb 2016, 00:05 (CET)
Hej Batmacumba, Denne her artikel siger, at der er noget der taler for, at lovforslaget om Ændringer af ægteskabsloven bliver vedtaget, men det er ikke sikkert. På Folkeflokkens pressemøde forleden sagde formanden, Jørgen Niclasen, at Annika var frit stillet i etiske spørgsmål, og den 24. november 2015 har Annika Olsen sagt fra Lagtingets talerstol, at hun ville stemme for forslaget. Usikkerheden om hvorvidt forslaget bliver vedtaget består i, at der stadig er personer fra koalitionspartierne, som endnu ikke har sagt, hvordan de vil stemme. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 7. feb 2016, 11:04 (CET)
Hej Batmacumba, nu begynder der at ske noget angående ændring af ægteskabsloven. kvf.fo skriver her, at fristen nu er ude for udvalgene, de skal aflevere deres anbefalinger nu, og næstkommende møde bliver på onsdag. Det skal behandles af to udvalg: Lagtingets retsudvalg og Lagtingets velfærdsudvalg, først i Velfærdsudvalget og dernæst i Retsudvalget, da parrene også skal kunne få lov til skilsmisse. Kulturudvalget behandler ikke længere lovforslaget, da de fire lagtingskvinder har trukket forslaget om at ændre kirkeloven tilbage, efter at bispen havde frarådt at Lagtinget begynder at lovgive om hvad der skal ske inde i Folkekirken på Færøerne, det er de principielt imod. Vh. EileenSanda (diskussion) 29. feb 2016, 12:09 (CET)

Vil du godt lige tjekke følgende?[redigér wikikode]

Denne ukommenterede rettelse er jeg i tvivl om - jeg synes, jeg kan finde belæg for begge versioner. mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. feb 2016, 18:18 (CET)

Hej Arne. Det er rigtig nok, som den nuværende version siger, Vestanstevna skifter mellem Runavík og Strendur, som begge er bygder ved Skálafjørður. Varmakelda holdes i Fuglafjørður mvh. --EileenSanda (diskussion) 22. feb 2016, 18:25 (CET)
Er Eystanstevna (som der står i nævnte artikel) og Vestanstevna i øvrigt det samme? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. feb 2016, 22:59 (CET)
Nej, Eystur betyder Øst, Vestur betyder Vest, Vestanstevna plejer at skifte mellem de tre bygder i Vágar: Sørvágur, Miðvágur og Sandavágur, dvs. hvert tredje år hvert sted. Indtil år 2000 var Vestmanna også en af bygderne der skiftedes til at hold Vestanstevna. Puha, jeg kan faktisk ikke følge med i ændringerne, en stævne der kaldes Varmakelda plejede altid at være i Fuglafjørður, men sidste år var Eystanstevna i Fuglafjørður. Det har vistnok noget med kaproningen at gøre. Men altså to stævner er altid samme sted: Norðoyastevna (Nordøfesten) er altid i Klaksvík og er altid den første af sommerfesterne med kaproning, og Ólavsøka holdes altid i Tórshavn og er altid den sidste af stævnerne med kaproning. Jóansøka skifter altid mellem de to største bygder på Suðuroy: Tvøroyri og Vágur, i Vágur lige år. De andre der i Eysturoy og Streymoy, de skifter altså lidt. Der er en oversigt her - og der står der faktisk, at Fjarðastevna afholdtes i Strendur, hmmm, så passer det jo ikke, at Vestanstevna holdes i Strendur, men det gjorde den vistnok før, det er blevet ændret indenfor de seneste ti år vil jeg tro. Fjarðastevna skifter vistnok imellem Strendur, Skála og Vestmanna. Selv Jóansøka, som er opkaldt efter Sankt Hans, har ændret tidspunkt, og det er sket i år. Jóansøka har altid været i slutningen af juni, og helst i weekenden lige efter sankt Hans. Men de seneste år har der været en musikfestival i Tórshavn i weekenden efter Sankt Hans, og alle de unge fra Suðuroy vælger at tage til Tórshavn for at deltage i Voxbotn - de gamle bygdestævner er ikke hvad de har været, før i tiden kom der rigtig mange folk og mange drak sig fulde, nu er det mere som et sportsstævne, hvor der er kaproning og fodbold og underholdning for børnene i form af hoppeborger, og der kommer slet ikke så mange folk som før. Jóansøkan bliver i år den 2. juli, og det er første gang, at den holdes i juli, og det skyldes kun at Voxbotn har udkonkurreret den gamle bygdefest. --EileenSanda (diskussion) 23. feb 2016, 00:42 (CET)
Jeg havde nok en ide om, at eystur og vestur betød øst og vest. Derfor undrede det mig, at der stod Eystanstevna i artiklen, og du refererede til Vestanstevna. Når jeg kigger efter i linket står der jo faktisk også Eystanstevna, så jeg gør ikke mere i denne omgang. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. feb 2016, 10:45 (CET)
Min fejl, at kalde den Vestanstevna :) Det skulle være Eystanstevna selvfølgelig. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 23. feb 2016, 11:04 (CET)

Brug af af/til ved familierelationer[redigér wikikode]

Hej Eileen. Jeg har lagt mærke til, at du altid beskriver slægtskabsrelationer med "til", men det skal være "af", når det er en man nedstammer fra dvs. "datter af", "barnebarn af" osv. Mvh.--Batmacumba (diskussion) 23. feb 2016, 13:27 (CET)

Ok, det skal jeg prøve at huske fremover. Det hedder åbenbart "til" på norsk, jeg tror, at det er når jeg oversætter fra norsk, at jeg gør det. På færøsk skal vi helt ikke bruge hverken af eller til, når vi siger "hon er dóttir Axel" eller "sonur Axel". Men jeg skal prøve at huske det. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 23. feb 2016, 14:33 (CET)

Sidsel Lyster[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Efter som denne person er bosat på Færøerne og virksom der må du gerne se, om du kan finde relevant materiale til supplering af artiklen, fx om der på Færøerne er taget skridt til at bekæmpe madspild fra myndighedernes side. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. feb 2016, 14:53 (CET)

PS: Artiklen er blevet skrivebeskyttet efter en redigeringskrig, men hvis du skriver det på dens diskussionsside, så vil en administrator sørge for, at det bliver indskrevet. Rmir2 (diskussion) 26. feb 2016, 15:26 (CET)
Hej Rmir2, jeg kan desværre ikke finde noget at supplere med, jeg kan kun finde et link til kvf.fo, hvor hun blev interviewet af Kringvarp Føroya i forbindelse med, at madvaremyndighederne havde sat forbud mod at butikker satte mad ud til småt bemidlede familjer. I praksis har enkelte personer som Leif Erik Niclasen, som blev nævnt i indslaget, hentet maden og kørt den ud til hård trængende familjer, der ikke har ret stort rådighedsbeløb. Jeg fandt denne artikel om ham, den er fra 2002, fra Kristeligt Dagblad. Her er en artikel fra Finans.dk fra kort før lagtingsvalget 2015, der også fortæller historien om Leif Erik Niclasen som "den barmhjertige samaritaner". Her er en historie om Maud Wang Hansen (tidligere formand for Pedagogfelagið), hun fortæller, at hun tidligere, da hun var enlig mor med tre børn, nød godt af at Leif Erik kom forbi med gratis mad, det er skrevet ugen efter at Heilsufrøðiliga Starvstovan satte forbud for butikker at sætte mad ud til godgørende formål. Det gjorde de af sikkerhedshensyn. Leif Erik siger i artiklen fra in.fo, at han har hjulpet andre i 20 år, og at ingen - så vidt han ved - var blevet syge af maden eller døde. Jeg kan ikke lige huske, hvad det endte med, jeg mener, at der kom en eller anden form for forståelse, men jeg er ikke sikker, og husker heller ikke, om der kom nogen lovændring. Angående Sidsel Lyster, så har jeg ikke hørt meget om hende her, men jeg husker da godt at jeg så Dagur og Vika, da hun blev interviewet om det at få mad fra Leif Erik Niclasen. Vh. --EileenSanda (diskussion) 27. feb 2016, 14:35 (CET)

Islandsk[redigér wikikode]

Der er pt. ingen aktive brugere, der har islandsk på deres Babel. Du har heller ikke nævnt islandsk på din Babel, men færinger kan vel generelt læse og forstå det meste islandsk? Kan du evt. hjælpe med nogle kortere tekster/enkeltsætninger engang imellem?--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2016, 01:46 (CET)

Jeg forstår lidt islandsk, men har ikke træning i det og har ikke lært det i skolen, eller meget meget lidt, men du har ret i at det ligner færøsk ret meget, så en del forstår jeg da. Men du med at oversætte fra islandsk Wikipedia? Det har jeg ikke prøvet, ved ikke om jeg kan det, men jeg kunne da se på det. Er det nogle bestemte artikler du tænker på? Jeg har nogle gange søgt på islandsk Wikipedia efter kendte islændere, og flere gange måtte jeg konstatere, at der slet ikke var opretttet en artikel om dem endnu, jeg kan ikke lige huske hvem det var, men den er ikke så godt udbygget endnu. Den har kun godt 40.000 artikler. Men der bor jo heller ikke så mange som i andre nordiske lande, 333.000. Jeg skal sætte islandsk på min babel. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 27. mar 2016, 11:24 (CEST)
Der er meget store huller i vores dækning af islandske forhold. I forbindelse med, at jeg oprettede præsidentvalget, kiggede jeg på islandsk politik, og blev lidt provokeret af, at vi ikke engang havde en biografi om deres statsminister og manglede samtlige seks nuværende partiledere (det er ret mærkeligt at mangle en biografi om en mand, der har været statsminister i et nordisk land i 3 år..). Jeg har nu oprettet en række politikerbiografier, så vi nu har alle ministre for Island fra hjemmestyretiden (1904-1918), samtlige deres statsministre, alle Reykjavíks borgmestre og de nuværende partiledere (men en del er ret uudbyggede), og et par andre vigtige. Desuden har jeg lavet Reykjavíklisten, Bessastaðir og en kortere artikel om den gamle latinskole i Reykjavík (men der er meget mere stof og den kunne udbygges til en flot artikel). Det går nogenlunde med Google translate + min grundlæggende sprogforståelse/kendskab, men der er alligevel en risiko for fejl og ord/sætningskonstruktioner, der kan tolkes på flere måder, så det er mest sætninger og enkeltord. Projekt Island er reelt dødt, og selvom der tidligere har været en del med islandsk i deres Babel er de som nævnt alle ophørt med at være aktive.. Tysk Wiki er ret god mht. Island, men der er ofte modstridende oplysninger i forskellige wikier, og næsten alle kilder er uværgerligt på islandsk. Desuden bliver biografier ikke opdateret, heller ikke på engelsk wiki, og i en del tilfælde kan man næsten regne ud, at personen for længst må være gået på pension, rykket til andet job etc. Det er lidt noget rod. Men det gælder tilsyneladende også delvis på islandsk wiki. Det er ikke sikkert, jeg hat tid til at lave så meget mere lige nu, men det ville være rart med lidt sproglig backup, hvis/når jeg går videre. --Batmacumba (diskussion) 27. mar 2016, 12:10 (CEST)
Ok, det lyder som du har lavet et stort og flot arbejde angående Island-relaterede artikler. Ja, det er da også for dårligt, at der ikke var oprettet artikler om partiformændene og statsministre. Men det kan jo skyldes, at islændere åbenbart ikke selv er så aktive med at oprette artikler om deres politikere og andre kendte personer på Wikipedia og ikke kun på islandsk men gerne også på engelsk, så andre nemt kan oversætte. Jeg mener at jeg har ledt forgæves efter kendte islandske sportsstjerne, men de findes hverken på engelsk, islandsk eller dansk wiki, og så er det lidt svært, når man ikke forstår så meget islandsk. Men jeg vil da gerne være med til at forbedre manglerne, spørg mig bare, når du går i gang igen og støder på islandske kilder, som jeg måske kan hjælpe med. Ellers er den en islandsk bruger som er aktiv engang imellem på færøsk Wikipedia, hun bor på Færøerne og skriver på færøsk. Hun kunne sikkert også hjælpe, hendes brugernavn er Skótin (jeg kender hende ikke, men hun skriver på sin brugerside, at hun er en islandsk pige, som bor på Færøerne), hun har babel 3 for dansk. --EileenSanda (diskussion) 27. mar 2016, 12:44 (CEST)
Tak, det er jo mere oplagt, måske kunne man endda få lokket hende til at oprette et par artikler engang imellem på dansk Wiki, hvis hun skriver flydende dansk. Jeg synes nu, at der er relativt mange islandsk politik-relaterede artikler på engelsk & tysk wiki, men på engelsk er de ofte stubbe el. ret korte, mens de tyske er af højere kvalitet. Kultur/sport/erhvervsliv ligger det lidt tungere med. Det er lidt underligt, at der ikke er flere islændinge, der skriver grundige artikler på engelsk wiki. De er jo ellers et stolt og selvbevidst folkefærd, så man skulle tro, at der var mere interesse i at promovere Island på wikipedia. Glædelig påske fra--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2016, 13:27 (CEST)
Ja, det har jeg også undret mig over. Tak og i lige måde :) EileenSanda (diskussion) 27. mar 2016, 15:50 (CEST)
Jeg blander mig lige fra sidelinjen. Jeg vil gerne gøre opmærksom på Wikipedia:WikiProjekt Island, hvor der er hårdt behov for flere deltagere. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. mar 2016, 18:38 (CEST)
Tak for linket Rmir2, jeg har nu skrevet mit brugernavn på listen over deltagere. --EileenSanda (diskussion) 28. mar 2016, 11:25 (CEST)

Kongshavn, Sjov sogn, Østerø syssel?[redigér wikikode]

Hej!

Når jeg på http://samlinger.natmus.dk/DNT/39043 finder stedangivelsen "Kongshavn, Sjov sogn, Østerø syssel", kan jeg godt regne mig frem til Eysturoy, men er det rigtigt at Kongshavn er Strendur, som http://runeberg.org/trap/3-5/0904.html antyder? --Palnatoke (diskussion) 29. mar 2016, 22:57 (CEST)

Follow-up: File:Strendur, Faroe Islands.JPG er måske næsten samme billede, blot taget noget længere tilbage og til højre? --Palnatoke (diskussion) 29. mar 2016, 23:01 (CEST)
Hej. Kongshavn bruges mest som kuriosum nu til dags på Færøerne, det er i hvert fald ikke navnet på nogen bygd, og det bruges mest om Runavík og området der, men jeg kan se, at på den engelske Wikipedia er det hele fjorden (Færøernes længste fjord) Skálafjørður, som også er blevet kaldt Kongshavn. Der er en kvindeforening der kaldes Kongshavnar Kvinnufelag, de har adresse i Glyvrar. Sjov sogn, det var dog et sjovt navn ;) På færøsk hedder det Sjóvar sókn og har ikke noget med noget sjovt at gøre, det er ejefald af Sjógv (havet). Kirken ved havet - Sjóvar kirkja, er kirken við Sjógv i Strendur. Kommunen kaldtes også Sjóvar kommuna, men nu er den en del af Runavíkar kommuna. Så, Sjov sogn er Sjóvar sókn, dvs. Strendur og området der omkring, og Kongshavn kan være hele Skálafjørður (fjorden) eller Runavík og området omkring havnen der. Ved at google finder også ud af, det der er noget der hedder Kongshavnar Havnastýri, det er et fælles styre eller råd for alle bygderne/kommunerne omkring Skálafjørður. Kommunerne bytter havnepengene mellem sig efter dette regnestykke: Nes 14%, Runavík 48%, Sjóvar 23%, Eystur 15%. Det vidste jeg ikke. Jeg kender ikke så godt alle bygderne omkring fjorden der, bygderne omkring Runavík er efterhånden vokset sammen. Runavíkar kommuna har adresse i Saltangará. Strendur og Runavík lige overfor hinanden på hver sin side af fjorden. Det tager ca. en halv time at køre fra Strendur til Runavík. Men nu er de startet med at bygge Østerøtunnellen, som vil starte i Runavík, løbe under fjorden, komme op i Strendur og så under Tangafjørð og op ved Hvítanes tæt på Tórshavn. Det vil tage ca. 10 min. fra Runavík til Tórshavn, et kæmpe fremskridt i forhold til nu hvor det tager knap en time. Angående billederne du nævner, nej de er ikke taget samme sted, jo samme bygd som sådan, men den nyere er taget længere mod syd og taget med blikke mod nord. Kirken ved Sjógv kan du se her: File:Strendur,_Faroe_Islands_(2).JPG - det ser lidt mærkeligt ud, som om bådehusene nu ligger ved en indsø og ikke ved havet. Det er fordi, de for nogle år siden har lavet en vej ud i havet forbi bygden og har nærmest lukket bådehusene og kirken inde, der er dog en kanal, hvor de små både kan sejle igennem. Jeg har taget et billede af kanalen eller tunnelen ved Sjógv, det ligger på Panoramio. Jeg tror at de gamle bådhuse er de samme som disse. --EileenSanda (diskussion) 30. mar 2016, 00:56 (CEST)

Fiskerireform[redigér wikikode]

Hej, du har sikkert sjovere projekter på bedding, men artiklen Færøsk fiskeri burde opdateres med en beskrivelse af hovedtrækkene i fiskerireformen. Er det noget, du orker at gå igang med? (Erik Christensen kan muligvis færøsk, men ellers er det vist ikke andre. Mvh.--Batmacumba (diskussion) 9. apr 2016, 16:26 (CEST)

Hej. Puha, det er et ret svært emne, synes jeg, men også et - for Færøerne - meget vigtigt emne, og der sker noget vigtigt på området lige nu. Jeg har lige hørt en udsendelse i Kringvarpis radiokanal, hvor de behandlede fiskerierhvervet. Der står noget her om at nuværende fiskeriminister Høgni Hoydal har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med en anbefaling til lagtinget om hvordan man bedst udfører en fiskerireform, som landsstyret ønsker. Der har lige været et seminar i Nordens Hus i Tórshavn om fiskerierhvervet. Drivkraften bag seminaret er en dansk forsker, Lau Blaxekjær fra Færøernes Universitet, står der her på portal.fo Jeg skal se om jeg kan skrive noget om det. Vh --EileenSanda (diskussion) 9. apr 2016, 17:16 (CEST)
Partierne som nu danner regering gik til valg på at de ville ændre fiskerierhvervet, således at kvoterne, som udløber pr. 1. januar 2018, ikke kommer til at tilhøre de nuværende ejere til evig tid, men få dem tilbage til landet, som derved kan sælge kvoterne på auktion og derved skaffe mange penge til landskassen. De personer som fik kvoterne forærende for nogle år siden er blevet styrtende rige, når de har solgt kvoterne videre for 100 millioner eller deromkring. Men det er meget svært at ændre det og meget svært at få flertal i lagtinget. Det har vist sig at specielt de to fra Javnaðarflokkurin som kommer fra Tvøroyri og er bormester og viceborgmester (Kristin Michelsen og Bjarni Hammer) er imod det som de deres parti har lovet vælgerne før valget. EileenSanda (diskussion) 9. apr 2016, 17:26 (CEST)

Skabelon:Country data[redigér wikikode]

Hej Eileen. Jeg så du oprettede Skabelon:Country data - vi har Skabelon:Lande data, som er bliver brugt. Vi skal helst ikke have 2 sæt skabeloner til den samme funktion. Specielt denne, som er grundlag for andre - det kan jeg ikke lide --Steen Th (diskussion) 18. apr 2016, 22:36 (CEST)

Hej, ja, jeg vidste godt om den anden, jeg forsøgte at få det der lille grå ikon med spørgsmålstegnet væk, det findes ikke på den tilsvarende engelske skabelon, men det lykkedes ikke. Du må gerne slette den igen, eller viderestille den til den anden, og slette dokumentationssiden. --EileenSanda (diskussion) 18. apr 2016, 22:40 (CEST)
Det var i forbindelse med, at jeg oprettede skabelon:Flagu at jeg så den grå ikon med spørgsmålstegnet, meningen med den skabelon er at landet ikke får et link til artiklen om landet. Men jeg tror ikke, at det er noget problem at ikonen kommer der, det kommer hvis der ikke er noget flag at indsætte. --EileenSanda (diskussion) 18. apr 2016, 22:44 (CEST)
Slettet. Det kunne være du skulle have brugt en sandkasse skabelon istedet. Fx Skabelon:Lande data/sandkasse. Det kan bruges til at tjekke specielle vigtige skabeloner inden ændringer sættes i drift. --Steen Th (diskussion) 18. apr 2016, 22:45 (CEST)
Ja, det kan godt være, men jeg synes ikke altid at det fungerer i en sandkasse, når der er flere skabeloner, som er afhængige af hinanden. Jeg vil lige gøre dig opmæksom på en ændring jeg har laver i Skabelon:Dts, se diskussionssiden der, og du må meget gerne tilbagestille min ændring/opdatering, hvis du synes at det var bedre før. Punktummet mangler desværre i datoer, hvor skabelonen bruges, og jeg ved ikke, hvordan man indsætter et punktum i modulet. --EileenSanda (diskussion) 18. apr 2016, 22:56 (CEST)

Homoægteskaber[redigér wikikode]

Hej EileenSanda, jeg ved at du har fulgt dette emne på Færøerne. Ifølge danske aviser er der nu skabt en afklaring. Har du skrevet om - eller har du planer om at skrive om - dette emne et eller andet sted på wikipedia? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. apr 2016, 14:09 (CEST)

Hej, ja, jeg har fulgt med og har diskuteret det med Batmacumba på hans diskussionsside, men det er ikke blevet til nogen artikel. Der står ikke særlig meget om emnet på dansk Wikipedia, gør der? Denne her side: en:Same-sex marriage in Denmark findes på 13 sprog, men mærkeligt nok ikke på det sprog som tales i landet som artiklen handler om, nemlig dansk. Så jeg vidste ikke lige hvor man skulle starte. Men der burde i hvert fald blive skrevet om emnet et eller andet sted, om ikke andet så i artiklen om Færøernes historie. Det er mærkeligt at se, at TV2 og flere andre danske medier gengiver fejl fra Ritzau, som siger at det var første behandling af lovforslaget i går, det var da anden behandling i går, og det var faktisk anden gang at lovforslaget var til 2. behandling, mærkeligt at Ritzau skriver sådan en fejl. Har du tænkt på at skrive om det? Hvad vil du foreslå? Skal man oprette end side tilsvarende til den engelske side en:LGBT rights in the Faroe Islands, som findes på engelsk tysk og to andre sprog, men ikke på færøsk og dansk, eller måske den uddybende side om ægteskab mellem to af samme køn på Færøerne en:Same-sex marriage in the Faroe Islands? Afklaringen er ikke 100%, det er ikke overstået før 3. behandling er overstået, og selv efter det skal lovforslaget jo også vedtages af Folketinget og derefter tilbage til lagtinget igen. Men spørgsmålet blev i går til et kabinetspørgsmål. Jeg tror ikke, at Sonja Jógvansdóttir, der jo forlod Javnaðarflokkurin fordi partiet i følge hende var domineret af nogle homofobiske mænd, fortsat vil støtte regeringen, hvis dette forslag falder bort. Heðin Mortensen ville meget nødigt stemme for lovforslaget i går, og det var kun efter trusler (sådan blev det sagt af ham selv), at han ændrede mening og trak sit forslag om at lovforslaget skulle til folkeafstemning tilbage. EileenSanda (diskussion) 27. apr 2016, 14:43 (CEST)
Jeg har ikke forudsætninger for selv at skrive om emnet. Hvis eller når afklaringen er endelig kan det klares med en enkelt omtale med noter. Hvis det får politiske følger, bør dette nok også nævnes. Derimod synes jeg ikke, at der bør oprettes en særlig artikel om emnet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. apr 2016, 14:55 (CEST)
Bill Justinussen siger til in.fo, at der nok ikke er så meget mere han kan gøre, men han vil aldrig godtage det, da det strider imod hans religion. Det var ham der lagde forslaget for lagtinget endnu engang, efter at Heðin Mortensen havde trukket det tilbage, for han mente ikke, at det var bevist, at der nu også var et flertal imod det. Det blev så nedstemt med 17 imod og 16 for. Heðin Mortensen havde derved stemt imod sit eget forslag, fordi han var bange for, at det ville føre til at valg blev udskrevet, hvis han ikke gjorde det (eller at det ville ende med det). Men altså, når Justinussen udtaler sig således, og når f.eks. Heðin Mortensen har sagt, at han da i hvert fald ikke vil vælte regeringen under 2. behandling af et lovforslag, så er der ingenting der er 100% sikkert. Det kan også tænkes, at Laksáfoss og Edmund Joensen først har stemt for efter at de har set, at der alligevel ville blive et flertal der stemte for, men det er ikke noget jeg ved, noget lignende er bare sket i andre sager. EileenSanda (diskussion) 27. apr 2016, 15:03 (CEST)
Ok, vi venter og ser. Jeg har ikke tid på fredag, men jeg skal nok skrive noget om det i en af de eksisterende artikler om Færøerne. EileenSanda (diskussion) 27. apr 2016, 15:05 (CEST)
Det er ikke ment som et pres fra min side. Jeg syntes blot, at det var naturligt at spørge i forlængelse af den diskussion, der udviklede sig i forlængelse af artiklen om Lagtingsvalget 2015. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. apr 2016, 16:27 (CEST)
Nej, bare rolig :) Jeg opfattede det ikke som et pres, jeg syntes selv at det var en god ide. Jeg har skrevet lidt om det på siden Færøernes historie, men det fylder ret meget, og der er mere man kan skrive, f.eks. om §266 b (Racismeparagraffen). EileenSanda (diskussion) 27. apr 2016, 16:47 (CEST)

Moskva-Smolenskaja banegård[redigér wikikode]

Tusind tak for hjælpen. Jeg fatter ikke hvad du gjorde ved skabelonen indeholdende metrolinjerne? De var fuldstændigt kaotiske før? En lille forespørgsel, hvorfor valgte du at kalde det Moskvas Jerbane, jerbanenettet omkring Moskva indeholder faktisk flere jerbaner, med adskillige endestationer. De fleste store stationer er Rebroussementsstationer. Det vil sige tilsvarende vi har såvel IC-tog og S-tog i Kbh. er Moskvas jerbanelinjer adskilte.

Om "Smolensk Linje", det bør vel på dansk skrives "Smolensklinjen" ligesom "Zamoskvoretskaya Line" på dansk bør være "Zamoskvoretskajalinjen", "Koltsevaya Line" bør være "Koltsevajalinjen", stationerne bør være en:Krasnopresnenskaya, da:Krasnopresnenskaja, en:Dinamo, da:Dinamo, en:Mayakovskaya, da:Majakovskaja, en:Novoslobodskaya, da:Novoslobodskaja. Rettelserne er som du kan se forskellen på dansk translitteration og engelsk translitteration. Jeg ved ikke, om jeg bare kan ændre navne i skabelonerne?

Så så jeg lige her, og er nogett i tvivl om, jeg faktisk har ret til at besvære dig med mine petitesserytterier. Men ihvertfald, tusind tak. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 11:14 (CEST)

Hej, det var så lidt :) Jeg kiggede bare på den engelske og forsøgte så at oprette de manglende skabeloner og til sidst at ændre lidt i de skabeloner du havde indsat. Jeg bøvlede en del med at få skabelonen indsat i infoboksen, men fik det ikke til at virke, men jeg kan se, at Bruger:PHansen har fået det til at virke i , så det er udmærket. Jeg skal se, om jeg kan få ændret navnene til flertal. Du må da gerne "besvære" mig med petitesser, hvis det da er det, tingene skal jo fungere :) Mvh. EileenSanda (diskussion) 4. maj 2016, 11:22 (CEST)
Navnet kan ændres uden videre, så jeg har ændret det til Moskvas Jernbaner. Skal Jernbaner mon staves med lille j? Jeg skal se på Smolensk Linje, om den kan ændres til Smolensklinjen. Jeg vil tro at der så kræves rettelser i andre skabeloner. EileenSanda (diskussion) 4. maj 2016, 11:27 (CEST)
@EileenSanda: Wow du går til den Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 13:59 (CEST)
@PerV: Hvis vi vil ændre en stations navn - i Moskva - så skal det gøres her: Skabelon:MOSMETRO lines og samtidig skal vi være opmærksomme på, at når vi opretter skabeloner som f.eks. denne: Skabelon:S-line/MOSMETRO right/Koltsevaja at den så får det rette navn og at den har samme navn begge steder. Jeg havde oprettet den med navnet Koltsevaya, som den hedder på engelsk, men jeg har nu flyttet den til endelsen -aja. Hvad er det danske navn for Moscow Monorail? EileenSanda (diskussion) 4. maj 2016, 14:12 (CEST)

@EileenSanda: Med det tempo du har på, må jeg jo nok hellere navngive de øvrige linjer:

 1. Sokolnitjeskaja
 2. Zamoskvoretskaja
 3. Arbatsko-Pokrovskaja
 4. Filjovskaja
 5. Koltsevaja
 6. Kaluzjsko-Rizjskaja
 7. Tagansko-Krasnopresnenskaja
 8. Kalininsko-Solntsevskaja øst, 8A Kalininsko-Solntsevskaja vest
 9. Serpukhovsko-Timirjazevskaja
 10. Ljublinsko-Dmitrovskaja
 11. Kakhovskaja
 12. Butovskaja
 13. den har jeg kaldt Moskvas Monorail her

resten kommer om lidt mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 14:22 (CEST)

Jeg ved ikke, om jeg har så megen fart på. Flere af disse skabeloner arbejdede jeg med i oktober sidste år. Men de blev ligesom ikke rigtig brugt til noget, men det kommer de til nu, så det er fint :) Jeg har korrigeret navnene i Skabelon:MOSMETRO lines. Kender du forresten noget til en:Module:Routemap? Det bruges af skabelon en:Template:Routemap som er kommet i stedet for {{BS-map}} (and deprecated {{Railway line header}}, {{BS-header}} og {{BS-table}}) Er det mon noget vi skal overveje at oprette her? Denne skabelon på engelsk Wikipedia: en:Template:Koltsevaya Line RDT bruger f.eks. en:Template:Routemap EileenSanda (diskussion) 4. maj 2016, 14:41 (CEST)

Sorry jeg fatter ikke en skid ;( mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 14:44 (CEST)

@EileenSanda: Lidt mere:

 • Det en wiki kalder en:Third Interchange Contour kalder svenskerne sv:Andra ringlinjen, det synes jeg lyder fornuftigt, altså dansk "Anden ringlinje"
 • Kozhukhovskaya → Kozjukhovskaja
 • Solntsevskaya → Kalíninsko-Solntsevskaja, eller måske bare Solntsevskaja

Det var vist alle linjerne, ping mig hvis der mangler nogle. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 14:44 (CEST)

Stop scroll Moskva-Smolenskaja banegård[redigér wikikode]

Så kiggede jeg lige på en:Template:Koltsevaya Line RDT, jeg synes det ser rigtig fint ud, og ja, når jeg når til Moskvas Metro er jeg sikker på at jeg får brug for skabelonen/skabelonerne, og sikkert også når jeg når til de egentlige jerbanelinjer. Lige nu koncentrerer jeg mig om de ni største stationer. I øvrigt så jeg at linjenumrene på Metrolinjer indgår i skabelonen, dem havde jeg håbet at "proppe ind" i {{Infoboks togstation i Moskva-Smolenskaja banegård tilsvarende en:Moscow Smolenskaya railway station. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 14:56 (CEST)

@EileenSanda: Jeg fatter simpelthen ikke, hvordan du kan finde ud af alle de der skabeloner, du producerer, fx Skabelon:RoutemapRouteIcon, men tusind tak. Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 22:39 (CEST)
Det var så lidt. Skabelon:RoutemapRouteIcon har jeg bare kopieret direkte over fra engelsk, og derefter doc-siden også, som viser, hvordan skabelonen bruges. Den er også bare kopieret direkte over, det er da ikke så svært :) Jeg finder ofte ud af, at de mangler, ved at jeg støder på røde links, f.eks. når jeg opretter en skabelon, så er der lige pludselig flere andre skabeloner som må oprettes, bare for at den ene kan fungere, så det ene fører til det næste og det næste osv. Artiklen ser godt ud, som du har oprettet om Moskva-Smolenskaja banegård. EileenSanda (diskussion) 5. maj 2016, 00:29 (CEST)
Tak, men der mangler stadig noget fra ru wiki, noget om trafikken, og så skal antal ansatte rettes, men jeg gider ikke rigtigt mere idag. At fare rundt mellem sv, ru, de og en wiki, og så samtidigt foresøge at få nogle af alle de røde link blå, gør i det mindste mig kulret. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 5. maj 2016, 00:56 (CEST)

Hej Eileen[redigér wikikode]

Jeg har brug for en humlebi, en af de der tingester, der ikke kan flyve, men fordi den ikke ved det, gør det alligevel. Jeg tror det er dig ;) Jeg har på fornemmelsen at din frygtløshed, netop er hvad der kan løse mit problem. Jeg vil gerne have flyttet et billede fra de wiki til commons, men aner ikke hvordan man gør. For dig er det sikkert bare noget du gør ;). Du kan se her hvad det drejer sig om. Jeg vil blive meget tanknemmelig, hvis du kan løse problemet!

Jeg henvendte mig til den tyske bruger, der oprindeligt lagde billedet op på de wiki her, han indviljede i at hjælpe, men der sker intet. Bruger:Villy Fink Isaksen omtaler på Tøndemagerens diskussionsside, at billedet skal godkendes først. Så vidt jeg har forstået, er betingelsen blot, at copyrightshaveren skal have været død i 75 år. I følge de wiki døde Gustavs Klucis i 26. februar 1938, det er således over 78 år siden han døde. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. maj 2016, 18:00 (CEST)

@PerV: Haha, den der med humlebien var god, jeg har aldrig før hørt den sammenligning om mig selv :) jeg har heller aldrig betragtet mig selv som frygtløs :) Men det kan da godt være at jeg kaster mig ud i nogle ting, som jeg ikke er 100% sikker på her på Wikipedia, men prøver mig frem alligevel, og som oftest går det godt, synes jeg. Jeg har lagt mange billeder på Commons men kun mine egne, jeg har faktisk aldrig prøvet at overføre billeder fra en bestemt Wikipedia til Commons, men det ved jeg at bruger:MGA73 er rigtig god til, han har flyttet mange billeder fra færøsk Wikipedia til Commons. Men jeg tror at en anden bruger allerede har løst problemet, for jeg kunne se på siden, hvor billedet ligger på tysk Wikipedia, at billedet også ligger på denne side på dansk Wikipedia: Bruger:Tøndemageren/sandkasse. Nå, jeg kan se nu, at det er Royal Export der har uploadet billedet til Commons i dag - så problemet er løst. Indsæt den bare i artiklen. Mvh. EileenSanda (diskussion) 13. maj 2016, 01:58 (CEST)

Skírnir[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Jeg har startet denne artikel om dette islandske tidsskrift. Desværre kan jeg ikke komme videre. Jeg har fundet en ekstern henvisning om tidsskriftets historie, men google translate giver ikke en sikker oversættelse (end ikke til norsk). Måske kan du hjælpe. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. maj 2016, 20:33 (CEST)

Hej, jeg har skrevet lidt mere tekst, og jeg fandt også en kilde visir.is, der fortalte om den nyeste redaktør, som tiltrådte stillingen i 2012. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 00:22 (CEST)
Mange tak for hjælpen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 18. maj 2016, 06:37 (CEST)

Ping[redigér wikikode]

Selvfølgelig pinger man bare heksen fra Færøerne, så fatter hun sin kost, slår to gange med tryllestaven på hendes laptop, og ALLE problemer er løst, inklusiv opdatering af kampene i Gruppe A Thumbup.svg TUSIND TAK. Send mig lige en kopi af din tryllestav ;) Men, hvordan indsætter vi resultaterne af de kommende kampe?

Btw, prøv lige at se Drivtømmer, jeg er næsten sikker på at drivtømmer også har været vigtigt på Færøerne. Jeg kastede mig over "artiklen" fordi en ny bruger havde oprettet den, og den kun 5 min efter blev mærket {{ordbog}}. Det syntes jeg var ærgerligt, jeg kender i hvert fald til hårde opgør om drivtømmer mellem strandfogeder og lokale bønder/fiskere i Nordjylland.

mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 01:18 (CEST)

Det var så lidt :) Jeg kopierede fra den engelske, der var lige en der manglede at blive oprettet, den er nu oprettet. [Det forklares på denne skabelons dokumentationsside], hvordan man skriver resultaterne ind i skabelonen. Forresten har både engelsk og svensk Wikipedia slutspillet i en separat artikel.
Jo, drivtømmer var meget vigtigt i gamle dage på Færøerne, det var det eneste tømmer der var, det kom vistnok med havstrømme fra Norge. Jeg tror ikke jeg skriver noget om det lige nu, måske i morgen. Vh. EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 01:27 (CEST)
Jeg orker ikke det der med den seperate artikel, jeg kastede mig kun over artiklen fordi Danmark nu var i slutspillet ... det er usædvanligt. Jeg har jo stadig mine stationer i Moskva at skrive om ;)
Om resultaterne i gruppe A, nogle steder står der GWS, andre OT, skal det ikke være OT alle steder?
Fint hvis du skriver lidt til om drivtømmer en dag. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 01:36 (CEST)
Jeg må indrømme, at jeg ved ikke, hvad GWS betyder. Jeg gætter, at OT betyder overtid, så mon ikke GWS betyder noget andet? Bruger:Tøndemageren ved det helt sikkert, men han har nok ikke tid lige nu. Nej, vi behøver heller ikke at oprette en helt ny side bare fordi andre gør det, og skulle man ændre mening senere, så kan teksten jo flyttes til en ny artikel, hvis den kommer til at fylde for meget. Jeg skrev alligevel lidt om drivtømmer, jeg fandt en kilde, hvor Dorete Bloch har skrevet om grindefangst på Færøerne og bl.a. også fortæller om et gammelt sagn om døglingen, sulen og drivtømmeret. EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 01:45 (CEST)
GWS betyder game-winning shots (GWS) - det er når to hold i en finalerunde først spiller de to halvlege og det står uafgjort, hvorefter de spiller forlænget spilletid, og hvis det stadig står uafgjort, så bliver der straffe (shootout), jeg ved ikke lige, hvad det hedder indenfor ishockey. EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 01:57 (CEST)

Nu forstår du vel hvorfor jeg holder mig til russiske jernbaner, der er ikke så fancy udtryk, og som gammel lokfører og inkarneret kommunist passer det vist bedre til mig ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 02:02 (CEST)

Haha, ja, der er noget om det :) Norsk Wikipedia har forresten en side med alle holdene. Det burde dansk Wikpedia vel også have, specielt når nu Danmark er et af holdene og er kommet videre til playoff runden.

Nu skylder jeg da vist snart en middag[redigér wikikode]

Du kaster dig jo over og løser samtlige tåbelige projekter jeg kaster mig ud i. ;) Thumbup.svg. Jeg valgte netop ikke at forstyrre dig igen. TAK.. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 10:53 (CEST)

Tænk ikke på det, jeg elsker at arbejde med skabeloner :) Jeg så tilfældigvis, at du skrev på Tøndemagerens diskussionside om problemer med visning af billedet i artiklen om Kertjbroen, og så oprettede den manglende skabelon, som ikke var oprettet og viderestillede skabelon:Rotate til til Skabelon:Transform-rotate, da det er Skabelon:Rotate der bruges i artiklen, men på engelsk er den viderestillet til Skabelon:Transform-rotate, så vi gør bare det samme her, synes jeg. Og nu er broen der :) --EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 10:58 (CEST)
OG navne i hvidt ;) Du er en engel! mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 11:01 (CEST)
Ja, jeg så at navnene var skrevet med hvidt i den engelske artikel, og tænkte at det så bedre ud, så ser man bagrunden også. Jeg fik korrigeret det ved at opdatere Skabelon:Superimpose2/base som hører med til Skabelon:Superimpose2.EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 11:11 (CEST)

Se dato og alder[redigér wikikode]

Hej Eileen. Se også {{startdato og alder}}. Den virker. Hilsen Finn --94.191.184.223 18. maj 2016, 12:40 (CEST)

Hej Finn. Årsagen til at jeg forsøgte at korrigere i skabelonen Dato og alder2 var, at jeg lige har oprettet denne side: Spillertrupper under VM i ishockey 2016, hvor jeg har kopieret tabellerne fra engelsk Wikipedia. Der har de desværre ikke indsat parameteren |df=y og det bevirker så, at fødselsdatoerne vises med måneden første, derefter komma og så kommer dagen. Jeg kunne selvfølgelig bare indsætte df=y i de flere hundrede eller måske tusind linjer, men tænkte at skabelonen da burde vise dagen først som standard, da det er det vi bruger her i Norden (eller i hvert fald Danmark, Norge og Færøerne) og på dansk Wikipedia, men jeg synes ikke, at det lykkedes mig at ændre det. Ved du hvordan man gør? Vh. --EileenSanda (diskussion) 18. maj 2016, 12:50 (CEST)

Skabelon:Infoboks herregård[redigér wikikode]

Har du nogen idé om hvordan man centrerer kortet i bunden af infoboksen, hvis vi finder en løsning der, vil den sikkert blive brugt i en række infobokse. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2016, 11:19 (CEST)

Jeg forstår ikke, hvad du mener? Kortet i skabelonen er da centreret, så vidt jeg kan se? --EileenSanda (diskussion) 21. maj 2016, 11:24 (CEST)
Prøv at se det nederste eksempel, PHansen har rodet med det, og satte oprindeligt px til 300, så man ikke kunne se at kortet ikke var centreret. For at tydeliggøre det nedsatte han px til 50. Det er det nederste eksempel. Hovedsagen er at koden ikke centrerer billedet i alle browsere. Men prøv at se Brugerdiskussion:PHansen mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2016, 11:38 (CEST)
PS: Et lille hjertesuk, fra en super doven medbruger: Kan du ikke få arkiveret noget af den her diskussionsside, så man ikke behøver at scrolle i en halvtime! ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2016, 11:41 (CEST)
Ok, den nederste, jeg vil prøve at se på det, men regner ikke med at jeg kan finde ud af det. Hehe, ja, min diskussionsside er blevet rigtig lang, jeg har også tænkt på om jeg ikke skulle arkivere en del af den, det vil jeg gøre :) --EileenSanda (diskussion) 21. maj 2016, 11:45 (CEST)
Du kan finde skabelonen til autoarkivering på min diskussionsside ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2016, 11:55 (CEST)

Vil du kigge her[redigér wikikode]

Jeg har efter en del arbejde fået nomineret Petro Porosjenko til god artikel. Jeg vil høre hvad du siger til artiklen, når du får tid! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2016, 08:32 (CEST)

Afrikaans[redigér wikikode]

@EileenSanda: Desværre virker linket fortsat ikke på Afrikaans??? Jeg fatter det ikke, de virkede på to-tre andre sprog jeg kontrollerede på. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jun 2016, 17:49 (CEST)

@EileenSanda:Linket fungerer heller ikke på Persisk (sprog), når jeg trykker på linket på persisk bliver adressen http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=fas, linket på en wiki søger på adressen http://www-01.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=fas, hvor de 01 i adressen forsvinder, forstår jeg ikke. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jun 2016, 18:03 (CEST)
Ja, jeg så godt, at det ikke løste problemet angående afrikaans. Jeg skal undersøge det videre. Lige nu ser jeg EM landskampen mellem Island og Ungarn, så det bliver først senere. --EileenSanda (diskussion) 18. jun 2016, 18:49 (CEST)
Det ser ud til at virke nu på afrikaans. Mærkeligt, jeg har ikke foretaget mig noget siden den korrigering du så. Måske har en anden bruger løst problemet? Men det virker stadig ikke ved Persisk. --EileenSanda (diskussion) 18. jun 2016, 18:54 (CEST)
Nu virker det på persisk :) efter at jeg skitede linket ud i denne skabelon: Skabelon:Infoboks sprog/SIL14 mvh. --EileenSanda (diskussion) 18. jun 2016, 19:04 (CEST)

Petro Porosjenko[redigér wikikode]

Jeg endte med at slette din udviddelse af artiklen, ikke fordi jeg var uening med den, men fordi, jeg ikke kunne få den passet ind i en udviddelse, jeg lavede. Prøv at kigge; men tak for din slettelse af de to afsnit. Det var dumt og intellektualistisk af mig at indsætte de to tomme afsnit! mvh Per (PerV) (diskussion) 19. jun 2016, 17:19 (CEST)

Folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab 2016/Skabelon:Infoboks folkeafstemning[redigér wikikode]

@EileenSanda:@Steenth:@PHansen:@Laketown:@Amjaabc: Jeg forsøgte at opdatere infoboksen i Folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab 2016, men der er overhovedet ingen beskrivelse af benyttelsen af infoboksen. Jeg ville have indsat kortet, der er i artiklen, lige under infoboksen. Det kunne jeg overhovedet ikke finde ud af. Der ud over forstår jeg ikke hvad parametret "stemmeberetigede" benyttes til. Boksen burde vel benytte oplysningen til udregning af valgdeltagelsen. I det hele taget er det umuligt at anvende infoboksen, når der ingen beskrivelse er. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 09:53 (CEST)

@PerV: - jeg synes, at du slap pænt fra det. Stemmeberettigede er vel det samlede antal vælgere, både dem der stemte, og dem der ikke deltog i afstemningen. Det skal vi nok have rettet til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 10:21 (CEST)
Jeg har indsat kortet, men der er problemer med visningen af andelene af Ja og Nej under kortet, som kommer fra Skabelon:Infoboks folkeafstemning/kort - der bruges danske parametre, jeg ved ikke helt hvordan vi korrigerer det, så den vises korrekt. --EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 10:28 (CEST)
@Rmir2: Ja ok, tak, men jeg er sikker på at hvis infoboksen bliver rettet til kan der komme både valgdeltagelse, som ihvertfald er interessant, samt kortet ind i boksen. Men helt ærligt en infoboks uden én linje til forklaring af brugen, det er ikke ok. Tak til @EileenSanda: for i det mindste at rettet det. Nu skal vi bare have rettet de engelske parametre til dansk, så de passer med den danske infoboks, ellers er det faktisk et tilbageskridt. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 10:32 (CEST)
Vi er enige om, at det er prisværdigt, at Eileen har forsøgt at rette noget op på boksen. Vi er også enige om, at boksen skal tilrettes således, at den problemfrit kan anvendes også ved andre afstemninger i fremtiden. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 10:38 (CEST)
Jeg har ikke rettet i selve skabelonen, men i dokumentationssden, men det er vigtigt, at den oversættes til dansk, i hvert fald der hvor der står engelske parametre, som jo ikke virker her, jeg har oversat lidt af det, men hvad svarer disse paremetre til på dansk? | total = og | electorate = EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 10:56 (CEST)
Electorate må være "stemmeberettigede", altså alle vælgere. Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 11:00 (CEST)
Ok, jeg skal rette det i dokumentatonen. --EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 11:25 (CEST)

Forslag[redigér wikikode]

Hvis du er enig, må du gerne skrive dig ind i tabellen som forslagsstiller til, at artiklen flyttes til Terrorangrebet i Nice 2016. Netop nu er hensigtsmæssigt, hvis alle kan se hvormange vi er, der støtter denne flytning. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. jul 2016, 20:00 (CEST)

fo:Tú rættar fo:Álopið í Nice 2016[redigér wikikode]

Det er vel dig, der har indsat parametrene | map = og | map_caption = i den færøske infoboks? Hvis det er, kan du så ikke også sætte dem ind i Skabelon:Infoboks terrorangreb. Det er lidt pinligt at den færøske artikel har flottere layout end den danske! Vi er jo trodsalt koloniherrerne ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2016, 16:18 (CEST)

Hej, jo det er mig der har lavet skabelonen på fo-wiki og indsat kortet. Problemet er, at jeg godt kan finde ud af det, så længe jeg kopierer fra en-wiki og oversætter (så lidt som muligt), faktisk oversætter jeg kun det, der kommer til at ses på selve siden. Men på dansk Wikipedia vil man helst have danske parametre, og så kan jeg slet ikke finde ud af at arbejde med skabelonerne, så bliver det for indviklet for mig, så det overlader jeg til andre :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 26. jul 2016, 16:36 (CEST)
Tror du, jeg kan hjælpe, gør jeg det gerne, bare jeg ikke skal til at rode med skabelonkoderne ... så tilter det. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2016, 16:40 (CEST)
Det kan være at PHansen kan hjælpe med kort og kort tekst i Skabelon:Infoboks terrorangreb --Zoizit (diskussion) 26. jul 2016, 17:06 (CEST)
Den skal først laves om efter model af {{Infoboks}}. Det bedste er at oprette og skrive den på en prioriteringsliste på det nye skabelonprojekt og afvente at den på et tidspunkt bliver omdannet så de få linjer kan tilføjes. Formodentlig disse to fra fo:Fyrimynd:Infobox civilian attack
| image2   = {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage |image={{{map|}}} |size={{{map_size|}}} |sizedefault=250px |alt={{{map_alt|}}} }}
| caption2  = {{{map_caption|}}}
Link: Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Skabeloner
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. jul 2016, 17:11 + 17.19

Jeg har oprettet Skabelon:Infoboks angreb mod civile som er kopieret og oversat fra en-wiki - fra en:Template:Infobox civilian attack. Det ser ud til at virke fint med kortet og det hele, det er bare ikke særlig godt oversat, jeg har oversat "Perpetrator" med "Gerningsperson", men det er vistnok ikke nogen god oversættelse. Vi vil jo gerne undgå at bruge ordet "Terrorist", ikke? En person kan godt begå mord mod civile uden at være terrorist, hvilket ord skal man bruge her? I kan se hvordan infoboksen ser ud i min sandkasse: Bruger:EileenSanda/sandkasse. Mvh. EileenSanda (diskussion) 26. jul 2016, 19:35 (CEST)

@EileenSanda: Vi bruger fortsat "gerningsmand"/"gerningsmænd" på dansk. Det er kun svenskerne der bruger hen i Danmark er perpetrators fortsat mænd ikke personer ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2016, 20:41 (CEST)
PS:"Ikke-dødeligt sårede" skal bare være "Sårede" ikke dødeligt er underforstået, "Defenders" bør være "Forsvarere" mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2016, 20:45 (CEST)
Tusind tak, det ser godt ud!!! Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2016, 21:40 (CEST)
Jeg har rettet det som du foreslog og indsatte derefter skabelonen på siden om Massakren i Nice 2016. Jeg kom til at slette Aktuel-skabelonen, det var ikke med vilje. Men den skulle måske fjernes nu alligevel? EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 02:00 (CEST)
@EileenSanda: Ja jeg så det, flot. Det er vist ligegyldigt med overskriften "aktuel" nu. I det hele taget er jeg i tvivl om indsættelse af {{aktuel}}. Vi retter vel i alle artikler løbende, og læserne ved sikkert godt at en begivenhed den 14. juli 2016 er en forholdsvis ny begivenhed. Det virker på miglidt som dobbelt konfekt ovenikøbet at indsættet en skabelon for at fortælle det. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 10:18 (CEST)
PS: Hvad betyder Álopið. Googletranslate kn jo desværre ikke oversætte færøsk! :( mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 10:18 (CEST)
"Álopið" betyder Angrebet. Hvis det skulle være Terrorangrebet, så ville det være "Yvirgangsálopið", terrorisme hedder "Yvirgangur" på færøsk, men ordet "Terrorisma" bruges også. Der er desværre meget lille aktivitet på fo-wiki, så i øjeblikket har jeg ingen at diskutere overskriften med eller andre emner. Men jeg burde nok flytte artiklen på fo-wiki, eftersom jeg jo selv har argumenteret for her på da-wiki, at der er tale om terrorisme, og at artiklen derfor burde flyttes... --EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 11:04 (CEST)
Jeg har nu flyttet den til fo:Yvirgangsálopið í Nice 2016. Vh. EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 11:05 (CEST)

Nyt tiggeri[redigér wikikode]

Jeg bøjer mig dybt i støvet for den store energi, du lægger for dagen både her og på fo wiki. - Lige et tiggeri mere fra min side: Ved du hvordan man laver en række blå/gul i en "wikitable standard", det drejer sig om rajonerne i Luhansk oblast. Jeg ville gerne gøre baggrundsfarven for rajoner kontrolleret af Folkerepublikken Lugansk blå, og rajoner kontrolleret af Ukraine gule. Farvenummeret finder jeg senere. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 11:49 (CEST)

Den blå skal være: #64c8ff, den gule skal være #ffcc00 mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 11:50 (CEST)
Nej, det ved jeg ikke. Er det overhovedet muligt? Jeg har prøvet at indsætte baggrundsfarve (uden at gemme), men der sker ingenting. Jeg prøvede at gøre som der bliver gjort i f.eks. skabelonen i cykelrytteres artikler, se f.eks. Vincenzo Nibali, der er baggrundsfarve i nogle rubrikker, hvor han er endt som nummer et eller blandt de 10 bedste i en grand tour. Men tabellen der er ikke en "wikitable standard". EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 12:28 (CEST)

Tak for forsøget, ok, jeg prøver senere at kopiere fra boksen på Vincenzo Nibali. Jeg får faktisk brug for mulighede både i artiklen om Luhansk oblast, Donetsk oblast, Folkerepublikken Lugansk og Folkerepublikken Donetsk, så det vil være fint t finde en løsning. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 12:41 (CEST)

Mener du sådan her, Bruger:PerV? EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 12:46 (CEST)
Navn Administrativt center Befolkningstal
(pr. 01.03.2015)
Areal
(km²)
Befolkningstæthed
(pers./km²)
Antratsitiv
Антрацитівський
Antratsit
Антрацит
1.662
Bilovod
Біловодський
Bilovodsk
Біловодськ
1.597
Jeg har ændret den øverste linje, således at det er den samme, som er brugt hos cykelrytteren, og derefter indsat farvekoden sammen med style="text-align:left; background: - der hvor teksten skal være venstrestillet og style="text-align:right; background: - der hvor tallene skal være højrestillet. EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 12:46 (CEST) Thumbup.svg

PRÆCIST!!!! Undskyld jeg råber, jeg blev bare glad ;) Bare lad det stå her på din diskusside, så kopiere jeg herfra ind i artiklen senere ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 12:50 (CEST)

OK, fint :) EileenSanda (diskussion) 27. jul 2016, 12:56 (CEST)

Så kan du se resultatet på Luhansk oblast - Tusind tak for hjælpen!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2016, 14:42 (CEST)

Tillykke med Nationaldagen[redigér wikikode]

Drik dig nu ikke for fuld ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jul 2016, 14:12 (CEST)

Tak :) Nej, det vil jeg i hvert fald ikke gøre :) Jeg er i Tórshavn, sidder og ser på PostNord Danmark Rundt 2016 på DR, hvor en færing, Torkil Veyhe, har imponeret ved at komme med i et 5-mand udbrud, punktere, komme 1½ min. bagefter, men så klare at indhente udbrudet igen, det var stærkt! Og speakerne er meget imponerede og nævnte også svømmeren Pál Joensen og det færøske fodboldlandshold, der vandt to gange mod Grækenland i sidste EM kvalilifikation :) EileenSanda (diskussion) 29. jul 2016, 14:43 (CEST)

Også tillykke fra min side - og tak for mange års samarbejde på dansk wikipedia. Lad os håbe, at det fortsætter. Rmir2 (diskussion) 29. jul 2016, 15:13 (CEST)

Tak Rmir2 :) Tak og i lige måde for godt samarbejde, det gælder også dig PerV, ja lad os håbe at det fortsætter i langt tid fremover :) EileenSanda (diskussion) 29. jul 2016, 15:26 (CEST)
Også tillykke fra min side --Zoizit (diskussion) 29. jul 2016, 15:48 (CEST)
Tak Zoizit :) --EileenSanda (diskussion) 29. jul 2016, 15:57 (CEST)
Både for nationaldagen, og for ham der den færøske cyklist

Jeg troede faktisk ikke færinger kunne cykle, hvor har I lært det ;)

Tak for linket til Post nord dk rundt live, jeg anede ikke, jeg kunne se det på computer, med min svenske ip-adresse.

Torkil Veyhe gjorde det rigtigt godt. Men han har vel også ræset på cykel op og ned af de færøske fuglefjelde hele sin bardom. Uanset det, skulle der bare en enkelt Thybo, en rigtig dansker, til for at sætte Torkil på plads ;) Færøske træer vokser vist ikke ind i himlen ;)

Men med sådan en rytter skal I vel snart have jeres eget ProTour-hold, det kan vel hedde Team BankNordik eller måske Team Skerpikjøt, det lader jo til at være en af Torkils livretter ;)
Og så - hvorfor er der ikke en Skabelon:Infoboks cykelrytter på Torkil Veyheartiklen ... det er for ringe, har du ingen national stolthed ;)

Fortsat hjerteligt tillykke med nationaldagen! mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jul 2016, 19:07 (CEST)

Btw: Jeg troede ikke skærpekød var til at få ned uden nogle ordentlige slurke vodka eller snaps. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jul 2016, 19:07 (CEST)

Hej igen PerV. Ja, der er jo ret høje fjelde på Færøerne i forhold til i Danmark (det højeste, Slættaratindur, er 880 meter højt), så Torkil Veyhe har fået god træning med at cykle i fjelde og bakker der :)
Der er ikke ret mange, der cykler på Færøerne, heller ikke som cykelsport. Jeg har boet i København og cyklede hver dag, en cykel er det bedste transportmiddel der, men siden jeg flyttede tilbage har jeg overhovedet ikke cyklet af den simple årsag, at jeg ikke tør, da der ikke findes cykelstier her, måske borset fra mellem Tórshavn og Kirkjubøur, men ikke inde i byen og heller ikke på Suderø, hvor jeg bor nu. Der plejer at være en årlig cykelkonkurrence på Færøerne, Kring Føroyar, men i år er den aflyst. Den skulle have været nu, samtidig som Danmark Rundt. Torkil Veyhe gav afbud, da han blev udtaget til det danske landshold, og der var ikke nok tilmeldte til at den kunne afholdes. Han har vundet den de sidste år, hvor han har deltaget. Indenfor cykelsport deltager Færøerne kun i Island Games, som Veyhe også har vundet. Mark Cavendish kommer fra Isle of Man og har også deltaget ved Island Games i landevejscykling, det var i 2003 lige før han blev professionel. Cavendish vandt guld i Men's Town Centre Criterium. Veyhe har ikke deltaget samtidig, det er han for ung til, men han vandt guld i enkeltstart i 2015 og sølv i 2013. Samt sølv i landevejscykling i 2013 og bronze i 2015.
Jeg har nu indsat en infoboks på artiklen om Torkil Veyhe, tak for påmindelsen. Men der er faktisk ret mange cykelryttere, der ikke har nogen infoboks endnu.
Skærpekød smager godt, men man skal nok være vant til det. Folk der smager det for første gang som voksne kan som regel ikke lide det, da det har en ret kraftig smag. Det er lidt som med stærke oste, det er også noget man skal vænne sig til.
Nej, der bliver ikke noget færøsk professionelt cykelhold, ikke på nuværende tidspunkt i hvert fald. Hvis det skulle, så ville det måske komme til at hedde Team Bakkafrost, da det er den rigeste private virksomhed på Færøerne, og de støtter i hvert fald et fodboldshold samt landsholdet.
Ja, Michael Valgren var rigtig god i går, det var godt at han vandt :) EileenSanda (diskussion) 30. jul 2016, 09:22 (CEST)
Har du hørt om den pinlige flaghesning på jeres nationaldag igår. Både i Thorshavn (ved Domhuset) og i København (flere steder) blev der hejst et fejlfarvet flag, hvor der var byttet om på rød og blå.
Det meste af det jeg skrev igår i mit sidste indlæg var nu mest provokation og spøg. :) mvh Per (PerV) (diskussion) 30. jul 2016, 09:34 (CEST)
Det ved jeg da godt, at det var spøg, som du skrev i går :) Ja, det med flaget er virkelig pinligt. Og særlig pinligt, at de kunne ske i Tórshavn. Det var et security-firma, Ansni, der havde hængt flaget op ved dommerhuseet i Tórshavn, og vedkommende havde ikke lagt mærke til, at der var byttet om på farverne rødt og blåt. Færøernes Ret er dansk, derfor skal de flage med dannebrog, men i går skulle de så for første gang flage med Merkið, og så lavede de den store brøler. Fejlen er åbenbart sket hos en leverandør i Danmark, som har byttet om på farverne. EileenSanda (diskussion) 30. jul 2016, 09:44 (CEST)

Flakfortet og andre københavnske fort[redigér wikikode]

På Flakfortet og de øvrige københavnske fort sider der en ulidelig grim boks i bunden: Skabelon:Københavns Befæstning. Den er vist fra den gang ruder konge var knægt. Kan du ikke, når du får tid, lave en skabelon, på baggrund af et københavnerkort, hvor vi istedet benytter coord til at placere fortene. Det giver efter min mening et langt bedre overblik, og vil helt sikkert være pænere end den der pseudogeografiske skabelon. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 10:32 (CEST)

PS: Der findes jo en metode til at placere flere rødeprikker på et kort, på baggrund af diverse coord. Jeg kan bare ikke finde ud af det heller :( mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 10:34 (CEST)
Hej. Hmmm det ved jeg ikke rigtigt om jeg kan finde ud af. Men først må vi vælge et kort, så kan man arbejde videre med det. Kan et af disse kort over Øresund på Commons bruges? De har den ulempe, at de ikke er på dansk, men et er på svensk, det kan vel gå an? --EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 10:58 (CEST)
Eller måske kortet der bruges i Trekroner (ø)? Dækker kortet alle lokationerne over de Københavnske fort? Kortet når op til Taarbæk, er det ikke der at det nordligste fort ligger? --EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 11:05 (CEST)
Jeg tror, at vi skal bruge denne her skabelon for at få flere røde prikker: Skabelon:Kortpositioner+ --EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 11:07 (CEST)
Se f.eks. Skabelon:Bilka --EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 11:15 (CEST)

Jeg regnede egentligt med, at Fil:Map of Copenhagen with surroundings.png kunne benyttes, men hvis ikke alle fort kan være på det kort, kan vi sikkert få Bruger:Kirkgaard til at lave et nyt Kbh kort, der har højere målestoksforhold. Han lavede kortet over Aalborg, som benyttes på Budolfi Kirke. Men hvad sigder du til ideen. Jeg synes simpelthen den skabelon der benyttes nu er rigtig grim. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 11:18 (CEST)

Jeg er både enig i dit valg af kort, og Skabelon:Kortpositioner+, jeg har ikke kontrolleret om kortet dækker alle fort. Det finder jeg ud af i aften. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 11:20 (CEST)
Ok, så venter jeg. Ja, kortet du nævnte er det samme som det der bruges i artiklen om Trekroner ø. Kortet kan også ses her Skabelon:Kortpositioner Danmark København. Det må være det vi skal bruge. Har du alle koordinaterne og oversigt over alle fortene? EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 11:30 (CEST)
Man kunne forestille sig at Skabelondiskussion:Københavns Befæstning var det rigtige sted at diskutere dette emne. --Palnatoke (diskussion) 9. aug 2016, 12:43 (CEST)
Det har du ret i Palnatoke. Skal vi så flytte den dertil? EileenSanda (diskussion) 9. aug 2016, 13:17 (CEST)

Medaljefordeling ved sommer-OL 2012[redigér wikikode]

Der er noget galt med landenavnene, jeg tror det kommer fra {{flagIOCteam|COL|sommer-OL 2012}}, der må være forkert. Navnet på landet er ikke Columbia, men Colombia, og af en eller anden grund er Armenien rødt på listen??? mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2016, 00:56 (CEST)

Fejlen med Colombia gentager sig på Medaljefordeling ved sommer-OL 2016. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2016, 00:58 (CEST)
Jeg har nu rettet fejlen :-) --Hejsa (diskussion) 11. aug 2016, 01:00 (CEST)
Ok - fandt selv fejlen med Armenien. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2016, 01:02 (CEST)
Ok, godt at fejlene blev fundet og rettet :) --EileenSanda (diskussion) 11. aug 2016, 01:08 (CEST)

Rød Ford Taunus[redigér wikikode]

Den er omtalt her, men du har nok ret i at den ikke er vigtig. --Palnatoke (diskussion) 24. aug 2016, 13:56 (CEST)

Tak for oplysningen Palnatoke! Nej, den er nok ikke så vigtig, men en sjov detalje, som jeg vil genindsætte, nu da du har nævnt hvor man kan læse om det. Jeg syntes bare, at artiklen om Bjarne Riis var ulæselig da den var tilklistret med over 50 km-skabeloner. Hvem gider læse en artikel, hvor der på næsten hver eneste linje står, at det man læser ikke er til at stole på? I stedet for at klistre en artikel med alle de skabeloner, så kunne folk måske engang imellem i stedet forsøge at finde kilder og derved forbedre kvaliteten af den her omtalte samt andre artikler på da-wiki. Der er da ingen årsag til at sætte spørgsmålstegn ved vinderne af store internationale cykelkonkurrencer, det kan man nemt læse sig til andre steder på Wikipedia, og læseren må da kunne stole på at de cykelryttere som angives som vindere og top-10 i artiklerne om Tour de France og Amstel Gold Race nu også er vinderne og top-10 placerede ryttere (forudsat at artiklerne er opdaterede, også efter at resultaterne evt. er ændret senere f.eks. pga. dopingdomme). --EileenSanda (diskussion) 24. aug 2016, 14:28 (CEST)

Fodboldopdateringsskabelon[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Jeg faldt over denne skabelon på en.wiki. Kunne det ikke være interessant at overføre den til da.wiki, med oversættelse selvfølgelig? Og dernæst udbrede den til dansk fodbold også? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 16:34 (CEST)

Jo, det kan vi da prøve. Skal den have samme titel som på en-wiki, eller hvad kommer den til at hedde på dansk? "Engelsk fodboldopdaterer"? --EileenSanda (diskussion) 25. aug 2016, 18:09 (CEST)
Tænker noget i stil med "Nationalitet fodboldopdatering"? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 18:28 (CEST)
Ja, det lyder bedre :) --EileenSanda (diskussion) 25. aug 2016, 19:03 (CEST)
Men kan du overskue hvordan den fungerer? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 19:10 (CEST)
Ikke helt endnu, men det finder vi forhåbentlig ud af. Man sætter vistnok skabelonens navn ind i infoboksen. Se f.eks. på Arsenal F.C. på engelsk Wikipedia, så ser man det her:

| league = {{English football updater|Arsenal}}

| season = {{English football updater|Arsenal2}}

| position = {{English football updater|Arsenal3}}

Men så er spørgsmålet, om det kommer til at fungere med vores infobokse. Jeg synes, at vi bare skal prøve os frem og se om det fungerer og om det kommer til at lette om opdateringer af artiklernes infobokse. --EileenSanda (diskussion) 25. aug 2016, 19:21 (CEST)

Har prøvet på Arsenal F.C., Newcastle United, Aston Villa og AFC Bournemouth - og det ser ud til at virke :D mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 19:29 (CEST)
Udmærket :) --EileenSanda (diskussion) 25. aug 2016, 21:31 (CEST)

Dansk udgave[redigér wikikode]

Jeg har oprettet en dansk udgave af den også nu, og den ser ud til at virke. Jeg tænkte dog på, om vi i {{ENGLs}} og {{DANKs}} skal have den nuværende turnering med årstal på, så den henviser til nuværende? Altså pt. står der PL=Premier League i ENGLs. Skal vi ikke rette til PL=Premier League 2016-17? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 20:58 (CEST)

Synes du ikke, at vi skal gøre på samme måde som de gør på en-wiki? Årstallet kommer jo i den anden skabelon, og det er den forrige sæson, som er relevant for klubbens placering i forrige sæson. Jeg tror ikke, at der er nogen årsag til at have nuværende årstal i skabelonen, hvis der var, så ville de vel have valgt den løsning på en-wiki? --EileenSanda (diskussion) 25. aug 2016, 21:30 (CEST)
Det kan godt være du har ret. Det var også bare en tanke :) mvh Tøndemageren (diskussion) 25. aug 2016, 21:32 (CEST)


Hej igen. Jeg har oversat {{Italiensk fodboldopdatering}}, og her brugere de yderligere en parameter. Hvad vil du tænke, hvis vi laver en parameter der hedder "dk" og som henviser til Fodbold i Danmark i 2016-17? mvh Tøndemageren (diskussion) 3. sep 2016, 12:39 (CEST)

@Amjaabc:: Eventuelt hvis du også har indput? Eksempel på brugen af 4. parameter kan ses på AC Milan. mvh Tøndemageren (diskussion) 3. sep 2016, 13:41 (CEST)
Hvilken slags input? Jeg så bare stavefejlen... --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. sep 2016, 14:56 (CEST)
Tænkte bare om du måske havde nogle ideer til forbedring af skabelonerne også. Som nævnt har den italienske udgave en 4. parameter i brug (til indsættelse ved nuværende sæson). Hvis vi laver en til den danske udgave, hvor alle er ens, kan vi bare rette et sted, så retter den alle klubberne. Jeg tænker som nævnt ovenfor, en udgave hvor der bare linkes til Fodbold i Danmark 2016-17. Er det en mulighed? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 3. sep 2016, 15:04 (CEST)
Jeg mener, at det ville være bedre at tage diskussionen et sted, for flere brugere kan få øje på den. Det ville være en ændring af den praksis, der har været gældende til nu. Vi plejer jo at henvise til siden om den aktuelle sæson i den pågældende liga, f.eks. Superligaen 2016-17 og ikke til Fodbold i Danmark 2016-17. Jeg kan ikke rigtig se, at der er behov for denne fjerde parameter. Men spørg gerne andre, der plejer at opdatere fodbolartikler. Mvh. EileenSanda (diskussion) 4. sep 2016, 13:14 (CEST)

Gérard Franceschi[redigér wikikode]

Hej

Kunne du mon oversætte denne artikel fo:Gérard Franceschi til dansk wiki? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. aug 2016, 21:52 (CEST)

Tak! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 31. aug 2016, 08:59 (CEST)
Det var så lidt :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 31. aug 2016, 11:21 (CEST)

Sprog-relaterede CS1-kategorier[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Vi har både Kategori:CS1 German-language sources (de) og Kategori:CS1 tysk-language sources (de). Førstnævnte ser ud til at være oprettet af dig, mens sidstnævnte er auto-genereret ud fra hvis man sætter "DE" som |language-parameter i en CS1-skabelon. Jeg kan se at du har interwikilinket førstnævnte så det kan jeg ikke gøre med sidstnævnte... Uanset hvad bør de nok sammenskrives, men... hvor kommer din kategori oprindeligt fra? Er den også autogenereret? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. sep 2016, 11:20 (CEST)

Jeg kan ikke huske, hvor den kommer fra. Måske fra et modul. Jeg har nok oprettet kategorien og lagt den i skjult kategori, så den forsvinder fra artiklerne, ellers ville den jo ses der som et rødt link. Men jeg kan se, at der ikke er nogen side i kategorien nu, så den er overflødig og kan vel godt slettes. Nogen må have oversat kategorinavnet til dansk og oprettet den på ny. --EileenSanda (diskussion) 6. sep 2016, 12:20 (CEST)

Herman Christiansen[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Vi har for øjeblikket en diskussion om denne færøske historiker og filosof. Du må gerne give din vurdering set fra et færøsk perspektiv. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. sep 2016, 13:52 (CEST)

Hej Rmir2. Jeg havde faktisk aldrig hørt om ham, før du nævner ham nu. Men jeg har da fundet enkelte færøske kilder, de er vistnok nævt i artiklen om ham. Et par kilder er fra Dimmalætting, hvor han har skrevet nogle artikler og in.fo, som citerer en af artiklerne i Dimmalætting. Jeg har ikke rigtigt dannet mig nogen mening om, hvorvidt han er notabel eller ej til en artikel på Wikipedia. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 12. sep 2016, 21:36 (CEST)

Kategorier[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Vil bare gøre opmærksom på, at kategorierne "landsholdsspiller fra X" er en underkategori til "fodboldspiller fra X", og at artiklerne derfor ikke skal kategoriseres i begge kategorier :) mvh Tøndemageren (diskussion) 26. sep 2016, 14:54 (CEST)

Ja, det har du ret i. Men vi mangler en generel kategori til kvindelige fodboldspillere. Vi har Kategori:Kvindefodbold og Kategori:Kvindelige sportsudøvere. Sportsudøvere kan jo være alt muligt og kvindefodbold er mere bredt end kun Kategori:Kvindelige fodboldspillere. Vi har få artikler om kvindelige fodboldspillere, så vidt jeg kan se, og de kan være svære at finde, hvis de kun bliver kategoriseret i "mændenes kategorier", hvis man kan kalde det sådan. Kategori:Fodboldspillere er som sådan ikke begrænset til mænd, men jeg synes det ville være en god idé at oprette en kategori til kvindelige fodboldspillere, som den engelske en:Category:Women's association football players. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2016, 15:22 (CEST)
Det synes jeg da bare du skal gøre :) Husk at flytte "Kvindelige landsholdsspillere fra x" med derover :) mvh Tøndemageren (diskussion) 26. sep 2016, 15:32 (CEST)

Trick[redigér wikikode]

Hej EileenSanda

Jeg kan anbefale at bruge et tekstbehandlingsprogram, såsom Pages, Word, OpenOffice eller lignende, til når man laver artikler om sportsbegivenheder, ved at bruge funktionen søg/find og erstat, da man kan spare rigtig meget tid og undgå fejl, når man skal lave den samme rettelse rigtig mange gange. ;-) --Hejsa (diskussion) 17. okt 2016, 17:03 (CEST)

Ok, det har jeg ikke tænkt på som en mulighed. Det kan være jeg vil prøve at bruge det fremover, hvis jeg finder ud af det (har f.eks. ikke altid Word på den pc jeg bruger, er ikke vant til de andre du nævner), men tak for tippet :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 17. okt 2016, 17:14 (CEST)
OpenOffice er gratis og virker udmærket til det. Man kan også bruge den til at slette, hvis der er parametre fra engelsk man ikke vil have med :-) --Hejsa (diskussion) 17. okt 2016, 17:19 (CEST)
Ok, tak for oplysningen :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 17. okt 2016, 17:28 (CEST)

Gendannelse af sider med engelsk overskrift[redigér wikikode]

Kære EileenSanda. Når en omdirigeringsside er slettet, fordi den er på et andet sprog end dansk, er det ikke velbegrundet at gendanne den fordi "der er mange andre sider der skriver det sådan". Det er stadig en forkert måde at skrive det på - og skal derfor selvfølgelig ikke henvises dertil. Omdirigeringen i sig selv er egentlig ikke problemet. Problemet er at der giver allerhelvedes mange stavefejl i artiklerne, som kan undgåes, hvis omdirigeringssiden ikke er der. Det ville have taget dig maks fem minutter at rette de pågældende sider, fremfor at fastholde en fejl. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. okt 2016, 14:49 (CEST)

Jeg brugte mindst 5 minutter på at rette c til k i Olympiacos F.C. til Olympiakos F.C., men det tog altså ret lang tid at finde, og der var stadig ca. 15-20 henvisninger, der stadig viste til Olympiacos F.C. Stavefejl? Er der blevet vedtaget, at græske fodboldhold der har et c i navnet på engelsk skal have et k på dansk? Man bruger c i rigtig mange andre navn. Det kan godt være at det er forkert at det skrives med c mange steder, men problemet er, at der opstår mange røde links, da der ikke er en omdirigeringsside fra Olympiacos F.C. til Olympiakos F.C. Mange af os kopierer jo fra engelsk Wikipedia, når der er tale om fodboldartikler, og der bruges jo den engelske stavemåde. Jeg tænkte bare, at det da ikke var så vigtigt, om Olympiakos staves med c eller k, men det er det åbenbart? Det var bare den letteste løsning. Du gider vel heller ikke at rette de pågældende stavefejl i f.eks. Olympiakos F.C.? Ellers ville du vel have gjort det, da du valgte at slette omdirigeringssiden Olympiacos F.C. --EileenSanda (diskussion) 26. okt 2016, 14:58 (CEST)
Hvis du mener, at c er engelsk og at det græske bogstav kappa skal skrives som k på dansk, hvorfor er denne artikel Priscos (Πρίσκος) så skrevet med c og ikke k? --EileenSanda (diskussion) 26. okt 2016, 15:02 (CEST)
Nå, jeg kan se at du allerede har rettet alle siderne som indeholdt Olympiacos F.C., det var hurtigt :) Det er ikke fordi jeg går ind for stavefejl, jeg anså bare ikke lige den der som så specielt vigtig, da der alligevel er tale om et navn fra en udenlandsk klub, og hvis sprog ikke bruger det latinske alfabet. --EileenSanda (diskussion) 26. okt 2016, 15:12 (CEST)
Gider ikke en længere diskussion - men det er ikke et problem med røde links. I det her tilfælde vil de pointere en stavefejl - og det gør det bestemt nemmere at finde. Ingen grund til at opfordre til stavefejl :) og ja, fejlene er rettet. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. okt 2016, 16:39 (CEST)
Ud fra det jeg kan læse mig frem til btw, så skrives Kappa som K i det latinske alfabet, ikke c. Så den artikel du nævner, skal nok flyttes. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. okt 2016, 18:54 (CEST)

WAM Organizers Update (Nov.5)[redigér wikikode]

Hi WAM Organizer! Hopefully everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

 • Here are some recent updates for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
  • IMPORTANT: Asian Language Wikipedia will exclude the language speaking country from the Asian Month so we can encourage editors write something about other part of Asia. E.g., Chinese Wikipedia will exclude Mainland China, Taiwan, Hong Kong, and Macau. Indian language Wikipedia will exclude India. If you have problems with that, please let me know.
  • I've posted the tool instruction and newest postcard rules on each Wiki' event page. Make sure you translate it. In short: 4 articles get one card, 15 get another one (Special one), and the Ambassador gets another one.
  • We will still allow two Ambassadors if top and second contributors have more than 30 accepted articles, just like last year. Please send this information to high-quantity participant to encourage them.
  • Please create this talk page template and linked in Wikidata. Judging tool will add this template to submitted articles automatically.
  • The judging tool should work fine. If not, talk to me.
  • You may put this template on your user page if you like it. en:Template:User WAM organizer
  • Optional: Judging Tool Interface may not available in your language. If you feel needed, you can translate the interface at here.
  • Invite some active contributors from your wiki to participate. And please encourage editors who can speak more than one language participate to other WAM edition.
  • Indic Community: CIS-A2K will provide fund if you would like to organize an offline event of Wikipedia Asian Month. Apply at here.

Best Wishes,
Addis Wang
Sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 5. nov 2016, 19:55 (CET)

WAM Organizers Update (Nov.12)[redigér wikikode]

Hi WAM Organizer! Hopefully everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

 • Here are some recent updates for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
  • Additional souvenirs (e.g. Stickers, bookmarks) will sent to Ambassadors and active organizers.
  • I'm doing some basic statistics at Result page every week, in case you are interested.
 • I've already sent noticfication to global top 20 users that WMF will give global top 3 contributors a free Wikimedia T-shirt. Here are the rules:
  • A participant's article count is combined on all language Wikipedias they have contributed to
  • Only Wikipedia Asian Month on Wikipedia projects will count (no WikiQuote, etc.)
  • The global top 3 article count will only be eligible on Wikipedias where the WAM article requirement is at least 3,000 Bytes and 300 words.
  • Please make sure enforce the rules, such as proper references, notability, and length.
  • International organizers will double check the top 3 users' accepted articles, so if your articles are not fulfilling the rules, you might be disqualified. We don't want it happened so please don't let us make such a decision.
  • Rest of Global top 10 users will also get some WAM souvenirs.

Best Wishes,
Addis Wang
Sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 13. nov 2016, 04:01 (CET)

WAM Tool Update[redigér wikikode]

Hi WAM organizers, due to unexpected maintenance on wmfLabs, which host our judging tool, the tool is currently down and can not be used in around next 48 hours or less. Please inform local participants for such problem, and tell them they can submit their contribution after the maintenance. I will send another update when the tool comes back. If you have further questions regarding the tool, please feel free to reach me or the tool developer Le Loi. Best, Addis Wang/ sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 14. nov 2016, 23:07 (CET)

Update (Nov. 16)[redigér wikikode]

Asia (orthographic projection).svg

Hi WAM organizers! It's now half way! Good job! Here are some updates:

 • As many of you may notice, that the judging tool has came back to normal.
 • I've set up a result page with some numbers in it. It may not accurate, just as a reference at this time.
 • WAM should get more media coverage. If you can help (either locally or internationally), please let me know!
 • Please considering start judging articles if you have not yet. it's really important to give feedbacks to participants so they can improve articles or get motivated.
 • With your help, I may start the first round of address collection before WAM ends for who already have four accepted articles and organizers, as I promised to improve the postcard sending process this year.
 • Feel free to reach out to me for any question! At my meta talk page.

Best Wishes,
Adds Wang
sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 16. nov 2016, 06:31 (CET)

Så har jeg samlet tre yderligere skabelon-problemer[redigér wikikode]

Først og fremmest forstår jeg ikke hvorfor {{Svenske regenter}} ikke er collapsed, når jeg sætter den til det. Se evt. Erik Sejrsæl

Der ud over, vil jeg høre dig efter om du har energi til at oprette et par skabeloner. Det drejer sig om: Template:NUMBEROF og Template:Currentmonthday. Den sidste skal der nok "strikkes" lidt på, så vi får datoen ud i dansk format. Jeg har tænkt mig at benytte de to skabeloner på Russisk Wikipedia tilsvarende på den engelske Russian Wikipedia og sikkert også i øvrige artikler om wikipediaer. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2016, 13:09 (CET)

{{NUMBEROF}} er nu ibrug på Russisk Wikipedia og fungerer efter hensigten. Tak. Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2016, 13:36 (CET)
Hej PerV :) Det første du spørger om, det har jeg ingen anelse om og kan ikke hjælpe dig, jeg har selv undret mig over at diverse infobokse ikke sammenklappes på da-wiki, når de gør det på engelsk og vi har oversat dem direkte over. Der må være en fejl i en eller anden hjælpeskabelon eller modul. Angående det andet du spørger om, så har jeg nu oprettet de skabeloner du foreslår. Angående Template:Currentmonthday - så prøvede jeg at bytte om på F og j og sætte punktum bag j, og det ser ud til at virke fint :) Men der er også en der hedder Skabelon:Currentdaymonth, det er præcis samme skabelon, forskellen er kun, at på engelsk Wikipedia kan man jo både nævne dagen først eller måneden først, så det giver ikke så megen mening egentlig at have to skabeloner for samme funktion på dansk, men nu har jeg oprettet begge. Evt. kan Currentmonthday viderestille til Currentdaymonth, men det er vel mindre vigtigt. Det lyder som en god ide at indsætte skebelonerne i artiklerne om de forskellige sprogversioner af Wikipedia :) --EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 14:08 (CET)
Og de er så indsat på Russisk Wikipedia og Polsk Wikipedia. Tusind tak. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2016, 14:16 (CET)
Det var så lidt :) --EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 14:24 (CET)

@EileenSanda: Vil du kigge her, der åbentbart problemer med {{NUMBEROF}}, skabelonen, eller henvisningen virker ikke på Engelsk Wikipedia og Japansk Wikipedia, der endder med helt forkerte antal artikler.mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2016, 15:26 (CET)

LOCALWEEK og LOCALWEEK2[redigér wikikode]

{{LOCALWEEK}} vises kun i 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Jeg har nu oprettet {{LOCALWEEK2}} som tilføjer et 0 foran: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 16. nov 2016, 16:18 (CET)

Ok, det lyder godt, virker skabelonen så efter hensigten nu? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 16:32 (CET)
Bruger:Rodejong der står på dokumentationssiden for Skabelon:NUMBEROF/data at "This template stores data for use by Template:NUMBEROF and is updated by a bot automatically." Men det har jeg jo bare kopieret direkte fra en-wiki. Jeg ved ikke, om der skal oprettes en speciel bot, som opdaterer informationerne automatisk, eller om det bare sker af sig selv? Jeg er som sådan bare gået ud fra, at det på en eller anden måde sker automatisk, men det er jo ikke sikkert. Ved du det? Det kan jo ikke være meningen at vi skal opdatere alle de sider, hvor skabelonen bruges jævnligt, vel? EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 16:37 (CET)
Jeg fik lige besked fra PerV:

Jeg har anmodet en:User:Ace111 om at køre sin bot og opdatere Skabelon:NUMBEROF/data, botten opdaterer allerede den engelske og Wikipedia på Esperanto. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2016, 16:52 (CET)

så skal vi bare lige vente og se. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 16. nov 2016, 17:04 (CET)
Ok, det lyder godt :) EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 18:03 (CET)

Wikipediaer[redigér wikikode]

Jeg har nu oprettet sætningen i et skabelon: {{Wikipedia-statistik}} som giver:
Pr. søndag den 20. oktober 2019 har den dansksprogede Wikipedia 253.934 artikler, 888 aktive bidragydere og 24 administratorer.[1]
På denne måde behøver vi kun at ændre datoen i skabelonen, og antallet i NUMBEROF/data. Hvis der kommer nye artikler om andre Wikipediaer, er alt parat. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 16. nov 2016, 19:23 (CET)

Super :) --EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 20:01 (CET)

Diskussion[redigér wikikode]

Jeg glemte at pinge dig, undskyld: Men du har sikkert en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipediaer. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. nov 2016, 13:58 (CET)

Projektskabeloner[redigér wikikode]

Du har sikkert en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Projektskabelonerne. Deltag gerne. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 09:43 (CET)

Ja, det har jeg, og jeg har nu sagt min mening der, jeg er fuldstændig enig med dig angående projektskabelonerne, jeg er meget glad for dem og ser dem som et vigtigt redskab for at finde frem til f.eks. stub-artikler, som jeg kunne tænke mig at udvide til start-artikler osv. i et projekt, som jeg interesserer mig for, f.eks. projekter om lande, om Færøerne, om cykling mm. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 20. nov 2016, 18:09 (CET)
Tak for din støtte. Den var meget vigtig. Ind imellem blev det påstået, at jeg var ene om at ville bevare dem, men nu ser det ud til, at der vil blive trukket i land og fundet en kompromisløsning (måske en slags sammenklappelig skabelon). Vi får se. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at vi kan fortsætte projektarbejderne og at man kan se hvilke projekter, en artikel indgår i samt artiklens aktuelle status. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 18:24 (CET)
Det var så lidt, og selvtak! Projekterne og projektskabelonerne beyder jo også meget for mig :) Ja, du stod meget alene med dit forsvar af projektskabelonerne. Jeg håber, at vi kan finde en løsning, som alle kan leve med. Jeg har ikke noget imod at de klappes sammen, hvis der er mere end en skabelon. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 20. nov 2016, 18:50 (CET)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 DISK Sandkasse box disk art IRC S5 S6 S7 S8 S9 S10 S11 S12 S13 S14 S15 
Jeg havde en dårlig overraskelse i dag. Fik en kæmpe stor skabelon på Diskussion:Rønne Plantage. Er du enig i at det er alt for stort?
Jeg har så lavet en ny en: der skal stå øverst til højre på siden:
Hvad synes du? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 20. nov 2016, 19:33 (CET)

Kære Rodejong. Jeg kontrollerede det lige. Det er pga en billedstørrelse på 75px i stedet for 50px. Det er rettet nu, så højden er med eet slag halveret. Mere skulle der ikke til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 19:36 (CET)

Sådan set ville det være bedre at have den i øverste højre hjørne, i stedet for at den tager mindst 3 sætningslinjer. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 20. nov 2016, 19:43 (CET)

Bruger:Rodejong Jeg vil ikke gå ind i en diskussion om design af projektskabelonerne, enig i at den du nævnte så for stor ud, men som jeg forstår er problemet løst nu. Jeg har sagt min mening om projekterne og projektskabelonerne, jeg mener at de er vigtige - i hvert fald for visse brugere, og jeg er så en af dem der meget gerne vil beholde dem. Jeg vil ikke bruge yderligere tid på denne diskussion. Mvh. EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 06:40 (CET)

Tjek af rettelse[redigér wikikode]

Hej Eileen. Jeg tænker, at du nok har bedre forudsætninger for at tjekke denne rettelse, end jeg har. Bl.a. tvivler jeg på, at kilden fortsat passer efter udskiftningen af navnet. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. nov 2016, 08:15 (CET)

Tak for din henvendelse. Jeg fjernede oplysningen om den nye partner, kilder siger intet om det, nævner kun børnenes mor, som må formodes stadig at være den samme, men hverken den forrige eller nuværende samlever behøver at nævnes her. Jeg kender ikke Páll Nolsøe og har derfor heller ingen mulighed for at vide, om det nu også er sandt, det der blev skrevet, så bedre at være på den sikre side og undlade noget navn, er du ikke enig? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 10:13 (CET)
Jo, jeg er enig. Jeg var også fristet til at tilbageføre, men ville hellere finde en kilde til den nye oplysning, men sproget er desværre en barriere for mig her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. nov 2016, 17:19 (CET)

Skabelonsamler[redigér wikikode]

{{WikiprojektBannerSamling|collapsed=yes|1=
<pre>{{WikiProjekt S-tog}}
{{WPBotanik}}
{{WikiProjekt Nederlandene}}

...

}}

Dette giver:

Den placeres til højre og inklappedet. Diskussionen til venstre kommer til at stå øverst indtil man klapper den ud. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 21. nov 2016, 16:26 (CET)
S-tog, Botanik og Nederlandene :) Ok, men har du prøvet det på en diskussionsside? Jeg er ikke helt med på, hvordan du mener. EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 16:39 (CET)
Men det ser da fint ud! EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 16:40 (CET)
På denne måde kan dan indgå i selve artiklen. (Har confereret med Madglad). Se også på Diskussion:Københavns Lufthavn og Københavns_Lufthavn.Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 21. nov 2016, 16:47 (CET)
Jeg har også svaret i diskussionen på Landsbybrønden. Det ser jo ikke så voldsomt ud, så det er måske en brugbar løsning :) Kræver måske en bredere diskussion, eller vi har måske dækket dette her også? Jeg kan godt godtage løsningen, både til diskussionssider og til selve artiklen under Eksterne henvisninger, hvis andre altså ikke har noget imod det. Mvh. EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 17:05 (CET)
Nemlig, Måske i en mindre udgave. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 21. nov 2016, 17:38 (CET)
Jeg synes ikke, at den skal være mindre, den skal vel heller ikke være så lille, at man ikke får øje på den :) EileenSanda (diskussion) 21. nov 2016, 17:55 (CET)

Een fuld linje skal der være plads til. Rmir2 (diskussion) 21. nov 2016, 18:26 (CET)

Wikipediajournalen[redigér wikikode]

Hej Eileen. Dannebrog Spy har gjort mig opmærksom på følgende: "Derudover er Wikipedia:Asiatisk måned principielt set heller ikke et projekt men en edit-a-thon. Men nu vi er inde på det, så vil jeg da gerne opfordre dig (eller andre) til at skrive en artikel om det til Wikipediajournalen, som InsaneHacker netop er ved at genoplive." Jeg synes, at du skal tage kontakt til InsaneHacker om at skrive om resultatet ved månedens udgang. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. nov 2016, 22:01 (CET)

Ok, det kan jeg da gøre. Det var dog utroligt som folk kan bruge megen tid på at diskutere i en uendelighed. Kedeligt, hvis alle projekterne nedlægges, fordi nogle brugere ikke vil have dem. Vh. --EileenSanda (diskussion) 23. nov 2016, 00:10 (CET)
Selv om det det er en edit-a-thon, så er der flere på en-wiki, der kalder Asian month for et projekt. Og der er det en del af "WikiProject Asia". --EileenSanda (diskussion) 23. nov 2016, 00:26 (CET)
Mellem os sagt: som jeg ser det, er der 3-4 folk, som pludselig har set sig gale på projekterne. Da vi alligevel ikke når til enighed, må hele diskussionen ende med, at vi bibeholder den nuværende ordning, med eller uden sammenklappelighed. Ærgerligt, at mange af dem, der ellers selv har bidraget til projekterne, er løbet sur i diskussionen og ikke orker at deltage. Men stort tak for din støtte. Uden den var en fjernelse af projekt-skabelonerne sikkert blevet gennemført uden videre. Hvad Asian month angår, har jeg foreløbig fået skrevet ialt 24 artikler, og det skyldes ikke så lidt, at du blev arrangør på projektet. Jeg lovede mig selv, at du skulle kunne fremvise nogle resultater overfor AddisWang m.fl. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. nov 2016, 07:20 (CET)
Tak for dit store bidrag til Asian Month :) Det er utrolig flot, at du allerede har skrevet 24 artikler, wow, og flere af dem er endda meget lange, du er meget effektiv, og samtidig har du overskud til at deltage i omtalte diskussion om projektskabelonerne, utroligt :) Jeg har godtaget 22 af dine 24 artikler foreløbig. Lige nu ser der ud til at være noget galt med dommerværktøjet, jeg skal gøre AddisWang opmærksom på det. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 23. nov 2016, 07:33 (CET)
Forhåbentlig har han ikke byttet dig ud med Palnatoke ved en fejltagelse. Det var jo ikke meningen. Rmir2 (diskussion) 23. nov 2016, 08:51 (CET)
Nej, det er ikke sket :) Der står begge navne: "Jury members: EileenSanda - Palnatoke". Og nu virker det, nu jeg har logget på en anden pc og bruger Google Chrome, måske fungerede det bare ikke på den anden browser jeg brugte. --EileenSanda (diskussion) 23. nov 2016, 10:18 (CET)

Klassificeringer[redigér wikikode]

Hej. Jeg tænker på om ikke det er en ide at holde lidt igen med klassificering af projektskabeloner. Afhængigt af hvordan løsningen ender med at blive, forestår der en opgave til den tid, der dels kan blive en robotopgave, dels har det være nævnt at ikke alle projekter skal fortsætte og/eller at stubklasser ikke skal indgå mv. --Madglad (diskussion) 30. nov 2016, 00:57 (CET)

Tværtimod, lad os gøre status over projekternes betydning. Så kan vi om to-tre år se, hvad beslutningen nu betyder. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. dec 2016, 08:22 (CET)
Jeg fortsatte med at klassificere filmprojektet, eftersom det var netop det, som Madglad brugte som eksempel på et projekt, som ser ud til at være dødt, og hvor kun en lille del er blevet klassificeret over Start. Men det er faktisk ikke sådan det forholder sig, har jeg fundet ud af. Der er rigtig mange artikler, som kun har fået selve skabelonen påsat diskussionssiden, men som ikke er blevet vurderet endnu. Jeg har faktisk fundet flere der svarer til B. Men det tager rigtig lang tid, jeg har været i gang i nogle dage, når jeg har tid, og er næsten færdig med artikler der starter med A, men mangler så resten af alfabetet! Håber andre vil hjælpe til. Jeg har valgt at kalde det stub, når det er op til ca. 3000 bytes, Start fra 3000 til ca. 10.000 bytes og derefter B, efter at have rådført mig med dig, Rmir2. Det var også deromkring vi var enige om, dengang vi klassificerede Færøerne-artikler. Jeg har i forbindelsen med klassificeringen af filmprojekt-artiklerne opdaget, at der faktisk er flere af diskussionssiderne, som er "herreløse", dvs. at selve artiklen er blevet flyttet, men diskussionssiden er ikke flyttet med. Så antallet af artikler i projektet må være en hel del lavere, end først antaget. Der er heller ikke tale om over 15.000 artikler, der ikke er klassificeret, der er i øjeblikket 11.953 ikke-vurderede-filmartikler (se nederst på denne side), der ikke er klassificeret, 2.753 stub-artikler, 654 start-artikler, 117 B-artikler, 20 LA-artikler og 2 GA-artikler. Jeg forstår ikke, at du bad mig om at lade være med at klassificere, når det nu netop er filmprojektet du brugte som et eksempel på et projekt, hvor du sagde, at skabelonerne blot var "spam" på diskussionssiderne og at der ingen aktivitet var. Nu er der aktivitet, og forsøger at stoppe den, hvorfor? Selv om afgørelsen skulle blive at flytte skabelonerne til neders på selve artiklerne, så betyder det vel ikke, at der ændres på hvordan vi klassificerer, vel? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 1. dec 2016, 09:22 (CET)
Jeg er helt enig. PerV gav under diskussionen indtryk af, at skabelonerne var overflødige uden klassificering. Nu er vi så nogen, der trækker tænderne ud af det argument. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. dec 2016, 09:28 (CET)
EileenSanda, jeg har ikke bedt dig lade være, læs mit indlæg igen. Jeg mener bare at arbejdet kan vise sig at være omsonst, afhængigt af hvordan diskussionen udvikler sig. --Madglad (diskussion) 1. dec 2016, 10:16 (CET)
At holde lidt igen, det opfatter jeg som at lade være. Forhåbentligt er arbejdet med klassificering af artiklerne ikke omsonst. Rmir2, ja, jeg kan godt være enig med PerV i, at hvis vi ikke klassificerer artiklerne, så kan projektskabelonerne virke lidt overflødige, jeg finder dem mest anvendelige, hvis vi klassificerer artiklerne, derved kan vi jo nemmere f.eks. finde frem til B-artikler, som vi kan forsøge at forbedre til lovende, eller udvide stub-artikler til start-artikler osv. Projektskabelonerne er et rigtig godt værktøj til at forbedre artiklerne, og jeg forstår slet ikke, at der er så mange brugere, inklusiv administratorer, der ønsker at afskaffe dem! --EileenSanda (diskussion) 1. dec 2016, 10:24 (CET)
EileenSanda, denne diskussion hører jo efterhånden bedre hjemme i hoveddiskussionen. Men den funktionalitet, som du beskriver her, opfyldes jo lige så godt eller bedre vha. de klassificeringskategorier, nogle har foreslået. --Madglad (diskussion) 1. dec 2016, 10:32 (CET)
Diskussionen der er jo allerede så frygtelig lang. Jeg er ikke enig i, at almindelige kategorier kan erstatte funktionaliteten som projektskabelonerne har. Du er da velkommen til at kopiere denne diskussion til den anden diskussion, hvis du synes, at den passer ind der. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 1. dec 2016, 10:38 (CET)
Så er jeg færdig med at klassificere filmartikler, der starter med A. --EileenSanda (diskussion) 1. dec 2016, 13:11 (CET)
 • Det vi forsøger at opnå er at flytte skabelonerne fra diskussionssider til artiklersider. Det er fordi at diskussionssiden eren diskussionsside, ikke en skabelonside eller en kategoriseringsside. Vi vil aldrig om nogen har skrivet noget på artiklen, eller om der bare er nogle skabeloner. Jeg synes at de skabeloner godt kan integreres på artiklens side lige som for eksempel Stubberne. De står nederst på siden. Navigationerne står også nederst på artiklen, ikke på diskussionssiden. Da disse skabelonerne (milepæle og projekterne) har til formål at kategorisere artikler i de forskellige projekter, hører de nederst på artiklens side. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. dec 2016, 13:22 (CET)

What's Next (WAM)[redigér wikikode]

Congratulations! The Wikipedia Asian Month is almost ending and you've done amazing work of organizing. What we've got and what's next?

Here are some number I would like to share with you (by UTC Nov. 30 2am)
Total submitted: 7289; 669 unique users
Tool problem
If you can not submit articles via judging tool, use this meta page to do so. Please spread this message with local participants.
Here are what will come after the end of WAM
 • Make sure you judge all articles before December 5th, and participants who can improve their contribution (not submit) before December 10th.
 • Participates still can submit their contribution in November before December 2nd at this page. Please let your local wiki participates know. Once you finish the judging, please update this page after December 5th
 • There will be three round of address collection scheduled: December 2nd, December 7th, and December 20th.
 • Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants has more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
 • I will announce the name of Wikipedians who will able to pick a Wikimedia T-shirt from Wikimedia Store for free after I re-check their contributions.
 • There will be a progress page for the postcards.
Some Questions
 • It could be a case that local organizer does not agree on an article if shall accept it or not. In this situation, the judging tool will highlight the conflict articles in the "article's list". Please review other's opinion, and resolve the conflict by changing your decision or discuss with other judges.
 • In case you wondering how can you use the WAM tool (Fountain) in your own contest, contact the developer Le Loi for more information.

Best Wishes,
Addis Wang; Sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 30. nov 2016, 15:19 (CET)

Oooh late submit is possible! Amazing. I will be able to get my postcard :D Leliva (diskussion) 30. nov 2016, 23:28 (CET)

Address Collection[redigér wikikode]

Congratulations! You have more than 4 accepted articles in Wikipedia Asian Month! Please submit your mailing address (not the email) via this google form. This form is only accessed by me and your username will not distribute to the local community to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. Please contact your local organizers if you have any question. Best, Addis Wang, sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 3. dec 2016, 08:58 (CET)

Address Collection[redigér wikikode]

We are starting collecting address! Please fill this form to receive an additional postcard as being a WAM organizer. You may receive this message because you on the receipt list. You don't have to fill the form if you are not organizing this year. This form is only accessed by me and your username will not distribute to the local community to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards and other souvenirs are sent. Please help your local participants in case they have any problem understanding the survey. If you have any question, feel free contact me on my meta talk page. You can remove yourself from the list at this page.

 • Some deadline:
  Dec. 5th: Finish Judging
  Dec.10th: Last day to improve the content and change the judge

Best, Addis Wang; Sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 3. dec 2016, 09:04 (CET)

Filmartikler[redigér wikikode]

Filmbarnstar.png Film-Barnstar
Som påskønnelse af det store arbejde du har gjort og gør med at vurdere filmartikler. Rmir2 (diskussion) 3. dec 2016, 14:31 (CET)


Tusind tak :) Jeg er kun kommet til B, men det går fremad, stille og roligt :) Vh. --EileenSanda (diskussion) 3. dec 2016, 16:36 (CET)
det bør udføres af en en bot hvis det er så nødvendigt, så Seneste ændringer ikke skal spammes i dagevis, - der kan botten filtreres væk. Brug venligst Wikipedia:Anmodning om botassistance - Nico (diskussion) 3. dec 2016, 17:21 (CET)
Kan en bot vurdere, om en artikel er stub, start eller B? --EileenSanda (diskussion) 3. dec 2016, 18:04 (CET)
Formentlig ikke, men har de der har opnået en højere status ikke fået det markeret, så de der ikke har nogen påtegning kan antages at være stubbe?. - Ikke fordi jeg forstår en brik af hele projektet, ud over at det spammer helt enormt, både på diskussionssider og i Seneste ændriger. - Nico (diskussion) 3. dec 2016, 18:08 (CET)
Det sidste problem kan til dels løse ved, at der konsekvent bliver sat et hak af ved "Dette er en mindre ændring". Så kan andre nemlig skjule dem på listen over seneste ændringer. For uddybning, se Hjælp:Mindre ændringer. Angående vurdering så bør det involvere menneskelige øjne. Man kan for eksempel ikke bare gå ud fra størrelsen målt i bytes, for den slags kan trækkes kraftigt op af infobokse og lister. Lige for filmartiklerne er der desuden det problem, at ca. 7.000 af dem er blevet oprettet af en bot og derfor under alle omstændigheder har brug for et eftersyn for at sikre kvaliteten i dem. Men jeg ved ikke, om det vil være muligt eller ønskeligt at indføre en særlig klassificering for botoprettede artikler. --3. dec 2016, 18:39 (CET)
Nico jeg har fundet ret mange artikler som svarer til Start og B indenfor filmprojektet. Tak for rådet, Dannebrog Spy, jeg vil fremover markere det som "Dette er en mindre ændring". Jeg mener, at alle filmartiklerne kun svarer til stub-artikler, jeg har ikke fundet nogen, der er over 3000 bytes. Ja, det er bedst med menneskeøjne, når der skal klassificeres, det mener jeg også må være det bedste. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 3. dec 2016, 18:49 (CET)

Sarah Mahfoud[redigér wikikode]

Hejsa, på artiklen om hende står der hun er født på Færøerne i feltet fødeby, men mig bekendt er bebyggelserne der endnu ikke vokset sammen til en stor by endnu, måske lidt et longshot men ved du evt. hvilken by hun er fra? Mvh. Vrenak (diskussion) 4. dec 2016, 23:24 (CET)

Jeg fandt en kilde som sagde, at hun er født i Tórshavn og boede der de første fire år. Jeg har udvidet artiklen samt tilføjet kilder. Vh. --EileenSanda (diskussion) 5. dec 2016, 00:07 (CET)
Ja, mange tak, det var langt mere end jeg bad om :), det gik mig bare på at Færøerne blev kaldt for en by. Mvh. Vrenak (diskussion) 5. dec 2016, 00:17 (CET)
Ja, det har nok været i mangel af bedre, at der stod Færøerne i stedet for hvilken by hun var født i. Jeg var lige ved at opgive at finde en kilde til det og så bare skrive Tórshavn, for de aller fleste færøske børn fødes der, og hendes mor kommer fra Vestmanna, som ligger på samme ø som Tórshavn, men så fandt jeg artiklen i Familie Journal, hvor hun siger, at hun er født i Tórshavn og boede der de første fire år. --EileenSanda (diskussion) 5. dec 2016, 00:22 (CET)

Wikipedia:WikiProjekt Feminisme[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Så er alle artikler under dette projekt klassificerede. Den nuværende projektside er dog yderst steril og ikke særlig interessant. Spørgsmålet er om vi kan opprioritere den med en egentlig portal eller lignende? Den gamle Wikipedia:Wikipedia for kvinder kan vist ikke bruges. Men det ville være rart, hvis vi kunne fremvise resultater af projektet i et "udstillingsvindue". Har du mod på at komme med et bud - eventuelt oprette en portal? Jeg gætter på, at Zoizit og måske andre også gerne ville være med. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 10:06 (CET)

Hvorfor ikke bruge Wikipedia:Feminisme ? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 10:35 (CET)
Fordi det er en arbejdsside, som vi allerede bruger. Det, jeg efterlyser, er et "udstillingsvindue" til at vise arbejdsresultater. Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 10:37 (CET)
Jeg er med på idéen, men jeg har ingen erfaring med oprettelse af portaler. Men vi kan sikkert bare udbygge den nuværende, eller hvad? Og evt. flytte arbejdssiden til diskussionssiden? Eller er det som Rodejong mener, at vi skal bruge Wikipedia:Feminisme til portalen? Den viderestiller på nuværende tidspunkt til Wikipedia:WikiProjekt Feminisme. Men det bliver måske for meget. Jeg må lige se på, hvordan man har gjort med andre projektsider og portaler, om det plerjer at være to forskellige eller kun en side. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 11:06 (CET)
Kunne det f.eks. være i stil med denne: Portal:Sport? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 11:10 (CET)
Ja, det kunne det godt. Jeg har heller ikke prøvet at oprette en portal, så det bliver lidt efter copy-paste-princippet med efterfølgende tilpasninger. Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 11:13 (CET)
Rmir2: Nej, det er bare en redirect! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 11:14 (CET)
Vi taler design. Naturligvis skal den oprettes fra ny af. Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 11:16 (CET)
Så skal den vel hedde Portal:Feminisme. Men Rodejong, du har jo på afstemningssiden foreslået, eller sat som krav, at den tredie side, hvor projektskabelonerne skal flyttes hen (hvis det vedtages), at den skal være i navnerummet Portal. Men hvorfor det? Når vi allerede har portalsider, som ser pæne ud og som fungerer som en portal, et udstillingsvindue for forskellige projekter, så skal de da ikke fungere som pladsholder til projektskabelonerne, det er jo to forskellige ting. Hvorfor mener du, at det skal være i navnerummet Portal? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 11:29 (CET)
Men på den anden side, så er min diskussionsside jo ikke det rette sted til det som jeg lige spurgte Rodejong om. Men jeg er med på at vi starter en Portal:Feminisme. Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 11:55 (CET)
Det ene udelukker jo ikke det andet. Portalnavnerummet har jo ogsåen diskussionsside. Og fx Feminisme kan så få skabelonerne på Portaldiskussion:Feminisme. De sår jo ikke hinanden i vejen. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 11:58 (CET)
Rodejong, jamen, skabelonerne vil jo så ikke være knyttet direkte til de enkelte artikler på den måde, vel? Hvordan kan vi sige at f.eks. Elin Reimer er en stub-artikel i projektet og Dronning Ingrid er en B-artikel i projektet? Hvor vil det fremgå? Vi mister da vores redskab til at holde styr på det, ikke? EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 12:09 (CET)
Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene/Kommuner i Zeeland. Og på artiklen kan der linkes til sammen kategori. Så er begge artiklen og portalen i sammen kategori. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 12:12 (CET)

Hej EileenSanda. Jeg har oprettet en anmodning om hjælp til at oprette portalen: Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Portal Feminisme. Rodejong har foreslået alternative udseender. Hvad siger du? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 13:39 (CET)

Jeg kan også bare ændre farvene. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 13:41 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Bemærk at man i projekt Feminisme IKKE kan skrive om alle kvinder. Feminisme går ud på at rette ligestillingen mellem mænd og kvinder. At skrive om dronninger fra det 1400-tallet osv. hører jo ikke til. Så portal:Feminisme handler først om 1800-tallets kvinder der gjorde en indsats for at fremme kvinders rettighedder. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 14:05 (CET)

Vi fik vores portal. Nu kan vi bare ikke få lov til at redigere på den. Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 14:40 (CET)

Hvad forhindrer dig i at redigere på den? --Madglad (diskussion) 10. dec 2016, 14:45 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar Til Rodejong. Jeg ved godt, at ordet feminisme vil virke begrænsende, men i projektet Feminisme er formålet mere bredt formuleret: "WikiProjekt Feminisme er et Wikipedia-projekt med det formål at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med kvinder og feminisme." Dvs. at artikler om alle kvinder er relevante for projektet, er det ikke korrekt Rmir2? Har du tænkt, at portalen skulle omfatte lige så bredt eller kun kvinder og mænd der har arbejdet for eller gjort en forskel når det kommer til ligeret for begge køn? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 14:47 (CET)
Hej Eileen. Nu er portalen oprettet. Du må gerne udvælge de første artikler at sætte på. Desuden kan du ændre på rubrikker, hvis der er noget, du synes mangler eller er overflødigt. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 14:50 (CET)
Så skal i kalde det Kvindeportalen. Ikke feminismeportalen. Leonora Christina som feminist whahaha. Jeg er direkte imod detMed venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 14:52 (CET)

Bruger:Rmir2 Bør vi ikke ændre navnet til Portal:Kvinder eller Portal:Kvinder og feminisme? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 14:56 (CET)

Det synes jeg er en god forslag. Men så skal introen ændres. Jeg gøre det lige. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 14:58 (CET)
Jeg synes ikke, at der er grund til at ændre navnet. Fx på engelsk og portugisisk bruges begrebet til alle mulige kvindeartikler. Men hvis du synes det, kan du bare flytte den. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 10. dec 2016, 15:02 (CET)
Det dækker navnet bedre og får ingen misforståelsen. Portal:Kvinde. Så gjort. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 10. dec 2016, 15:05 (CET)
Til dette er der at sige at ord ikke nødvendigvis betyder helt det samme på forskellige sprog, selv om de er etymologisk samme ord. --Madglad (diskussion) 10. dec 2016, 15:07 (CET)
I er så hurtige, at jeg slet ikke kan nå at følge med. Årsagen til at jeg foreslog navneændring var at Rodejong sagde at det så begrænsede hvad kunne komme med i projektet, men når nu Rmir2 siger, at det på f.eks. engelsk Wikipedia dækket mere bredt, faktisk alle kvinder, så er der ikke noget i vejen for at bruge samme navn her. Hvad mener Bruger:Zoizit? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. dec 2016, 15:12 (CET)
Kopieret til Portaldiskussion:Kvinde
Fortsæt gerne der. --Madglad (diskussion) 10. dec 2016, 15:16 (CET)

Eksempel[redigér wikikode]

Hvad synes I om denne ide?: {{WikiProjekt_Nederlandene}}

Ville der være noget imod for dette? Nederst i artiklen, fx ved stubskabelone,n ligesom søsterprojekterne Kan forkortes, men så har de jo deres kategorier. Hvad synes i? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 12:47 (CET)

Den er mere diskret end den tidligere, som har kant og baggrund i en anden farve end hvid. Men du vil stadig blive irriteret over at få notifikationer på din overvågningsliste, hver gang nogen indsætter skabelonen eller ændrer på status. Der mangler B i oversigten over stub, start, lovende osv. på skabelonens side. Hvad mener du, Rmir2, om forslaget fra Rodejong? --EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 13:02 (CET)
Jeg kan ikke gennemskue den. Rodejong har lavet en flot Portal:Nederlandene, men det system, han anvender der, kan jeg heller ikke gennemskue. Det er for kompliceret for mig. Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 13:08 (CET)
Hvis jeg kan sætte den op i et par timer, så er den vel ikke så svært..? Hvorfor kan du ikke gennemskue det? Man tager en kategori (kommuner i en provins) og skriver alle kommuner. Du laver en vurdering, og skriver den i tabellen. Du behøver kun at tilføje en af disse linjer:
{{Vurdering-Tabelinfo|1=[[Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene|Wikiprojekt Nederlandene]]|tekst=Vurderingstabel til ...}}
{{Vurdering-Tabel|1=
{{Vurdering-KK |[[emne]]}}
{{Vurdering-Stub|[[emne]]}}
{{Vurdering-Start|[[emne]]}}
{{Vurdering-B  |[[emne]]}}
{{Vurdering-LA |[[Amsterdam]]}}
{{Vurdering-GA |[[emne]]}}
{{Vurdering-FA |[[emne]]}}
{{Vurdering-UVur|[[emne]]}}
}}

Og så for man:

Kvalitets vurdering
Fremragende Artikel
FA
0
God Artikel
GA
1
Lovende artikel
LA
over 10 000 bytes 3
B over ca. 10.000 bytes men ikke vedtaget som "lovende" (endnu) 4
Start ca. 3000-ca. 10.000 bytes 0
Stub under ca. 3000 bytes 309
KK Artikler markeret med Andre Nederlandene-relateret-skabelon 0
UVur Artikler markeret med Manglende Kvalitets kontrol-skabelon 0
Total artikler i WikiProjekt Nederlandene 369

Vurderingstabel til ...

Artikel KK Stub Start B LA GA FA
emne Symbol sl class.svg
emne Symbol star6.svg
emne Symbol star4.svg
emne Symbol star2.svg
Amsterdam Symbol star.svg
emne Pictogram voting keep.svg
emne Pictogram voting keep-green.svg
emne

Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 13:38 (CET)

{{Vurdering-LA |Amsterdam}} består ud af: |- | Amsterdam || || || || || Symbol star.svg || || Så du behøver ikke engang at tænke på hvordan du skal opsætte en tabel. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 13:39 (CET)

Jeg mener, at det system vi har nu fungerer udmærket, og så vidt jeg kan vurdere, vil det kræve meget mere arbejde med at udfylde tabellerne, som du foreslår. Så nej tak. Men tak for at du bruger tid til at illustrere forslaget. Mvh. EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 13:47 (CET)
Da jeg har WikiProjekt Nederlandene vil jeg frabeder jer at røre disse artikler der er inden for det område med yderlige påsættelser af skabelonen. Jeg vil fjerne dem allesammen fra de nuværende geografiske artikler! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 13:58 (CET)
Med al respekt har du ikke ejerskab til portaler eller artikler. Det er der ingen af os, der har. Det burde du vide. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 14:07 (CET)
Hahahaha, nå så du EJER et projekt Rodejong - nå, det er nyt for mig, at en bruger kan eje et projekt på Wikipedia, det vidste jeg ikke ;) Mvh. EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 14:09 (CET)
I ved hvad jeg mener. Jeg er hovedansvarlig. Jeg har projektet under mit ansvar. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 14:12 (CET)
Enhver kan skrive sig på som portalansvarlig. Naturligvis respekterer vi, at du gerne vil fastlægge strukturen på samme måde, som vi gjorde med kvindeportalen, men ellers er der frit slag for at deltage og bidrage. Sådan er reglerne. Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 14:16 (CET)
Rodejong, jeg mener ikke, at du er berettiget til at fjerne projektskabeloner fra artikler som vedrører Nederlandene, bare fordi du ikke kan lide dem. Du bør i det mindste vente, til afstemningen om projektskabelonerne er overstået, og så må vi se hvad resultatet bliver og hvilken løsning bliver fundet. Du kan ikke bare slette nogle projektskabeloner, som er blevet brugt på dansk Wikipedia i mange år, bare fordi du ikke kan lide dem. Mvh. EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 14:22 (CET)
Fjernelse af skabeloner vil medføre en redigeringskrig. Indtil udgangen af december er det eksisterende system gældende. Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 14:36 (CET)
Rmir, jeg kender din stilling nu. Eileen, Det giver ingen redigeringskrig, fordi jeg allerede har udført det med stuberne. Det virker fint. Der er ingen brug for et dobbelt system. Og jeg vil gerne indrette Projektet efter min ide, så i kan se at man ikke engang har brug for de skabeloner på disksiderne. Tabellerne og stubskabelonerne allerede udgøre et system som kan udbygges. Hvis det ikke virker efter prøvetiden (se tre måneder) så retter jeg den selv tilbage. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:28 (CET)
@Rodejong: Det er prisværdigt at du gerne vil lave et eksempel på hvordan du mener projekterne skal se ud fremadrettet - men jeg må henstille til at dette foregår i din egen sandkasse, ikke i de aktive rum. Her må det forventes at de for nuværende gældende regler/retningslinjer stadig overholdes. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. dec 2016, 17:48 (CET)

Portal:Færøerne[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Det ser ikke ud til, at portaladministrator Erik Christensen gør noget ved denne. Er du interesseret?
PS: du må også gerne skrive dig på som portaladministrator på kvindeportalen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 14:47 (CET)

Ja, måske, når jeg engang for tid, for diskussionen om projektskabelonerne er ret tidskrævende. Men tak for henvendelsen, jeg skal se på det, når jeg får tid. Mvh. EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 14:52 (CET)
Ville det ikke være bedre at spørge hamdet på sin brugerdiskussionssiden? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:24 (CET)
Øh Rodejong, dette er min brugerdiskussionsside, så hvad mener du? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 12. dec 2016, 16:29 (CET)
Læs: Erik Christensen! Skal han ikke spørges først før i overtager? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:51 (CET)
Som sagt: ingen overtager. Enhver kan skrive sig på. Rmir2 (diskussion) 12. dec 2016, 16:53 (CET)
Tja... Jeg KAN slette jeres portal for kvinder helt. Men om det er pænt er noget helt andet! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:58 (CET)
hvad hulen er det for en måde at tale til folk på?? Rodejong jeg synes godt nok at du skulle skamme dig --- må i få en dejlig aften --Zoizit (diskussion) 12. dec 2016, 17:52 (CET)

Gerne lidt mere tydelighed[redigér wikikode]

I vil gerne skrive om alle kvinder. Derfor hedder portalen nu Portal:Kvinder. Men Projektet er Wikipedia:WikiProjekt Feminisme ligesom der bruges {{WPFeminisme}}.

Jeg vil lige gerne vide om i vil bruge de tre blandet, eller at i opretter en Wikipedia:WikiProjekt Kvinder ligesom der bruges {{WikiProjekt Kvinder}}. Det ville nemlig være uheldigt at bruge Feminisme skabelonerne på sider som Vilhelmine Erichsen, Marie Kofoed, Anna Ancher, osv.

Jeg ser nu at i på Wikipedia:WikiProjekt Feminisme har tilføjet Portal:Kvinder. Kvinder kan godt være feminister, men det er de ikke altid. Til gengæld er feminister heller ikke altid kvinde. Det er derfor misvisende at blande de to sammen.

Må jeg foreslå at skille de to af og oprette separate projekter, eller kun vælge Kvinder frem for Feminisme?

Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:23 (CET)

 • Venter stadig på svar! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 12. dec 2016, 16:58 (CET)

Dobbelte argumenter[redigér wikikode]

Så stødte jeg på et stor problem. Alle skabeloner i har sat på, giver forkerte statistikker. Det er pga. at flere Argumenter er dobbelt anført.

{{#switch:{{{klasse}}}
 |FA  |fa  =[[Kategori:Klasse FA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |GA  |ga  =[[Kategori:Klasse GA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |LA  |la  =[[Kategori:Klasse LA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |B  |b  =[[Kategori:Klasse B-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |b  |b  =[[Kategori:Klasse B-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |Start|start=[[Kategori:Klasse Start-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |start|start=[[Kategori:Klasse Start-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |Stub |stub =[[Kategori:Klasse Stub-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |stub |stub =[[Kategori:Klasse Stub-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |#default  =[[Kategori:Ikke-vurderede EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 }}

Dette skal kortes ned til:

{{#switch:{{{klasse}}}
 |FA  |fa  =[[Kategori:Klasse FA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |GA  |ga  =[[Kategori:Klasse GA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |LA  |la  =[[Kategori:Klasse LA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |B  |b   =[[Kategori:Klasse B-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |Start|start =[[Kategori:Klasse Start-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |Stub |stub =[[Kategori:Klasse Stub-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 |#default=[[Kategori:Ikke-vurderede EU-artikler|{{PAGENAME}}]]
 }}

Man kan nemlig nemt give flere argumenter bag hinanden. FX: |FA |fa |Fremragende |fremragende |Frem |frem |Fr |fr =[[Kategori:Klasse FA-EU-artikler|{{PAGENAME}}]]

Men du kan ikke skrive dem dobbelt som FX: |FA |fa |Fremragende |fremragende |fremragende

Det betyder at I skal rette op på alle disse skabeloner (ca 65 styks)

Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 13. dec 2016, 13:31 (CET)

så må du jo rette det til hvis dem som har lavet projektskabelonerne har lavet dem sådan i sin tid --Zoizit (diskussion) 13. dec 2016, 13:43 (CET)
Det der lyder alt for teknisk for mig. Jeg forstår slet ikke, hvad der er som skal rettes. Kunne du mon gøre det? Eller kan du sige mig hvilke 65 og hvordan det skal rettes? Evt. vise et eksempel på hvordan det skal gøres? Mvh. EileenSanda (diskussion) 13. dec 2016, 13:49 (CET)
EileenSanda det er i "koden" på de forskelige skabeloner, der skal rettes så vidt jeg kan se og forstå --Zoizit (diskussion) 13. dec 2016, 13:59 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Hvem er "I". Hvorfor er det EileenSandas opgave at ordne dette, og hvilke 65 skabeloner er der tale om? (Der er over 223 skabeloner i projektskabelonkategorien). Mvh. InsaneHacker (💬) 13. dec 2016, 14:06 (CET)

 • Jeg har ikke oprettet alle disse skabeloner. Det har Palnatoke tror jeg.
 • Det er alle de skabeloner i spammer på disk-siderne
 • De funker ikke som de skal da de har dobbelte argumenter, og dermed placerer de artikler i visse tilfælde i forkerte klasse-kategorier.
 • I er dem der arbejder med at klistre de spammelonerne på disk-siderne.
Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 13. dec 2016, 14:13 (CET)
Bemærk: Madglad har oprettet Wikipedia:Landsbybrønden/Dobbelte argumenter. --SimmeD (diskussion, bidrag) 13. dec 2016, 14:15 (CET)
 • Kopieret til Landbybrønden - fortsæt gerne dér. --Madglad (diskussion) 13. dec 2016, 14:17 (CET)

Hej[redigér wikikode]

 • Symbol comment vote.svg Kommentar - @EileenSanda: Jo. At stille spørgsmål er fint nok. Man kan komme meget langt med mig. Hvis man viser tålmodighed, så kan i få mig til alt hvad i har behov for. Jeg elsker nemlig at hjælpe andre, og forstår godt når tingene trues at ændre at det er lidt skræmmende og ubehageligt. Jeg har så taget tid til at bygge et nyt system og forklarer punkt for punkt hvordan det system skulle komme til at fungere. Hvad der ikke er normalt er at Rmir tager hele systemet om han kan finde noget der ikke virker for at skyde hele projektet ned. Han er en utaknemmelig væsen der ikke kigger længer end hans næsetip. Han afviser alt fordi han ikke vil se et alternativ for så må han indrømme at der er flere veje der leder til Rom (i Italien altså, ikke Jylland) og at han derfor skal opgive hans elskede skabeloner. Rmirs løsning med alt er: Hvis han ikke kan lide det: "Det kan jeg ikke bruge til noget." Meget konstruktiv. Jeg har brugt flere dage at arbejde FOR JERES SKYLD, og i fatter det ikke engang. Ikke engang tak fordi du prøver eller han prøver i hvert fald at finde et godt kompromis - Nææ Jeg, Jeg, Jeg, mig, mig, mig. Han kommer ikke engang op for dig Eileen. Han tænker kun på sig selv. Jeg er ked af at du ryger med, men jeg gider ikke at arbejde mere for noget så utaknemmeligt, koldt og afvisende. Hvis du har behov for noget for dig selv, må du endelig komme til mig. Jeg vil gerne hjælpe til. Men for Rmir gøre jeg intet mere. Den skib er sejlet væk. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 14. dec 2016, 20:45 (CET)

Skabelon:Infoboks nationalpark[redigér wikikode]

Når du får tid, vil du prøve at kigge på infoboksen til nationalparker. Den har imodsætning til Skabelon:Infoboks herregård ikke plads til noget kort, det ville være dejligt, hvis det kom med. Ved samme lejlighed kunne det være fint, hvis det var muligt at indsætte højde (moh.), og disse oplysninger:

|adminenhedtype1 = [[Region]]/Delstat/Stat/Land (länder)
|adminenhed1 = [[Region Nordjylland|Nordjylland]]
|adminenhedtype2 = [[Kommuner i Danmark|Kommune]]
|adminenhed2 = [[Thisted Kommune|Thisted]]
|adminenhedtype3 =
|adminenhed3 = (de to sidste er bare ekstra).

Derudover bør der sikkert være en mulighed tilsvarende | iucn_category = II fra en:Infobox protected area, den benyttes bl.a. i den engelske artikel Tumucumaque Mountains National Park.

Jeg har benyttet infoboksen i Tumucumaque Nationalpark. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. dec 2016, 17:01 (CET)

Den bruger til gengæld:
|Note =
|landkort=
|label=
|korttekst =
|bredde_grad=|bredde_min=|bredde_sek=|bredde_ret=N
|længde_grad=|længde_min=|længde_sek=|længde_ret=E
|landiso = DK
}}
Jeg kan godt bygge det ind, men synes at det er lidt dobbelt.
Det er nemmere med at tilføje Billede 2. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 21. dec 2016, 17:25 (CET)

@Rodejong: Hvor ser du det? Her Skabelon:Infoboks nationalpark er der da ikke hverken landkort eller de andre oplysninger. Den skabelon har vist aldrig haft den mulighed. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. dec 2016, 17:33 (CET)

|Billede2 =
|Billede_størrelse2 =
|Tekst2 =

@Rodejong:, jeg har måske udtrykt mig utydeligt, det var ikke Skabelon:Infoboks herregård der skulle rettes i. Det var Skabelon:Infoboks nationalpark. Men det er ok der nu kan sættes et ekstra billede ind i Infoboks herregård. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. dec 2016, 17:38 (CET)

Jeg har oprettet Skabelon:Infoboks beskyttet område ved at oversætte den engelske en:Template:Infobox protected area. Jeg oprettede også flere andre skabeloner og moduler, som denne var afhængig af. Men jeg fik ikke kortet til at virke, dvs. der vises en fejlmedling som tyder på noget der mangler i et modul, jeg gætter på at noget mangler i Modul:Coordinates. Se også Diskussion:Tumucumaque Nationalpark. Hvis der er andre der kan rette fejlen, så er i velkomne til det, men som sagt, jeg tror ikke at fejlen er i selve skabelonen men i et modul. Mvh. EileenSanda (diskussion) 22. dec 2016, 01:21 (CET)
Jeg retter den senere i dag. Hvis EileenSanda lige kan have talmodigheden til at lade være med at tilføje og redigere i skabeloner? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 22. dec 2016, 04:13 (CET)

Koordinater[redigér wikikode]

Disse coordinationtemplates er snart passé da de vil blive erstattet af {{coord wd}} der selv henter koordinater direkte fra Wikidata. Så vi behøver ikke at overføre skabeloner for koordinater. Jeg forstår heller ikke hvorfor du nu overfører så mange skabeloner når andre moduler/skabeloner ikke virker 100% endnu. Kunne du angive hvad du vil overføre endnu? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 22. dec 2016, 22:04 (CET)

Nå, det vidste jeg ikke, hvor kan man læse noget om det? Altså, jeg planlægger jo ikke at overføre flere skabeloner, det ene fører ligesom til det næste, når der er et problem, noget der ikke virker, så forsøger jeg nogle gange at prøve at finde ud af, om fejlen kan skyldes, at et modul eller en skabelon mangler, men indtil videre har jeg så ikke fået løst problemet, som vi talte om i går og i morges, jeg forsøgte også på færøsk Wikpedia, men problemet var præcis det samme med fo:Module:Coordinates, så jeg tilbagestillede min redigering med det samme. Men angående det med at oprette skabeloner og moduler, som man måske ikke lige i øjeblikket ved, hvad de skal bruges til, så har jeg ofte erfaret, at de senere faktisk bliver brugt en hel del, så det er ikke nødvendigvis spildt arbejde at oprette dem. Angående Geobox, så ser det jo ud til, at de er ved at gå væk fra den, på en-wiki henvises der i stedet til Infobox settlement, Infobox mountain osv. Hvad mener du om disse, som ikke er oprettet her? Jeg har oprettet fo:Fyrimynd:Infobox settlement på færøsk Wikipedia for halvandet år siden, og den fungerer sådan set godt, men jeg kan ikke finde ud af at ændre den således at tallene vises som vi bruger på Færøerne (samme som i Danmark) med punktum som separator i stedet for komma i tusinder og komma for at adskille decimaler, hvor man på engelsk bruger punktum, det er da irriterende, men bortset fra det fungerer den fint. Jeg har ikke indsat den særlig mange steder, men man kan f.eks. se den i brug her: fo:Lillehammer. Jeg synes ofte at jeg savner nogle flere parametre i infoboksene her på da-wiki. Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 00:41 (CET)
Hvis Skabelon:Coord wd er fremtiden, hvorfor findes den så ikke på den største af alle Wikipediaer, den engelske? Jeg kan ikke finde den der. Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 00:44 (CET)
Tal: Tænker du på {{Formattal}}?
Min erfaring er at jo mere man installerer, jo mere der kan gå galt. Især når der i lang tid ikke bliver brugt, kan de komme til at stå der uden at blive opdateret. Wikisoftwaren opdateres hele tiden. Så derfor er det bedre kun at installere det der er nødvendig. Ikke noget der måske aldrig ville blive brugt. Vi skal være påpasseligt med at installere, og installere. Jeg installerer også nogengange nogle sager, men det er kun når der er brug for det.
Som du mærker bliver snart alt i LUA, og gennem Wikidata. Jeg forsøger allerede at finde frem til at få nogle felter automatiseret, så de indhenter direkte fra Wikidata (ligesom vores skabelon {{Coord wd}}. Den Engelske bruger en:Template:WikidataCoord. Dette projekt er lige påbegynd, derfor ikke så godt kendt endnu. Men det virker ret godt allerede.
Tag for eksempel artikelen Tilburg. (min hjemby) Der er ikke angivet nogen koordinater. Men de står øverst på artiklen om altid. Det er fordi den bliver fremkald af skabelonen {{coord wd|region=NL|type=adm2nd}}.
Eller tage eksemplet Oerol. Kig på Infoboksen: Ingen koordinater... men mere: Den henter flere info fra Wikidata Q4748745. [[{{#property:P706}}]], [[{{#property:P131}}]], [[{{#property:P17}}]] giver: Terschelling, Frisland, Nederlandene. Hvis nu foreksempel festivalen flyttes til en anden ø, så skal den fremover kun ændres 1 sted. på Wikidata. Nye datoer bliver også nemt tilpasset. Hvad med indbyggertal for byer? De bliver fremover kun ændret på Wikidata. Altid up to date på alle wikier. Det bliver fremtiden. Vi kommer til at redigeremere og mere på Wikidata.
Det her er kun nogle eksempler, men jeg kan blive ved. Ting der ikke behøver oversættelser (tal, billeder, logo, koordinater, etc) men også argumenter der kræver oversættelser, vil blive plottet in på Wikidata, de for i alle sprog deres eget label, og når man fremover oversatter artikler, flytter infoboksen med medde faste argumenter.
Så derfor synes jeg at vi ikke skal lave så meget ud af det da vi over et år eller to, for største dele går over til Wikidata. Vi skriver vores tekster, det ændrer foreløbigt nok ikke. Det bliver meget spænende! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 23. dec 2016, 01:59 (CET)
Ja, der sker rigtig meget på det område lige nu, altså med at hente data fra Wikidata. Det er allerede implementeret flere steder, har jeg set, f.eks. kan man oprette artikler om cykelløb, hvor minimale oplysninger indtastes, og hele skabeloner med oplysninger om alt muligt hentes fra Wikidata. Dog er der nogle ulemper, det bliver sværere og sværere for almindelige brugere at redigere i de moduler der henter data fra Wikidata. Se f.eks. cykelhold, hvor oplysninger om holdet nu ikke længere behøver at opdateres i hver eneste Wikipedia, der indtastes kun f.eks. denne kode {{Cycling race/teamroster|Q27927584}} i artiklen om Astana Pro Team og så kommer alle data frem om cykelrytterne på holdet i 2017, alt hentes fra Wikidata. Meget smart og tidsbesparende, men det afhænger af, at en eller anden opdaterer på Wikidata, og så er det med at få alle sprogene med. En eller to franske brugere har arbejdet med dette i samarbejde med Hejsa her på dansk Wikipedia og på færøsk er det i samarbejde med mig. Vi oplyser om hvad det ene og det andet hedder på henholdsvis dansk og færøsk, og så indfører han det i modulet, men altså meget indviklet. Jeg forsøgte engang at rette et ord, som vistes forkert på færøsk, men det viste sig, at det ikke nyttede noget at rette i dansk eller fransk Wikipedia, rettelserne forsvandt ved næste opdatering. Det skulle gøres et helt andet sted, fik jeg så at vide. Det viste sig, at det tog forholdsvis lang tid at hente data fra Wikidata, så det er på nuværende tidspunkt begrænset, hvor mange skabeloner man kan have i hver artikel, som henter data fra Wikidata.
Angående skabelonen som indsætter coordinater øverst i artiklen, ja, jeg kender til den, men når man bruger Infobox settlement, så er det nok at koordinaterne kun oplyses i infoboksen, de går så automatisk op i øverste højre hjørne også. Se f.eks. fo:London. Der kan du også se, hvad jeg mener med problemer med korrekt visning af tal. Det er faktisk ok men befolkningstallet, men arealet vises med komma, der står at arealet er 1,572 km2 (610 sq mi) og hvis jeg ændrer det til 1.572 så vises sq mi forkert. Arealet på "Urban" London (jeg har ikke oversat begreberne, da jeg ikke ved hvad vi kalder urban, greater og metro på færøsk) vises som 1,737,9 km2 (6,700 sq mi) efter at jeg forsøgte at korrigere tallet 1737.9 til 1737,9 og det er jo helt forkert, så jeg har tilbagestillet. Der skal nok korrigeres et eller andet i en eller anden skabelon, men det har jeg ikke forstand på, så det gør jeg ikke noget ved. Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 06:10 (CET)
Det kan være at det skal rettes i Wikidata. Kan du vise mig en eksempel hvor den vises forkert? Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 23. dec 2016, 10:30 (CET)
Hvor hvad vises forkert? EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 10:39 (CET)
Hvis det er tallene jeg nævnte, så er det på færøsk Wikipedia, der hvor Infobox settlement bruges, f.eks. i fo:London. Jeg tror at det er en skabelon, som benyttes inde i infobox settlement, jeg ved bare ikke, hvordan man gør. Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 10:42 (CET)
Denne skabelon bruges inde i fo:Fyrimynd:Infobox settlement: fo:Fyrimynd:Infobox settlement/lengthdisp - jeg tror det er den der skal tilpasses af nogen der har forstand på det. Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 10:51 (CET)
Er det kun i disse skabeloner? Eller også andre? (Synes det er hård at læse sproget :D ) Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 23. dec 2016, 12:26 (CET)
Det ved jeg faktisk ikke, der er flere underskabeloner, du finder nogle af dem nederst på siden under See also. Her er en anden: fo:Fyrimynd:Infobox settlement/areadisp. Jeg har næsten ikke oversat noget som helst på skabelonernes dokumentationsider, så de er på engelsk :) Jeg har kun oversæt det som ses på selve artiklen. EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 12:37 (CET)
Og denne her: fo:Fyrimynd:Infobox settlement/densdisp EileenSanda (diskussion) 23. dec 2016, 12:40 (CET)

Urd[redigér wikikode]

Kære EileenSanda. Dette er delvist en privat hilsen med tak for samarbejdet i det forgangne år. Jeg er ked af, at jeg blev så skuffet over resultatet af afstemningen om projektskabelonerne, at jeg trak mig fra Wikipedia Asiatisk måned 2016. Det er ikke fair overfor dig, så undskyld.

Noget helt andet: vi har i danske medier kunnet læse om, at stormen Urd var meget hård ved Færøerne. Jeg håber, at den ikke ramte dig og dine nærmeste omgivelser alt for slemt. Vi har jo ikke skrevet nogen artikel om stormen, måske fordi den ikke blev så slem i Danmark som på Færøerne, men måske der er grundlag for at skrive en artikel fortrinsvis om følgerne hos jer snarere end hos os.

Hvorom alting er: jeg håber, at julen gik godt og at nytårsaften forløber vel, og jeg ser frem til fortsat godt samarbejde igen i 2017. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. dec 2016, 13:26 (CET)

Kære Rmir2. Tak for din henvendelse. Det er da meget forståeligt, at du måtte reagerer på en eller anden måde. Tænk ikke på mig, jeg klarer mig nok :)
Urd? Altså vi har haft orkan-storm-kuling-storm-orkan-kuling-orkan osv. uafbrudt siden 19. december til nu i dag. Barbara kom før Urd. Der har været mange skader, rigtig rigtig mange skader. Der har ikke været så mange skader - tror jeg nok - siden juleorkanen i 1988, som var den første af denne kaliber i mange mange år. Vi har ellers haft rigt godt og mildt vejr, før disse orkaner og storme startede den 19. december i år, men nu bliver vi ligesom "straffet" med de værste orkaner nogensinde, set sådan over et tidsrum på 10 dage. Jo tak, jeg har det fint, hverken hus eller bil eller familie har fået skade, og til alt held har der indtil videre kun væren en personskade, en kvinde som brækkede benet, da et vindstød tog hende. Men i går aftes blev jeg faktisk rigtig bange, for jeg var slet ikke klar over, at vi igen havde en storm med vidstød af orkanstyrke. Jeg kørte min datter til færgen, da hun skulle til Tórshavn. Det tager kun 15 minutter, men det er op over fjeldene, ikke alle fjeldene godt nok, for vi har fået en tunnel (Hovstunnilin) mellem Hov og Øravík, men alligevel kan det være farligt at køre i kraftig storm. Mens jeg kørte gennem en lille bygd som hedder Øravík, så kom et kraftigt vindstød og rykkede i bilen, og jeg endte sådan lidt i den modsatte kørebane og fik et chok, men der var ingen modkørende til alt held, lige i det øjeblik. Jeg hold godt fast i rattet resten af vejen og på tilbagevejen. Da jeg kom hjem igen hørte jeg i radioen, at der var vindstød op til 49 m/s ved Porkerishálsi (mellem Porkeri og Hov i Suðuroy). Man kan se hvad vindstyrken er lige her og nu på : Landsverks hjemmeside her - det er den nederste tabel, der er relevant for mit vedkommende, Porkerishálsur er den der er tættest på mig, og der passerer man hver gang man skal køre fra den sydlige del af Suderø til f.eks. Tvøroyri eller til Krambatangi (til færgen til Tórshavn). Kringvarp Føroya talte for en time siden med politiet, og de fortalte om de mange skader. I går aftes var flere skader i Tvøroyri og i Tórshavn. Et tag blev hevet af pubben i Tvøroyri og fløj op på vejen og i nærheden af et hotel og pizzaria, men til alt held kom ingen til skade. Og i udkanten af Tórshavn havde et vindkast taget en kontainer, som stod og vippede og var på vej ned på en stærkt trafikeret vej, som fører ud af Tórshavn og nordpå, så politiet valgte at lukke vejen i to timer. Elektriciten forsvandt i flere timer og flere gange i Tórshavn og det centrale Færøerne 1. juledag, og det gav bl.a. problemer på et plejehjem, som ikke har nødstrøm, for det sparede man væk for at holde budgettet, og der bor folk, som er afhængige af ilt-apparater, som bruger el, og de var i livsfare. Kvf skriver om den fjerde orkan i en uge. Her skriver kvf om at der faktisk ikke er nogen offentlig instans der har det overordnede ansvar for katastrofeberedskab, når der sker skader ved orkaner. Vi er faktisk afhængige af friville mænd, der kører ud og sikrer bygninger, skib o.a. hvor der sker skader eller er lige ved at ske skader. De gør det uden løn, og en gang var der en kvinde faktisk, der kom til skade under sådan en frivillig aktion, det skete i en båd ude på havet i en redningsaktion, og hun kom til skade, men senere viste det sig, at der ikke var nogen forsikring som dækkede. Så puha, hatten af for de frivillige, der risikerer liv og førlighed uden en rød øre og uden at de kan vide sig sikre i at forsikringen dækker dem, hvis de kommer til skade. Nej, de danske meder er fuldstændig ligeglade med Færøerne og Grønland, den del af det danske rige er ikke interessant nok eller vedkommende nok for indbyggerne i Syddanmark, ser det ud til. Jeg så en morsom tegning fra Jyllands-Posten af en søpapegøje, der havde mistet alle fjerene i orkanen. Teksten sagde: "De danske tv-stationer er gået stormamok over stormen Urd, men har stort set ignoreret, at Færøerne har været ude for noget meget værre." Tja, om jeg skal skrive noget om Urd, det ved jeg ikke, Urd var bare en af flere orkaner der har ramt Færøerne mellem 19. december og i dag, hvor vi stadig har vindstød af stormstyrke og orkanstyrke. Ifølge denne side, er det orkan når vinden er over 32,6 meter per sekund. Landsværk siger lige nu op til 46 m/s ved Heltnin ved Oyndarfjørður (Eysturoy) og op til 42 m/s ved Norðadalsskarð. Forresten så røg den ene kuppel (eller hvad et hedder) ved Mjørkadalur, og radaren, som overvåger fly ved Færøerne, er ødelagt. Danmark har solgt alle sine ejendomme på Færøerne, deres bygning i Mjørkadalur (nord for Tórshavn, højt oppe på en bjergside) fungerer nu som en arrest, vi har stadig ikke noget fængsel på Færøerne, vores kriminelle må stadig til Danmark at afsone længere fængselsdomme, hvilket jo gør straffen ekstra hård, da de jo ikke vil have daglig eller ugelig personlig kontakt med deres familie og venner pga. afstanden og at det jo er dyrt at rejse og overnatte osv.
Her ses billeder af skader i Kambsdalur i Eysturoy, hvor en hel fabrikshal blev revet op i luften og fløj afsted, jeg kan ikke huske om hvor den endte.
Her ses billeder af skader i Klaksvík, som skete 1. juledag under orkanen Urd.
Nå, dette blev et meget langt svar :) Jeg vil ønske dig et godt nytår. Vejrberetningen lover os stille vejr omkring midnat nytårsaften, så jeg krydser fingre. Mvh. EileenSanda (diskussion) 30. dec 2016, 14:42 (CET)
Tak til vor reporter på Færøerne, eller vi skal måske omdøbe dem til Stormøerne, jeg vidste ikke det havde været så kontinuerligt med blæsten deroppe, men dog at Urd ikke var den første der suste forbi, artikelvis, kunne det nok bære en samlet artikel, med hovedfokus på den rekordsættende Urd. Enig i at medierne er ret dårlige til at dække rigsfællesskabets to andre lande, bevares der sker da ikke helt så meget som hernede, men der sker alligevel mere end mediedækningen antyder. Selv tygger jeg mig fra tid til anden i gennem lidt materiale på færøsk (det tager lidt tid) for at følge lidt med, KNR er heldigvis så flinke også at skrive på dansk. Lidt en skam at der fra begge sider ikke altid tænkes over at kongeriget er 3 dele i en enhed, den skyld vil jeg dog gerne parkere hos en masse politikere der vist alle steder prøver at markere sig, det er der jo nok flere stemmer i end et gnidningsløst samarbejde med fokus på praktiske løsninger. Men som Rmir2 tak for hjælpen i årets løb, og rigtig godt (vindstille) nytår. Mvh. Vrenak (diskussion) 30. dec 2016, 14:57 (CET)
Tak og i lige måde Vrenak :) Ja, jeg så første efter, at jeg havde svaret Rmir2, at der er oprettet en artikel om orkanen Urd, eller Stormen Urd (storm er alt for mildt for en orkan med rekordhøje vindstød op i 78,7 m/s). Jeg skal se om jeg kan skrive noget der om de skader Urd forvoldte på Færøerne 1. og 2. juledag. Mvh. fra Stormøerne ;) EileenSanda (diskussion) 30. dec 2016, 15:02 (CET)

Wikipedia:Landsbybrønden/Markering af projekttilhørighed og relaterede emner[redigér wikikode]

Jeg er sikker på at du ville kunne berige denne diskussion, ihvertfald er jeg interesseret i at høre din mening. mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 13:27 (CET)

Lige nu orker jeg ikke flere diskussioner. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 30. dec 2016, 13:51 (CET)

WP statistikker[redigér wikikode]

Prøv dette på de andre projekter. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 30. dec 2016, 23:52 (CET)

Tak for information om hvordan man gør. Det er nok det vi har manglet i flere af projekterne, så de kan virke døde, selv der oprettes nye artikler hele tiden. F.eks. oprettes der en del nye artikler indenfor cykling, men det kan man ikke se ved at gå ind på projektsiden, der virker ret død. Jeg har oprettet Skabelon:WPCykling statistik ud fra dine anvisninger, den ser ud til at virke som den skal. Kunne man mon få lavet en oversigt på projektsiden Wikipedia:WikiProjekt Cykling, hvor man kan se, når der tilføjes nye artikler der hører til projektet? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 31. dec 2016, 15:04 (CET)

Rigtigt Godt Nytår.[redigér wikikode]

Selv jer der oppe i vores nordatlatiske kolonier skal have et godt Nytår! Tak for godt samarbejde i det forgange år! mvh Per (PerV) (diskussion) 31. dec 2016, 18:51 (CET)

Koloni? Tak og i lige måde 😊 Jeg må hellere se at komme ud og fejre årets sidste aften. Vi har traditioner med bål, fyrværkeri, fakkeloptog, som ender med at faklerne kastes på en gammel træbåd ved midnat. --EileenSanda (diskussion) 31. dec 2016, 19:02 (CET)
Du skal da ikke være ked af at du bor i en af Danmarks kolonier, kolobotnikere kan jo være næsten lige så gode som danskere! Og DU har været en stor hjælp for mig i 2016! mvh Per (PerV) (diskussion) 31. dec 2016, 19:18 (CET)

Henvisninger[redigér wikikode]

 1. ^ List of Wikipedias (engelsk)