Wikipedia:Flytteforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:Flyt)
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:FLYT
WP:Flyt

Dette er en liste over flytteforslag. Hvis du finder en side, du mener bør flyttes, kan du foreslå den flyttet her på siden (nederst). Hvis en flytning er oplagt, kan flytningen ske uden diskussion. Hvis den efterladte omdirigering efter en flytning ikke er nødvendig, kan du markere denne med {{hurtigslet}}.

Husk at markere flyttekandidater med {{flyt|foreslået destination}}.

Alle kan deltage i diskussionerne her på siden, men kommentarer fra registrerede brugere tillægges ofte størst betydning. Når der er etableret konsensus, vil en registreret bruger konkludere på flytteforslaget. Normalt bør der gå mindst en uge fra forslaget stilles til flytningen foretages. Alle flytninger registreres i flytteloggen. Er det en fil, en skabelon eller en kategori, der skal flyttes, kan man evt. anmode om botassistance på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Du kan hjælpe ved at kommentere nedenstående forslag eller konkludere dem, eller ved at kigge i Kategori:Flytteforslag og enten flytte sider, hvor en flytning er oplagt (kig evt. på sidens diskussionsside), eller sætte dem på denne side. For hjælp omkring flytning af sider, se Hjælp:Flytning.

Konkluderede flytteforslag flyttes efter et passende tidsrum til arkivet.

Procedure for indstilling til flytning[redigér wikikode]

Generel procedure[redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til flytning:

 1. Tilføj {{Flytteforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit flytteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres. Det er vigtigt at du kun skriver navnet på den side du ønsker flyttet. Siden du ønsker flyttet til, nævnes i diskussionsteksten.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit flytteforslag og tilføj en indledning, der beskriver hvorfor du laver flytte-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller såfremt du har en holdning til flytteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af flytteforslaget.
 3. Tilføj {{Fs}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at flyttebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Tilføj flytteskabelonen ({{Flyt}}) øverst i den artikel, du foreslår flyttet.

Er du i tvivl om, hvordan ovenstående gøres korrekt, kan du altid henvende dig i dette forum, hvor der gerne skulle være nogle der kan hjælpe.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Flytteforslag/Navn på siden eller ved at klikke på linket i {{Flyt}}-skabelonen, men hvis du gør det så husk at indsætte {{Flytteforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Andre registrede wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden, med henblik på at nå frem til konsensus om hvad der skal foretages.

Vil du udtrykke din mening om et forslag, kan du benytte følgende koder for meningstilkendegivelse:

Kode Bliver til
*{{SFlyt}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol move vote.svg Flyt begrundelse --signatur
*{{SFlytIkke}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke begrundelse --signatur
*{{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --signatur
*{{Kommentar}} kommentar --~~~~     
 • Symbol comment vote.svg Kommentar kommentar --signatur
*{{Spørgsmål}} spørgsmål --~~~~     
 • Symbol question green.svg Spørgsmål spørgsmål --signatur


Indstillinger til flytning[redigér wikikode]

Flytteforslag: Hansen

Er det bare mig, eller er efternavnet ikke hovedbetydningen af Hansen? I så fald Symbol move vote.svg Flyt Hansen til Hansen (flertydig) og Hansen (efternavn) til Hansen. Kom gerne med argumenter både for og imod. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 22. jan 2020, 15:46 (CET)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv Hansen (efternavn) til Hansen. Jeg er ingen grund til at det skal være to artikler. Artiklerne Jensen og Nielsen har først et afsnit om efternavnet, og så et afsnit om andre anvendelser.--Kjeldjoh (diskussion) 23. jan 2020, 07:15 (CET)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Helt enig med Kjeld. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. jan 2020, 19:53 (CET)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Kjelds forslag lyder fornuftigt. --Økonom (diskussion) 25. jan 2020, 09:44 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Bland ikke 2 ting sammen. En artikel kan på samme tid ikke være flertydig og forklare et emne. De nuværende Hansen-artikel er en klar flertydig artikel. Efternavn artikel bør udvides. --Steen Th (diskussion) 25. jan 2020, 22:17 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt Her er jeg enig med Steen. Jensen og Nielsen er netop ikke flertydige, men der kan sagtens byttes rundt på artiklernes titler, så det passer til de andre nævnte efternavne. De bør ikke sammenskrives. --|EPO| COM: 31. mar 2020, 13:26 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt Jeg er også enig med Bruger:Steenth, og mener faktisk at den nuværende hybrid-opbygning af Jensen og Nielsen er problematisk, da de ikke er markerede med {{flertydig}}, hvilket vil sige at hvis f.eks. nogen wikilinker "Ifølge analysefirmaet [[Nielsen]] så blablabla" så vil det ikke blive fanget at det wikilink er forkert. Og så mener jeg i øvrigt at opbygningen af de to "artikler" netop bærer præg af at være flertydige. Hvad angår primærbetydning er jeg dog enig med Bruger:Christian Giersing i at efternavnet må være primærbetydning, og støtter derfor en flytning --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 29. apr 2020, 09:18 (CEST)

Flytteforslag: Strandvejen

 • Symbol move vote.svg Flyt Strandvejen til Strandvejen (flertydig) og Strandvejen (Nordsjælland) til Strandvejen. Vil I andre ikke også mene at Strandvejen i Nordsjælland er den mest kendte af de nævnte? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. apr 2020, 15:35 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Der er flere større veje med det navn, og de har artikler på Wikipedia. Så nej. --Inc (diskussion) 3. apr 2020, 17:31 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Det kommer nok an på hvor i landet man bor.--Honymand (diskussion) 3. apr 2020, 19:42 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt som foreslået af Christian Giersing. Strandvejen København-Helsingør er landskendt, og nærmest et begreb. Der findes et utal af lokalt kendte strandveje i Danmark, også mange flere end antydet af flertydighedsartiklen. --Madglad (diskussion) 6. apr 2020, 09:22 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - For mig personligt, er Strandvejen (Nordsjælland) hovedbetydningen, men jeg er ikke overbevist om at det er gældende for en tilstrækkelig del af dansktalende.--Kjeldjoh (diskussion) 14. apr 2020, 15:23 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Ikke enig. "Strandvejen" i Nordsjælland kan du finde tusinder af danskere, som end ikke ved hvor ligger, mens de har helt styr på "Strandvejen" i deres egen by og omkringliggende byer. --OrangeBiteyThing (diskussion) 28. apr 2020, 17:09 (CEST)

Flytteforslag: Frilandsmuseer

Frilandsmuseer er en liste over frilandsmuseer rundt om i verden. Den børligge med titlen Liste over frilandsmuseer. På flere andre sprog hedder samme artikel også en ækvivalent til "Liste over frilandsmuseer". Liste over frilandsmuseer er dog lige nu en omdirigering til Frilandsmuseer. Det kræver vist en admin. Toxophilus (diskussion) 25. apr 2020, 22:02 (CEST)

 • Symbol move vote.svg Flyt - som forslagsstiller. Toxophilus (diskussion) 25. apr 2020, 22:03 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - som forslagsstiller. OrangeBiteyThing (diskussion) 28. apr 2020, 17:11 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Så vidt jeg husker (kan ikke lige finde det ;-) har vi en beslutning om ikke at navngive lister med Liste over... - det virker sprogligt kluntet, og listen er i princippet angivet ved at det er i flertal, hvor normal navngivning er i ental. - Nico (diskussion) 29. apr 2020, 10:50 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar I Wikipedia:Navngivning under Generelle konventioner pt.3: Brug flertal ved lister, hvis opslaget er en tematisk liste. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, brug "[Listenavn] (liste)". Det ses også at det er slået igennem i de fleste tilfælde hvis man kigger i Kategori:Lister. - Nico (diskussion) 29. apr 2020, 15:37 (CEST)

Flytteforslag: De fire hellige sandheder

For 15 år siden blev det diskuteret, om artiklen De fire hellige sandheder i stedet skulle hedde De fire ædle sandheder, eller om der evt. skulle kvalificeres yderligere med f.eks. "Buddhismens fire hellige/ædle/... sandheder". Der blev vist aldrig nået en konklusion. Nu har Bruger:OrangeBiteyThing tilkendegivet ønske om at flytte artiklen til "De Fire Ædle Sandheder" (se Speciel:Diff/10336418), så lad os tage diskussionen. Hvad skal artiklen hedde? Mvh. SorenRK (diskussion) 27. apr 2020, 12:34 (CEST)

 • Personligt er jeg med på at Symbol move vote.svg Flyt te artiklen, men ser ingen grund til at bruge store begyndelsesbogstaver. Mvh. SorenRK (diskussion) 27. apr 2020, 12:34 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt , den engelske oversættelse af begreberne er 'Four noble truths', hvor jeg også vil mene at 'ædel' er mere korrekt dansk (jf ædelgasser). Hvorvidt det er den korrekte nomenklatur i forhold til danske buddhister aner jeg dog ikke. Hvad angår stort forbogstav synes jeg også små passer bedre, men jeg ved ikke hvad Retskrivningsordbogens holdning er --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 27. apr 2020, 13:53 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt Jeg tænker jo, at "ædle" er den korrekte oversættelse i forhold til engelsk. Tilgengæld mener jeg ikke, at man bør skrive stubben sammen med Buddhisme. Jeg har tænkt mig løbende at uddybe på de forskellige opslag om buddhistiske begreber, og forestiller mig nok, at Buddhisme er mere overordnet. Det gør det lettere at få et kort overblik. Vil man dykke ned i sagerne, kan man så følge wikilinks rundt til de enkelte emner for en uddybning. Dette har den yderligere fordel, at centrale begreber og de enkelte Buddhistiske skoler kan dele opslag via wikilinks, men beholde deres egen side. F.eks. kommer jeg nok ikke til at skrive om Mahayana-buddhisme, da jeg ikke har forstand på det. Det kan en anden så gøre, men genanvende den eksisterende indgang via Buddhisme og opslag på fælles begreber som "karma", "nirvana" mv. --OrangeBiteyThing

Flytteforslag: Sky (meteorologi)

Jeg vil mene at det meteorologiske fænomen er primærbetydning når man taler om ordet "Sky". Når man kigger på det nuværende udvalg af muligheder på flertydighedssiden så er de eneste andre kandidater, der potentielt kunne komme i nærheden Sky (gastronomi) og Sky (psykologi) (som i øvrigt pr. dd. omdirigerer til Generthed). Jeg vil dog fortsat mene at hvis du spørger en dansksproget person hvad de tænker når de hører ordet 'Sky' så vil 99% svarer 'Dem på himlen', og derfor foreslår jeg den flyttet til Sky og den nuværende flertydighedsside på Sky til Sky (flertydig). Botret burde ikke være nødvendigt.

 • Symbol move vote.svg Flyt begrundelse --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 29. apr 2020, 09:11 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Sky (meteorologi) er uden tvivl den mest almindelige betydning, men de 2 andre nævnt herover er altså også almindelige udtryk. Ordet sky betyder bare 3 forskellige ting på dansk, og ingen af dem er særligt u-almindelige.--Honymand (diskussion) 5. maj 2020, 20:54 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Ingen klar hovedbetydning. --Pugilist (diskussion) 5. maj 2020, 22:21 (CEST)

Flytteforslag: Stammevej

Stammevej foreslås flyttet til plankevej. Iflg. google er arkæologerne ret enige om at det hedder plankevej. Ordbogen kender ingen af ordene, men på google er der kun relevante henvisninger til plankevej. Nico (diskussion) 4. maj 2020, 17:37 (CEST)

 • Symbol move vote.svg Flyt - lad os lytte til de fageksperter, som rent faktisk benytter ordet. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 21:45 (CEST)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål: Ét er at man kan google to ord og få forskellige antal resultater. Det fortæller intet hvorvidt de to ord dækker samme konstruktion. Er dette undersøgt? --Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 21:54 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Artikelnavnet i øvrigt også diskuteret på artiklens diskussionsside (dog vist uden relevans for dette forslag). --Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 21:54 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke: På en-wiki er der i hvert fald to artikler - om "stammevej" og "plankevej" og på billederne ser de to veje bestemt forskellige ud. Faktisk indeholder artiklen selv denne forklaring der giver god mening: "Hvor man i en stammevej benytter hele stammer eller kløvede stammer med den rundede side opad, har man i en plankevej den jævnere inderside opad. En plankevej er således behageligere at færdes på, men anlægsarbejdet er mere omfattende". For mig at se er REDIRECT'en på Plankevej en fejl! --Honymand (diskussion) 5. maj 2020, 21:08 (CEST)

Flytteforslag: TK Development

Firmaet har skiftet (hoved-) navn til Agat Ejendomme ... siden bør nok følge med.

Symbol move vote.svg Flyt (jeg er forslagsstiller) -- Poul G disk. 26. maj 2020, 13:04 (CEST)

Flytteforslag: Josefnat

Artiklen Josefnat er oprettet af Haabet i 2004 uden kilder. Som påpeget af ØkonomDiskussion:Josefnat, er der ingen uafhængige kilder til ordet. Derimod er der kilder til betegnelsen "Tobiasnætter", f.eks. https://denstoredanske.lex.dk/tobiasn%C3%A6tter. Mvh. SorenRK (diskussion) 26. maj 2020, 20:42 (CEST)