Wikipedia:Landsbybrønden/Wikidata

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vista-file-manager.png
Dette er en side med arkiverede diskussioner fra Wikipedia:Landsbybrønden. Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til landsbybrønden. Er du i tvivl om hvordan du gør det, kan den detaljerede vejledning hjælpe dig på vej.


Arkiverede debatter[rediger kildetekst]

Tematiske arkiver[rediger kildetekst]

Disse arkivsider indeholder emner der er blevet diskuteret flere gange. Arkiveres en debat her, skal den også arkiveres i et kronologisk arkiv.

Kronologiske arkiver[rediger kildetekst]

Samtlige debatter på Wikipedia:Landsbybrønden, arkiveret mere eller mindre kronologisk.


Wikidata is getting close to a first roll-out[rediger kildetekst]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 10. sep 2012, 15:13 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Dansk oversættelse[rediger kildetekst]

Som nogle måske allerede har bemærket arbejder Wikimedia Deutschland på et nyt Wikimediaprojekt, der hedder Wikidata. Målet med Wikidata er at blive et centralt datadepot for Wikipedia, dets søsterprojekter og resten af verden. I fremtiden vil det indeholde data som antal indbyggere i et land, en berømtheds fødselsdag eller floders længde. Disse data kan derefter anvendes i alle Wikimediaprojekter, samt af eksterne.

Projektet er opdelt i tre faser og "vi er ved at være tæt på udrulning af første fase". Faserne er:

 1. Sprog-links fra alle Wikipediaprojekter (så det bliver muligt med en enkelt handling at gemme links mellem de forskellige sprogudgaver af en artikel, frem for at skulle gemme i hver enkelt af de sammenkædede artikler)
 2. Infobokse (så det bliver muligt at gemme de eksisterende data fra infobokse på ét centralt sted, hvorfra data kan deles)
 3. Lister (så det bliver muligt at skabe lister og tilsvarende ting baseret på forespørgsler til Wikidata, således at de opdateres automatisk når nye data tilføjes eller ændres).

Det ville være fantastisk hvis du ville slutte dig til os, teste demoversionen, give feedback og i øvrigt tage del i udviklingen af Wikidata. Du kan finde al relevant information, inklusive en FAQ og tilmeldingslinks til vore on-wiki nyhedsbrev på Wikidatasiden på Meta.

For videre diskussioner kan denne diskussionsside bruges (hvis du er utryg med at skrive på engelsk er du også velkommen til at skrive på dit eget sprog). Alternativt er du velkommen til at pege mig i retning af stedet hvor jeres diskussion finder sted, så jeg kan svare der.

(Oversat af --Medic (Lindblad) (diskussion) 17. sep 2012, 01:54 (CEST), på vegne af --Lydia Pintscher)


Wikidata er live[rediger kildetekst]

I dag gik Wikidata ind i en ny fase: På den ungarske Wikipedia styres de enkelte artiklers interwikilinks nu af Wikidata i stedet for at ligge lokalt. Der er en blogpost om det her, og hvis man for eksempel ser på hu:Žitarka, ser man i interwiki-listen et separat redigeringslink. Som det ses i blogposten, kan andre wikier også komme med, hvis de vil. Vil vi? --Palnatoke (diskussion) 14. jan 2013, 22:19 (CET)

Umiddelbart lyder det som et godt tiltag, som er tidsbsparende - med den fordel at bidragsyderne kan bruge den sparede tid på at være kreative. Så, ja, jeg synes vi bør være med. --Ultraman (diskussion) 14. jan 2013, 22:48 (CET)
Interessant måde at håndtere disse data på. Det bliver nemmere at rette og opdatere. Jeg synes bestemt at vi skal blive en del af det. --|EPO| COM: 14. jan 2013, 22:55 (CET)
Lyder for mig som en rigtig god idé. Som EPO siger vil det betyde at det bliver nemmere at rette og opdatere. Jeg synes bestemt vi skal være med. --Grey-Fox (diskussion) 14. jan 2013, 23:00 (CET)
Jeg følger projektet lidt. Der er en del arbejde med at få importeret data. Se fx d:Wikidata:Wiki import task force, hvor der er endnu ikke er en dansk side. For der er en del arbejde med få lagt indgange i database ind. Og det er stadig kun almindelige artikler og ikke de andre namespaces som kategori og skabeloner. Men det kommer... --Steen Th (diskussion) 14. jan 2013, 23:19 (CET)
Umiddelbart lydet det ganske tillokkende, men klogere hoveder end jeg må vurdere, om det i realiteten medfører en tidsbesparelse, og om det ville give mening at vente lidt med at gå over til systemet. Pugilist (diskussion) 14. jan 2013, 23:24 (CET)
Jeg ligger helt på linje med Pugilist her - i teorien er jeg vældigt for idéen, men jeg mangler teknisk know-how til at vurdere, om det vil være en fordel for da.wiki at koble sig på lige nu. Hvis bedre "teknikere" end jeg kan sige god for tanken er jeg for. --Medic (Lindblad) (diskussion) 15. jan 2013, 12:48 (CET)
Det er et projekt, som det er svært ikke at have sympati for. Så vidt jeg kan se, vil fase 1, som nu er kommet i produktion i Ungarn, dog kun betyde, at interwiki-links (sproglinks) vedligeholdes i wikidata og ikke af en flok robotter. Det helt store bliver i mine øjne fase 2, som vil gøre, at man vil kunne hente data til skabeloner, faktaafsnit etc. fra wikidata. Eksemplet som har været anvendt i projektet er Berlins population (tal) og borgmester (henviser til andet emne, altså artiklen om politikeren). Når disse automatisk opdateres ved nye data, bliver det rigtig godt. Og så kan vi jo rette energien mod fx at beskrive den ny borgmester, når linket bliver rødt her på det danske sporgområde. -- [[Bruger:Poul G|Poul G]] <sup>[[Brugerdiskussion:Poul G|disk.]]</sup> (diskussion) 16. jan 2013, 14:40 (CET)
Til Pugilist - vi kommer med - det er planen. Den engelske udgave ligger højt på listen over dem hvor det skal udrulles efter de italienske og hebraiske wikipediaer. Derefter kommer resten. Og der spares tid ved at alle interwiki-links bliver opdateret central - dvs alle interwiki-bots bliver helt arbejdsløse... og færre ændringer at holde styr på.
Jeg har fået kigget på et database dump fra wikidata. Ud af 173.000 danske artikler, mangler kun ca. 20.000 i wikidata og 41.000 mangler interwiki-links. Pæn dækning via de wiki'er som allerede er blevet importeret. Af de 20.000, som mangler fra os at blive importeret, er de fleste meget nemme at importere, når en bot kommer til os. Så der er ikke grund til at offer meget tid på det før der har været en import på vores udgave. --Steen Th (diskussion) 17. jan 2013, 13:57 (CET)
Umiddelbart kan jeg godt se fidusen i kun at skulle tilføje og rette interwiki-links et sted istedet for at skulle omkring 30 forskellige sprog, fordi enelleranden har forvekslet to ting. Tilsvarende går lokalt rod og hærværk heller ikke udover interwiki-linksene. Problemet med brugere der kopierer en interwiki-liste fra et andet sprog men glemmer at tilføje netop det sprog vil også være fortid. Men inden det for alvor sættes i værk, ville det være rart med en brugervejledning, for der er nogle ting, jeg ikke lige kan gennemskue:
 • At tilføje links til en eksisterende interwiki-liste er nemt nok, men hvordan oprettes den til at starte med? Hvad gør man f.eks., hvis man oversætter en artikel fra et andet sprog, og som ikke har eksisteret på andre sprog og følgelig heller ikke har interwiki-links?
 • Kan Wikidata redigeres af alle uden registrering med følgende risiko for hærværk?
 • Skal man oprette særlig brugerkonto for Wikidata, eller gælder en almindelig Wikipedia-brugerkonto også der?
 • Hvordan håndteres crosswikispam med reklamer og maskinoversættelser, der alligevel skal slettes på alle sprog? --Dannebrog Spy (diskussion) 17. jan 2013, 17:00 (CET)
Jeg har installert følgende script i min common.js:
// [[d:User:Yair rand/WikidataInfo.js]]
importScriptURI("//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Yair rand/WikidataInfo.js&action=raw&ctype=text/javascript");
Men det vil vel ændre sig efterhånden som projektets resultater rulles ud.
 • Den giver en link til posten i wikidata. Og hvis den ikke findes kan den også bruges til at oprettet e link - så er der en skabelon som kan oprettet en ny indgang. Men tjek via søgning om allerede findes en hvor dansk bare mangler. Og når man tilføjer en er der tjek om artiklen findes og den ikke er brugt anden steds. Og hvis et link skal flyttes fra en gruppe til en anden slettet fra den første først og tilføjer derefter til den nye.
 • Man kan godt redigere uden brugerregistrering. Men der er allerede et korps af administratorer der holder øje. Og man bruger ens normale globale konto til det.
Lidt af det jeg ved pt. --Steen Th (diskussion) 17. jan 2013, 17:35 (CET)


Danska descriptions på Wikidata[rediger kildetekst]

Hejsan! Det ser inte ut att finnas så mycket aktivitet bland danska användare på Wikidata än, åtminstone har ingen försökt sig på att starta en "Landsbybrønd" på dansk ännu.

Jag håller nu på med att lägga in descriptions på svenska och norsk för svenska kommuner. När jag ändå håller på skulle det vara bra om jag kunde göra det på dansk också. Men hur översätter jag bäst "kommun i Gävleborgs län, Sverige" till danska. (På norsk blev det "kommune i Gävleborg len i Sverige".) Om länen heter annorlunda på danska, kan jag lätt hitta det namn som används på danska Wikipedia. Och även om de inte gör det så går det att justera. Jag skrev "Gävleborg len" på norsk, trots att det heter "Gävelborgs län" på nowp. -- Lavallen (diskussion) 21. jan 2013, 09:30 (CET)

Hvis man kigger i Kategori:Sveriges län ser det ud til, at vi bruger den svenske betegnelse på dawiki, så "kommun i Gävleborgs län, Sverige" kunne oversættes til "kommune i Gävleborgs län, Sverige".
- Sarrus (db) d. 21. jan 2013, 09:40 (CET)
Normalt skriver vi len på dansk. --Hofkas (diskussion) 21. jan 2013, 09:44 (CET)
@Hofkas, I artikler om Sverige bruger vi den svenske betegnelse län, netop for at adskille dem fra den danske betydning (Skrev Nico (diskussion • bidrag) 21. jan 2013, 09:54‎. Husk at signere dine indlæg.)
Ja, det kan jeg se. Men det forekommer bare inkonsekvent, når vi iøvrigt forsøger at holde navnene på dansk, hvis et et sådant findes. Vi kalder det f.eks. heller ikke for: département de l'Hérault, men bare Hérault. --Hofkas (diskussion) 21. jan 2013, 10:09 (CET)
Måske, en diskussion der bør tages på Wikipedia:Navngivning ang. subnationale enheder? --Trade (diskussion) 21. jan 2013, 10:13 (CET)
Til Hofkas: Hérault og andre franske departementer er undtagelse. Vi tilføjer amter, regioner, sogne og kommuner til navnet. Og der er ingen grund til at fordanske de svenske stednavne i dette tilfælde. Vi gør ikke engang med de svenske kommuner. Jeg kan også henvise til denne brønddiskussion om slotte. --Steen Th (diskussion) 21. jan 2013, 10:30 (CET)
Jeg kan kun tilslutte mig Sarrus`løsning. Og jeg synes, at det er et rigtigt fint initiativ fra Lavallens side. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 22. jan 2013, 16:31 (CET)
Observera att jag här bara är intresserad av vad som är en bra description för Wikidata, vilket inte säkert är samma sak som vad som är en bra artikelrubrik på dawp. -- Lavallen (diskussion) 21. jan 2013, 10:24 (CET)
Oversættelsen "kommune i Gävleborgs län, Sverige", som Sarrus foreslå kan jeg godt støtte. --Steen Th (diskussion) 21. jan 2013, 10:32 (CET)


Wikidata phase 1 (language links) coming to this Wikipedia[rediger kildetekst]

Wikidata-logo-en.svg

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this locally.

Wikidata has been in development for a few months now. It is now time for the roll-out of the first part of it on your Wikipedia. Phase 1 is the support for the management of language links. It is already being used on the Hungarian, Hebrew, Italian and English Wikipedias. The next step is to enable the extension on all other Wikipedias. We have currently planned this for March 6.

What is Wikidata?[rediger kildetekst]

Wikidata is a central place to store data that you can usually find in infoboxes. Think of it as something like Wikimedia Commons but for data (like the number of inhabitants of a country or the length of a river) instead of multimedia. The first part of this project (centralizing language links) is being rolled out now. The more fancy things will follow later.

What is going to happen?[rediger kildetekst]

Language links in the sidebar are going to come from Wikidata in addition to the ones in the wiki text. To edit them, scroll to the bottom of the language links, and click edit. You no longer need to maintain these links by hand in the wiki text of the article.

Where can I find more information and ask questions?[rediger kildetekst]

Editors on en:wp have created a great page with all the necessary information for editors and there is also an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata[rediger kildetekst]

To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages. You can see previous editions here.

--Lydia Pintscher 21. feb 2013, 17:04 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)


Interwiki på wikidata[rediger kildetekst]

Hej.

Hvordan tilføjer man en artikel uden pendanter på andre sprog til Wikidata?

Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 11. mar 2013, 08:01 (CET)

Hej Christian. Man kan læse mere på vejledningssiden på dansk på Wikidata, eller man kan læse mere i denne pdf-vejledning (på engelsk). VH Hede2000 (diskussion) 11. mar 2013, 08:19 (CET)
Når man opretter en artikel, finder man en tilsvarende artikel på et andet sprog, klikker på kinket Rediger links under Interwiki ude til venstre. Man kommer så over på den aktuelle side i wikidata, hvor man så kan tilføje det danske artikelnavn. Man skal gemme den danske artikel først, men derefter fremkommer IW-linkene automatisk. - Nico (diskussion) 12. mar 2013, 23:48 (CET)

Hvorfor er iw ikke nået ud til følgende artikler endnu:?

Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. mar 2013, 17:45 (CET)

Hos mig er de der fint, alle tre. --Palnatoke (diskussion) 13. mar 2013, 17:51 (CET)
Nogle gange er der lidt forsinkelse på, men hvis man er utålmodig skal den bare gemmes en gang, på en af de andre wikier - uden at man gør andet end at åbne redigeringsvinduet, og trykke på gem, så dukker den op. - Nico (diskussion) 13. mar 2013, 17:56 (CET)

Den er også god hos mig nu. God aften fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. mar 2013, 18:07 (CET)

Det, er værrer med mig. Jeg, har ventet i snart en uge og ingen af de andre sprog gider at linke tilbage til dansk til nogle af mine artikler. --Trade (diskussion) 13. mar 2013, 18:24 (CET)

Hvis artiklen stadig mangler sine iw-links, selvom den er blevet tilføjet på Wikidata, så skyldes det, at der vises en "cached" verdion af artiklen. For at genopfriske siden, kan man tilføje '?action=purge' i URL'en. Brug f.eks. "http://da.wikipedia.org/wiki/Musevikke?action=purge", for at genopfriske artiklen om planten Musevikke.----Weblars (diskussion) 19. mar 2013, 07:22 (CET)


Introduktion til Wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har skrevet en kort introduktion til Wikidata: Hvad det er, og hvordan vi kan bruge det. Den er nu i Bruger:Byrial/sandkasse. Redigeringer er velkomne trods placeringen.

Hvis I synes at introduktionen er god, må I gerne flytte den ud i Wikipedia-navnerummet. Wikipedia:Wikidata som i øjeblikket er en blød omdirigering til Wikidatas egen hjælpeside, er en placeringsmulighed. Byrial (diskussion) 29. mar 2013, 17:22 (CET)

Jeg har forsøgt at fremhæve de to navnerum Emne (Item) og Egenskab (Property), da jeg ikke synes det var tydeligt nok, men dog væsentligt for at kunne navigere rundt i strukturen på Wikidata. Desuden hælder jeg lidt til at oversætte Item til Element i stedet for Emne, især med hensyn på Udsagnene, dvs. egenskaberne og disses værdier. Det er lidt bredere i betydningen. --Hofkas (diskussion) 29. mar 2013, 18:57 (CET)
Tak for indsatsen. De danske navne er ikke valgt af mig, men er dem som bruges i de danske oversættelser af brugergrændefladen på Wikidata. Så en evt. ændring hører ikke under Wikipedia. I princippet burde de danske oversættere af Mediawiki nok diskutere dansk terminologi på translatewiki:Portal talk:Da, men det har været yderst begrænset. Wikidata-specifikke ting kan selvfølgelig også tages op Wikidata, men jeg kender intet forum for oversættere der. Men sådan et kan utvivlsomt oprettes, hvis der er interesse. Byrial (diskussion) 29. mar 2013, 19:39 (CET)

Jeg har ajourført teksten med den seneste udvikling på Wikidata. Kildeangivelse og kvalifikatorer til værdier i udsagn er nu implementeret. Vi forventes at få adgang til data fra Wikidata til brug i infobokse onsdag den 24. april. Byrial (diskussion) 21. apr 2013, 11:38 (CEST)


Wikidata phase 2 (infoboxes) coming to this Wikipedia[rediger kildetekst]

Wikidata-logo-en.svg

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this. If you understand German better than English you can have a look at the announcement on de:Wikipedia:Kurier.

A while ago the first phase of Wikidata was enabled on this Wikipedia. This means you are getting the language links in each article from Wikidata. It is soon time to enable the second phase of Wikidata (infoboxes) here. We have already done this on the first 11 Wikipedias (it, he, hu, ru, tr, uk, uz, hr, bs, sr, sh) and things are looking good. The next step is English Wikipedia. This is planned for April 8. If everything works out fine we will deploy on all remaining Wikipedias on April 10. I will update this part of the FAQ if there are any issues forcing us to change this date. I will also sent another note to this village pump once the deployment is finished.

What will happen once we have phase 2 enabled here? Once it is enabled in a few days you will be able to make use of the structured data that is available on Wikidata in your articles/infoboxes. It includes things like the symbol for a chemical element, the ISBN for a book or the top level domain of a country. (None of this will happen automatically. Someone will have to change the article or infobox template for this to happen!)

How will this work? There are two ways to access the data:

 • Use a parser function like {{#property:p169}} in the wiki text of the article on Yahoo!. This will return “Marissa Mayer” as she is the chief executive officer of the company.
 • For more complicated things you can use Lua. The documentation for this is here.

We are working on expanding the parser function so you can for example use {{#property:chief executive officer}} instead of {{#property:p169}}. The complete plan for this is here.

Where can I test this? You can already test it on test2.

Where can I find more information and ask questions? We have collected the main questions in an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages.

--Lydia Pintscher 5. apr 2013, 18:49 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)


Wikidata, fase 2 er på vej[rediger kildetekst]

Fase 2 af Wikidataprojektet er nu planlagt til at komme til os onsdag den 24. april. Det giver adgang til at hente data til brug i artikler. Ideen er at man på et tidspunkt skal kunne placere en infoboks-skabelon i en artikel uden at bruge nogen parametre, og at den så automatisk henter alle oplysninger fra Wikidata. Man kan også lave det sådan, at hvis man angiver en parameter til skabelonen, vil den bruges i stedet for den tilsvarende information fra Wikidata.

Det er dog stadig begrænset hvilke oplysninger vi kan hente. Ligesom botter overfører vores sproghenvisninger til Wikidata, er der også andre botter som analyserer indholdet i eksisterende infobokse på de store Wikipediaer og overfører indholdet til Wikidata som udsagn. Men en række udsagn kan ikke oprettes endnu fordi alle datatyper for udsagnenes værdier ikke er implementeret endnu. Der mangler stadig bl.a. datatyper til tids-, mængde- og antals-angivelser. Det er også stadig meget sparsomt med kildeangivelser på Wikidata, udover "Wikipedia på sprog X", hvilket vi jo ikke kan bruge til noget, da Wikipedia ikke kan bruge sig selv som kilde.

Så jeg foreslår at vi i første omgang venter på at vi kan få mere komplet information, før vi gør noget. Så vi undgår også at spilde vores kræfter på noget som alligevel snart skal ændres igen, og vi vil kunne skele til hvad de gør på de helt store Wikipediaer (især engelsk, men også andre), og genbruge deres skabeloner og Lua-moduler. Det vil kunne spare meget arbejde.

Når vi så vælger at gøre noget, kan det for eksempel ske ved at vi laver infoboks-skabelonerne om så de henter informationer fra Wikidata og sammenligner med værdierne fra parametre. Hvis de stemmer overens, kan artiklen placeres i en skjult kategori, og vi kan sætte en bot til at fjerne de lokale data.

Der er i øvrigt stadig en introduktion til Wikidata og de vigtigste begreber i min sandkasse som må bruges efter behag. Byrial (diskussion) 21. apr 2013, 13:29 (CEST)

Det forventes at ske i aften. Hvis man vil eksperimentere med infobokse eller andre skabeloner, anbefaler jeg kraftigt at man først gør det i egne sandkasser indtil man har noget som virker, og derefter åbner en debat om det er noget vi ønsker før en evt. ændring gennemføres. Hvis man kopierer skabeloner til undersider i sin brugersandkasse, kan deres effekt på artikler efter ændringer afprøves ved hjælp af skabelonsandkasse-specialsiden. Byrial (diskussion) 24. apr 2013, 08:29 (CEST)
Tak, for din oversigt, Byrial. Jeg har allerede brugt den! — Fnielsen (diskussion) 24. apr 2013, 10:41 (CEST)

Wikidata phase 2 (infoboxes) is here[rediger kildetekst]

Wikidata-logo-en.svg

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this. If you understand German better than English you can have a look at the announcement on de:Wikipedia:Kurier.

A while ago the first phase of Wikidata was enabled on this Wikipedia. This means you are getting the language links in each article from Wikidata. We have now enabled the second phase of Wikidata (infoboxes) here. We have already done this on the [first 11 Wikipedias] (it, he, hu, ru, tr, uk, uz, hr, bs, sr, sh) a month ago and two days ago on the English Wikipedia. Today all the remaining Wikipedias followed.

What does having phase 2 enabled here mean? You are now able to make use of the structured data that is available on Wikidata in your articles/infoboxes. It includes things like the symbol for a chemical element, the ISBN for a book or the top level domain of a country. (None of this will happen automatically. Someone will have to change the article or infobox template for this to happen!) The current state is just the beginning though. It will be extended based on feedback we get from you now.

How will this work? There are two ways to access the data:

 • Use a parser function like {{#property:p159}} in the wiki text of the article on Wikimedia Foundation. This will return “San Francisco” as that is the headquarter location of the non-profit.
 • For more complicated things you can use Lua. The documentation for this is here.

We are working on expanding the parser function so you can for example use {{#property:headquarter location}} instead of {{#property:p159}}. The complete plan for this is here.

Where can I test this? You can test it on test2 if you don't want to do it in an article here.

Where can I find more information and ask questions? We have collected the main questions in an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages.


We are excited about taking yet another step towards allowing all Wikipedias share structured data and collect and curate it together. --Lydia Pintscher 24. apr 2013, 21:05 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Jeg har forsøgt mig lidt med Schleicher ASK 21 ... jeg forstår ikke helt, hvorfor designer kommer med som tekst (Rudolf Kaiser), mens producenten kommer med som item-kode (q565371). Der er ikke begge tilfælde om emne-egenskaber (item-properties), og ingen af dem findes (endnu) her på dansk. -- Poul G disk. 3. maj 2013, 12:11 (CEST)Svar[svar]
Det som returneres med funktionen {{#property}} ved brug af egenskaber med datatypen "emne", er emnets etiket. Hvis der er ikke en etiket på dansk, fås i stedet blot q-nummeret. Jeg har netop tilføjet en dansk etiket til d:q565371, og den ses nu i artiklen Schleicher ASK 21. Det har ingen betydning i den forbindelse om vi har en artikel om emnet (producenten) eller ej, ligesom man heller ikke kan få et link til en evt. artikel ved brug af {{#property}}. Dertil kræves et Lua-modul. Der er nogle link til eksempler på sådanne moduler på d:Help:Phase 2 on Wikipedia. Byrial (diskussion) 3. maj 2013, 12:50 (CEST)Svar[svar]
Jeg har nu sat [[ ]] om to properties. Det ser da ud til at virke og give links? --Palnatoke (diskussion) 3. maj 2013, 13:51 (CEST)Svar[svar]
Ja, det giver links, men ikke nødvendigvis til det man ønsker at linke til. Artiklen for et emne har i mange tilfælde en anden titel end etiketten på Wikidata. Se nærmere om dette i forklaringen som stadig ligger i min sandkasse (Bruger:Byrial/sandkasse). Byrial (diskussion) 3. maj 2013, 13:58 (CEST)Svar[svar]
Med andre ord: I dette konkrete eksempel virker det, men i andre tilfælde skal vi lege med parenteser eller noget mere kompliceret. Og der har du nok ret i at vi bør læse op på Lua. --Palnatoke (diskussion) 3. maj 2013, 14:27 (CEST)Svar[svar]
Ja, en god start vil være en skabelon giver "[[artikeltitel|label]]" hvis vi har en artikel om emnet, og "label" hvis vi ikke har. Byrial (diskussion) 3. maj 2013, 14:56 (CEST)Svar[svar]
Jeg importerede et lille modul fra engelsk, og brugte det direkte på Schleicher ASK 21 (dvs. uden af skabelon som mellemled), samt oprettede en voldsomt lille stub om fabrikanten der nu linkes til, men med brug af labelen som linktekst. Det er slet ikke så svært at komme i gang med. Byrial (diskussion) 3. maj 2013, 15:31 (CEST)Svar[svar]


Er der nogen, der kan svare på, om interwiki-linkene opdateres (herunder ved oprettelse af nye artikler på dansk wiki)? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 8. maj 2013, 20:44 (CEST)Svar[svar]

Som du nok har bemærket, redigeres interwiki-links til artikler mv. nu i databasen Wikidata, der så sørger for at vise linksene ved de relevante sider. I princippet burde det være sådan, at når man tilføjer eller ændre et link på Wikidata, så skal det efterfølgende slå igennem overalt med det samme. I praksis kan der imidlertid godt gå nogle timer eller dage, før det slår igennem overalt. Hvis man inden da alligevel redigerer en given siden, vil det dog medføre at visningen af interwiki også bliver opdateret. Den sammen effekt kan opnås med en såkaldt 0-redigering. Her åbner man redigeringsfanen, ændrer intet men trykker bare Gem side, hvorefter interwiki vil blive opdateret, men uden at ens redigering gemmes i historikken. --Dannebrog Spy (diskussion) 8. maj 2013, 20:57 (CEST)Svar[svar]
Jeg mener det er en dårlig strategi at overlade det til nogen form for automatik - et eksempel:
Stabelret ville næppe pr. automatik have fået nogen forbindelse til wikidata:Q506758 (label "Staple right") uden denne redigering der erstattede Ladested. - Man bør være opsøgende for at sikre at ens artikler får forbindelse til omverdenen.
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. maj 2013, 08:11 (CEST)Svar[svar]

Resultatet er, at den danske artikel Ladested, som handler om norske ladesteder, ikke mere linker til den norske! Det er da til at fortvivle over. Betyder det, at hvis der ikke ses at være link til andre sprog, skal det efterkontrolleres manuelt? - (og hvordan gør man så det? hilsen Rmir2 (diskussion) 9. maj 2013, 09:06 (CEST)Svar[svar]

Sagen er at no:Ladested kun handler om norske ladesteder, ikke skal være med i wikidata:Q506758, der er bredere. Jeg ser at Glenn har rettet det. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2013, 09:14 (CEST)Svar[svar]
Nu er der så kommet wikidata:Q13033753, som specifikt er om norske ladesteder. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2013, 09:16 (CEST)Svar[svar]
Nemlig - det er nu rettet op. --Glenn (diskussion) 9. maj 2013, 09:19 (CEST)Svar[svar]
Den svenske artikel er også kun om svenske forhold, mens den finske ser ud til at være om svenske og finske forhold. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2013, 09:21 (CEST)Svar[svar]
Jeg har nu sat wikidata:Q13033753 til at være en delmængde af wikidata:Q506758. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2013, 09:23 (CEST)Svar[svar]

Det er ud til, at dette problem er løst. Jeg takker alle for hurtig reaktion. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 9. maj 2013, 09:27 (CEST)Svar[svar]

[redigeringskonflikt

Jeg er først langsomt ved at vænne mig til det nye system, så der kan være bedre svar end det jeg kan give. Men jeg har indset at det er bedre at være aktiv på dette punkt og håbe på at kunne udrede dog en smule når interwiki-forbindelserne går på kryds og tværs.
Med hensyn til Ladested har Bruger:Glenn oprettet et nyt 'Item' "Stable rights in Norway" wikidata:Q13033753 og fjernet de to norske fra wikidata:Q506758. - Nogle gange er der oprettet indgange for det samme på to forskellige sprog, så må man bede om sletning (d:Wikidata:Requests for deletions) af den overflødige og overflytning af links. -- Mvh PHansen (diskussion) 9. maj 2013, 09:37 (CEST)Svar[svar]


Links til commons-kategorier og wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har kig på links til commons-kategorier og hvad Wikidata har registeret om dem. Jeg har som første trin, gået i gang med tjekke, hvor meget overensstemmelse der er i mellem os og Wikidata. Som mål vil jeg gå efter at vedligeholdelsen af vores links til Commons-kategorier primær bør ske på Wikidata, så vi får ændringer på commons den vej, så evt. ændringer står igennem hos os. Mit indtryk er, at de nuværende links ikke bliver vedligeholdt, når de bliver oprettet med skabelonerne {{commonscat}} og {{commonskat}} andet end hvis en eller anden opdager, at et link skal rettes.

Trin 1 har jeg udført. Her er formålet at kunne spore status. Jeg har indsat kode i skabeloner, så vi kan spore overensstemmelsen med en række kategorier:

Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med lokal link
Jeg har kigget på kategorier og ved at kigge på artikler, og har rettet mange af dem med bot.
Kategori:Commons-kategori er ikke angivet på Wikidata
Oprydning på et eller andet tidspunkt. Jeg har ikke nogen planer, at gøre noget her.
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med sidetitel
Der er få stykker i den kategori. De fleste er commons-kategori ikke blevet angivet. Men det bliver rettet af sig selv i et senere trin ved at bruge Wikidata. Men der, hvor Wikidata ikke er ajour, skal rettes. Jeg er så småt igang. Men andre må gerne kigge med. Jeg har lagt en analyse af den kategori på min sandkasse på commons. De få, som bør gøres ved, er for de fleste bilartikler, som Bruger:Christian Giersing arbejder med.
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er ens med lokal link
De er ok. Men på et senere tidspunkt kan de lokale links til commons-kategori fjernes, så vedligeholdelsen flyttes til Wikidata...
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er ens med sidetitel
Også godt. Påvirker ikke af de senere trin.

Trin 2 er at ændre skabelonerne {{commonscat}} og {{commonskat}}, så man henter commons-kategorier fra Wikidata, når det ikke er angivet. Men det sker først når Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med lokal link er tjekket igennem.

De næste trin er uafhængige af hinanden, hvor det ene er at fjerne de lokale links i skabelonerne - det kan gøres på et eller andet tidspunkt.

Det andet er at tilføje commons-skabeloner i artikler (ca. 36650 stk.) og kategorier (ca. 3800 stk.), hvor de mangler…. De gamle bots-jobs, der flyttede links til commons-kategorier imellem wiki’er, brugte interwiki-links i artikler og kategorier. Men de er jo fjernet! Der er så mange links og de kan placeret en del steder i artiklerne… det vil jeg gerne input til.. Bruger:MGA73 har på et tidspunkt flyttet lidt rundt på det i artiklerne… har nogen overblik over det?

Hvis der er andre skabeloner, som fx {{Søsterlinks}} som jeg har noteret, som angiver Commons-kategorier, vil jeg gerne vide det. Og hvis der er andre bemærkninger... --Steen Th (diskussion) 18. feb 2014, 18:20 (CET)

Det ser rigtig godt ud. Jeg har efter tjekket nogle af de commons-links, som jeg selv i sin tid har oprettet.
Der har vist sig følgende billede: Nogle commons-kategorier og artikler er siden flyttet, men linksene er ikke opdaterede. Nogle commons-links er af botter blevet ændret til fejlagtige links. Endeligt er der rettet nogle fejl, som jeg selv har lavet. Det ser ud til at dit systematiske arbejde fanger det hele. --Patchfinder (diskussion) 18. feb 2014, 21:04 (CET)
Det er del er den øvelse af få kvaliteten højnet, ved at bruge data fra Wikidata, som andre også bruger.. M.h.t. forskelle har jeg være alle kategorier igennem en gang. Dog kommer der nye, da jeg også har kigge på kategorier, hvor linket manglede i Wikidata, som nu er tilføjet - det giver nye forskelle, som skal rettes på et senere tidspunkt. Jeg har fundet mange, som linker til ikke eksisterne commons-kategorier eller anden kategori - mange af dem skal nok fjernes helt. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2014, 17:49 (CET)


Wikidata og billede savnes[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en lille demo på {{PersonBilledesavnes}}, hvor skabelonen linker til en relevant commons-kategori, hvis det er angivet på Wikidata. Eksempler: Kasper Hvidt og Hans Enoksen. For dem interesseret i det er der noget at arbejde videre med. --Steen Th (diskussion) 3. mar 2014, 16:06 (CET)


Wikidata the Game[rediger kildetekst]

Hi all,

Wikidata now has a game that let's you contribute by playing it: Wikidata the game (<-- click to play). The project started today and has some fun games. For more information, see here.

Sincerely, Taketa (diskussion) 22. maj 2014, 16:27 (CEST)Svar[svar]

Wikidata images[rediger kildetekst]

Hi all,

forgive me my English, feel free to translate this to Danish. I have been trying to help a bit on the Danish Wikipedia last weeks and I have made a category that should help introduce images to pages that dont have them, but where other Wikipedias do have them. To do this I have made a template and a category, see Kategori:Intet lokalt billede, men billede på Wikidata (dont change the category or template without knowing what you are doing pls!). Tomorrow this category will fill up and show a list of pages that dont have an image, but where other Wikipedias do have an image. I dont know how many there will be, but we will see. I know the category has a horrible english name. Please dont change this unless you know what you are doing. I dont speak Danish and dont know the Danish category and template namingstructures that well, so please tell me what to rename it to and how to categorise it and I will make the changes. If you have any questions let me know.

Sincerely, Taketa (diskussion) 20. maj 2014, 20:27 (CEST)Svar[svar]

So it is now the next morning. There are now 2200 pages in the category. These pages have a high likelyhood that they miss an image, and that is present on a different Wikipedia. If you add an image to the infobox on the right it should disappear from the category (after a while). The category is not perfect so some pages are in there mistakenly. But I found it a great way to find pages that need images. Sincerely, Taketa (diskussion) 21. maj 2014, 06:09 (CEST)Svar[svar]
The article Svend Auken suggests that you're doing something wrong. Please coordinate things like this with e.g. Bruger:Steenth who has made other categories for Wikidata-related issues. --Palnatoke (diskussion) 21. maj 2014, 06:38 (CEST)Svar[svar]
Hi Palnatoke, yes, on some templates it ignores the local image. I am discussing it on nl.wiki and will come back on this. The cats are usable though. I'll start adding images today or tomorrow. Cheers, Taketa (diskussion) 21. maj 2014, 13:20 (CEST)Svar[svar]
Something has definitely been changed. Look at the beginning of this article: da.wikipedia.org/wiki/Horne_Kirke_(Varde_Kommune). It doesn't seem to work properly. --Hubertus (diskussion) 22. maj 2014, 16:51 (CEST)Svar[svar]
Hi Huberus, I think the problems may be caused by some templates using capital letters B in "Billede" and others using small letters b, and some using "image". I used small letters b in all. I will make adjustments to the templates and see if it works. Sincerely, Taketa (diskussion) 24. maj 2014, 18:59 (CEST)Svar[svar]

Hi Taketa, thanks for making this tool, I just added an image to the article about Mike Posner but I couldn't figure out how to remove the article from the Category, there's no category tag in the article itself, how do I do it? Best Regards, InsaneHacker (diskussion) 25. maj 2014, 13:11 (CEST)Svar[svar]

Hi InsaneHacker, once the image is in the template on the article it will disappear on its own from the category. This happens a few times per day. So it may take a while but it should disappear on it's own.
As a status update bwt, I have gone through the images A-Q, and have added images to about 350-400 pages. I will continue with R-Z. What is left in A-Q is mostly useless due to useless images on Wikidata, or because there is a second template on the page without an image, or because the images are not in the template.
I have made an overview page at Bruger:Taketa/Wikidata Images
Sincerely, Taketa (diskussion) 25. maj 2014, 15:24 (CEST)Svar[svar]

Update: So far I have added images to 900-1000 pages. Also a bot has uploaded 5000 images to wikidata. I have done a general update and I hope it will fix most issues. I expect alot of new images to be added to Wikidata very soon due to Wikidata the Game now having a game that adds images to Wikidata. 5 million wikidata pages are being reviewed for images. Therefor I expect that alot more images will become available for use on Wikipedia in the coming month. Sincerely, Taketa (diskussion) 7. jun 2014, 21:43 (CEST)

Hi Taketa, I just went into the category to find articles that were missing images, and I noticed that there are a lot of articles that have images, at first I thought they had recently been added and not removed from the category, but when I checked the article history I noticed that the images were inserted a long time before this system was implemented, also someone changed the name to Danish, I hope it didn't cause any problems with the script. Best Regards, InsaneHacker (diskussion) 3. jul 2014, 22:16 (CEST)
Hi InsaneHacker, I had the name changed to Danish on request. You see an image in some articles probably because the article has a second template without an image. This is something I cannot fix, and I skip those articles. Currently I have nearly finished. The first 200 articles in the category are the ones I couldn't do anything with (out of 1200 I could improve). The other 400 are those topic I do not like very much but I am working slowly on it. I can see which ones I have checked an which I haven;t due to links I have clicked already turning purple. Wikidata is very small at the moment and has very few images. However a very large project is ongoing that is checking 5 million articles for images. Currently in 20 days 20.000 have been added by hand (in my estimation that means it will take 15 years to finish, but luckily we have bots :). I can see the new articles filtering in, and am spending most of my time only improving those new pages. So in short, don't worry if the category seems very screwed up and seems to be malfunctioning. This is the normal endstage. Sincerely, Taketa (diskussion) 6. jul 2014, 23:48 (CEST)


Nye sider som ikke er i wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har lavet 2 nye rapporter for artikler og kategorier, som ikke er i Wikidata:

Det sidste med kategorier kigger jeg på. Men listen med artikler bør nogen kigge på regelmæssigt - jeg får ikke gjort det. Jeg har nogle gange gennemgået den og fundet artikler, som bør linkes til andre wiki'er. Den kan også fange artikler, som burde have et eller flere skabeloner på e.lign. --Steen Th (diskussion) 27. dec 2014, 22:39 (CET)

Vil det gøre nogen forskel om du laver linkene som interne eller eksterne? Når man sletter en ny side, er det lidt fjollet at se at "der er andre sider, der linker til den", og det så bare er en rapport.. --Palnatoke (diskussion) 28. dec 2014, 00:54 (CET)
I selve i rapportten er det mest nyttig, at kunne se, at en side er blevet slettet - derfor er interne links. (Vi burde lave en oprydning i gammel oversigter, som ikke bliver opdateret mere - det er en anden diskussion). --Steen Th (diskussion) 28. dec 2014, 09:34 (CET)
Glimrende argument. Hvor mange bruger rapporten? --Palnatoke (diskussion) 28. dec 2014, 09:40 (CET)
Tjaa. Formålet er at nogen flere kigger på den end mig. Men et par stykker ud over mig har kigget på den i det sidste døgn.. --Steen Th (diskussion) 28. dec 2014, 21:22 (CET)


Wikidata: Access to data from arbitrary items is coming[rediger kildetekst]

(Sorry for writing in English)

When using data from Wikidata on Wikipedia and other sister projects, there is currently a limitation in place that hinders some use cases: data can only be accessed from the corresponding item. So, for example, the Wikipedia article about Berlin can only get data from the Wikidata item about Berlin but not from the item about Germany. This had technical reasons. We are now removing this limitation. It is already done for many projects. Your project is one of the next ones. We will roll out this feature here on August 12.

We invite you to play around with this new feature if you are one of the people who have been waiting for this for a long time. If you have technical issues/questions with this you can come to d:Wikidata:Contact the development team.

A note of caution: Please be careful with how many items you use for a single page. If it is too many pages, loading might get slow. We will have to see how the feature behaves in production to see where we need to tweak and how.

How to use it, once it is enabled:

Cheers Lydia Pintscher MediaWiki message delivery (diskussion) 3. aug 2015, 19:46 (CEST)Wikidata: Access to data from arbitrary items is here[rediger kildetekst]ArticlePlaceholder på dansk Wikipedia?[rediger kildetekst]

Skal vi (ikke) have ArticlePlaceholder på Den danske Wikipedia? Det er en funktionalitet der nu er slået til på Esperanto Wikipedia. Den tager information fra Wikidata og præsenterer det på den lokale Wikipedia. — Fnielsen (diskussion) 22. maj 2016, 14:02 (CEST)Svar[svar]

Eksempel: https://eo.wikipedia.org/wiki/Speciala%C4%B5o:AboutTopic?entityid=Q21780539Fnielsen (diskussion) 22. maj 2016, 14:05 (CEST)Svar[svar]
Hvis artiklerne altid vil se sådan ud, er det vel ikke en fordel for dansk Wikipedia? Dette eksempel følger på ingen måde stilmanualen. Derudover følgende spørgsmål: Vil artiklen være på dansk? Vil det fremgå, at det ikke er en rigtig artikel? Vil der fortsat være de nuværende muligheder for og adgang til at oprette en rigtig artikel, når man slår et ikke-eksisterende artikelnavn op? Vil henvisninger til artiklen fremstå som rød, blå eller en helt tredje farve? Hvis linket bliver farvet blåt, er der en risiko for, at man overser, at der ikke er en (rigtig) artikel med det opslagsord.
- Sarrus (db) d. 22. maj 2016, 14:12 (CEST)Svar[svar]
Ideen er at skabe en side med lidt information, - det der nu kan trækkes fra Wikidata. Det vil ikke være en egentlig artikel. Vel snarere en række informationer i punktform. Information vil være på dansk i det omfang vi har oversat det det. — Fnielsen (diskussion) 22. maj 2016, 23:06 (CEST)Svar[svar]
Som jeg forstår vil der ikke ændres på selve Wikipedia. Der hvor ArticlePlaceholder kommer ind er ved søgninger hvor Wikidata-emner der matcher søgningen bliver listet i bunden. Her er så link til ArticlePlaceholder-sider. Eksempel [1]. På ArticlePlaceholder-siderne er der en knap til at skabe en rigtig artikel. — Fnielsen (diskussion) 23. maj 2016, 21:40 (CEST)Svar[svar]
Det lader til, at man ikke kommer direkte ind på placeholder-siden, hvis man søger på et opslagsord, der ikke findes, så det må også gøre sig gældende, hvis man klikker på et rødt link. Dermed havner folk ikke uforvarende på en side, der ser helt anderledes ud end Wikipedias (øvrige) artikler og som bryder med stilmanualen og som sikkert vil være på engelsk i 99% af tilfældene. Hvis dette er korrekt forstået, kan det vel ikke skade.
- Sarrus (db) d. 24. maj 2016, 08:35 (CEST)Svar[svar]
Er det muligt at starte artiklen med noget i stil med: '''artikelnavn.''' Denne artikel mangler, det følgende er en opsummering af den information wikidata pt. har om emnet. -- Vrenak (diskussion) 27. maj 2016, 20:47 (CEST)Svar[svar]Bør vi bruge Wikidata mere i infobokse?[rediger kildetekst]

Jeg har kigget en (meget) lille smule på Wikidata og hvad det kan, og det slår mig at der måske er en del at vinde på at udskifte diverse egenskaber i infobokse med skabeloner, der trækker direkte fra Wikidata. Jeg har ikke nogle konkrete eksempler, men jeg vil æde min hat på at der er en del infobokse derude hvorpå der figurerer forældede data - eksempelvis infobokse med befolkningstal på centralafrikanske republikker, borgmestre i obskure mexicanske landsbyer, eller basically enhver data, der vedrører 'seneste X'. Vi har nogle tapre wikipedianere, der er gode til at sørge for opdateringer, men jeg tænker at det vil være i alles interesse hvis vi kan pipe en del af dette over i Wikidata.

Derfor tænker jeg at det måske er en ide at begynde at konvertere dele af infoboksindhold til Wikidata-properties. Efter forbillede fra {{Officiel hjemmeside}} har jeg dd. oprettet {{statsoverhoved}}, og anvendt den til at angive den nuværende præsident i {{Infoboks land}} på Forenede Arabiske Emirater. På den måde er vi sikret at selvom vi måtte overse at der sker præsidentskifte i Emiraterne så vil infoboksen stadig være opdateret så længe nogen opdaterer Wikidata. Hvad synes I om den tilgang? Jeg tænker der er en lang vække infoboksværdier, som det vil være givtigt at rykke til Wikidata-skabeloner, og hvis folk er enige så vil jeg prøve at se om jeg kan lave en liste. Imidlertid vil jeg nok foreslå at vi så finder på et skabelon-præfiks til Wikidata-skabelonerne (på samme måde som vi har {{Infoboks xxx}}), for ellers er det sikkert et spørgsmål om tid inden der går kludder i navngivningen. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 24. maj 2016, 14:56 (CEST)Svar[svar]

Jeg opdager nu at nogle skabeloner, såsom {{Infoboks MF}}, allerede gør brug af Wikidata. Er der et koordineret projekt omkring dette et sted? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 24. maj 2016, 15:05 (CEST)Svar[svar]
Jeg synes at det ville være en god ide, især til som du nævner 'seneste X', jeg ved at {{Infoboks film}} henter data på Wikidata. --Zoizit (diskussion) 24. maj 2016, 15:16 (CEST)Svar[svar]
Det efterlyste projekt hedder Wikipedia:WikiProjekt Wikidata og vil bestemt være et oplagt sted for koordinering. Som det ses er der flere ting på ønskeliste, for der er nogle tilfælde, hvor indsættelse af oplysninger fra Wikidata endnu ikke fungerer som ønsket. For eksempel er der problemer med datoer og flertydighed. Derimod fungerer det som regel fint med at hente navne på steder og personer. Det sparer en del arbejde ved oversættelse, så længe man ellers kan huske hvilke felter, der henter oplysninger, og hvad man selv skal indsætte. --Dannebrog Spy (diskussion) 24. maj 2016, 15:29 (CEST)Svar[svar]
En er en god ide at arbejde hen imod det. Men der er problemer, som endnu ikke er blevet løst. Fx. har vi haft problemer med den nuværende borgmester i Allerød Kommune, hvor linket til artiklen med borgmesteren Jørgen Johansen er med parentes. Det medfører
* {{#property:P35}} bruger kun label, dvs der linkes til den forkerte person
* Der er skabelon {{wikidata}}. Den linker rigtig. Men der er registeret flere at de gamle borgmestre i wikidata og det styres af rankering, så den kun den nuværende borgmester skulle blive vist. Men det modulet håndtere det ikke, så den viser også alle tidligere borgmestre. Det kræver noget kodning af et lua-modul for at håndtere det.
Bemærk - pil ikke - det er et godt eksempel. Vi har brugt meget god tid på at finde ud hvad problemet er. De samme problemer vil statshoveder også ramme. Dog synes jeg ikke om at pakkke det ind i skabeloner. Vi kan kalde {{#property:P35}} eller et modul direkte. Jeg har flere andre problemeksempler.
Jeg har også tanker om en task-force, som dog kigge på bredt på skabeloner og moduller. Og Wikipedia:WikiProjekt Wikidata kan også bruges. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2016, 15:42 (CEST)Svar[svar]
Jeg bør også kommer med et godt eksempel. {{Infoboks film}} henter fra wikidata, hvis det ikke er angivet i infoboksen. Fx. Ratatouille (film) er alle de medvirkede hentet fra wikidata og man kan se hvem vi har artikler med eller ej. Derudover er id'erne for scope og imdb også hentet fra wikidata. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2016, 16:27 (CEST)Svar[svar]
Mere input.
* Listen Bruger:Steenth/Autoliste/Statsledere bruger jeg til at tjekke om der kommet label på relevante personer, som kunne bruges på lande infobokse.
* Det er en liste over skabeloner, som allerede bruger wikidata:
Skabeloner hvor wikidata bruges
Derudover bruges wikidata meget med Modul:Cycling race
Jeg håber at det input kunne give mere overblik over hvad der allerede er. --Steen Th (diskussion) 26. maj 2016, 16:01 (CEST)Svar[svar]


Wikidata virker ikke i infobokse[rediger kildetekst]

Der er er opstået et problem med de infobokse, der henter oplysninger fra Wikidata. I stedet for at indsætte oplysningerne automatisk, står der i stedet med rød skrift: "Skriptfejl: Funktionen "formatStatements" findes ikke." Er der nogen, der ved noget om det her? --Dannebrog Spy (diskussion) 21. jun 2016, 13:48 (CEST)

Formentlig forårsaget af dette. Ser ud til, at SteenTh har rettet det. --Pugilist (diskussion) 21. jun 2016, 13:53 (CEST)
Jeg har rullet tilbage nu og her. Men det løser ikke det formål, som Bruger:Tøndemageren har. Det vil jeg godt kigge på, når jeg har bedre tid. Men vi bør nok blive bedre til at teste inden man ændre meget benyttet skabeloner og moduler. Men det kræver at vi får lavet sandkasser og testcases til de skabeloner og moduler. --Steen Th (diskussion) 21. jun 2016, 14:13 (CEST)
Okay, for det gav nemlig et ret voldsomt udslag i de infobokse, jeg har indsat på artikler om norske jernbanestationer, hvor det netop er meningen, at en del oplysninger skal hentes fra Wikidata. Samtidig fik det Taketa til at indsætte billeder i en del infobokse som ellers netop blev hentet automatisk, men hvor det nu kom til at se ud som om, der ikke var nogen. Så ja, sørg for at afprøve tingene for fremtiden og vær parat til hurtig tilbagerulning, før det når at påvirke alt for mange. --Dannebrog Spy (diskussion) 21. jun 2016, 14:48 (CEST)
Ok noted. I'll ignore empty infoboxes on railway stations. Sincerely, Taketa (diskussion) 21. jun 2016, 21:07 (CEST)
Jeg undskylder for forvirringen. mvh Tøndemageren (diskussion) 22. jun 2016, 12:57 (CEST)


Interwikilinks i Guiden[rediger kildetekst]

Jeg har for nylig lavet en tilføjelse til guiden, så der også står lidt omkring interwikilinks og hvordan man bruger dem. Jeg vil gerne spørge om I har nogle tilføjelser eller kommentare til tilføjelsen. Pyrros (diskussion) 21. jun 2016, 17:46 (CEST)

Jeg ville venstrestille billederne under afsnittet "På Wikipedia". --Honymand (diskussion) 27. jun 2016, 08:39 (CEST)
Symbol question green.svg Spørgsmål: Er dette i øvrigt den eneste forklaring på dawiki om Interwikilinks, eller findes der en mere fyldig gennemgang et andet sted? --Honymand (diskussion) 27. jun 2016, 08:42 (CEST)
Den generelle side om emnet er Hjælp:Henvisninger til andre sprog. Derudover er det også beskrevet i Wikipedia:Wikidata. Angående tilføjelsen til guiden så ser det mildest talt rodet ud med små og store billeder ind imellem hinanden. En løsning med venstrestillede billeder i normal størrelse og med den relevante tekst ud for de enkelte billeder vil nok være bedre. Et galleri kunne også være en mulighed. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. jun 2016, 14:42 (CEST)


Tidsangivelse fra Wikidata[rediger kildetekst]

Indtil i dag resulterede forsøg på at hente tidsangivelser/datoer fra Wikidata ved hjælp af skabelonen {{Wikidata}} i en fejlmeldelelse på den pågældende side på grund af en fejl i vores kode. Det har jeg rettet i dag efter jeg blev opmærksom på det, i første omgang til vise tiden i ISO 8601-format (f.eks. 2016-07-31) fordi det var det letteste at gøre hurtigt. Men hvordan bør tidsdata fra Wikidata vises? Jeg foreslår følgende afhængigt af den angivne præcision:

 • Sekund: "1. august 2016 kl. 01:02:03"
 • Minut: "1. august 2016 kl. 01:02"
 • Time: "1. august 2016 kl. 13":
 • Dag: "1. august 2016"
 • Måned: "august 2016"
 • År: "2016"
 • Årti: "2010'erne"
 • Århundrede: "21. århundrede" "2000-tallet"
 • Årtusind: "3. årtusind"
 • Million år: "6 millioner år siden" / "om 6 millioner år"
 • Milliard år: "6 milliarder år siden" / "om 6 milliarder år"

Hvad siger I? Mvh. Kartebolle (diskussion) 31. jul 2016, 12:35 (CEST)

Det er helt fint! Det er netop de måder, jeg bruger (samt {{dato}} til dag, men den giver vist det samme). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. jul 2016, 13:27 (CEST)
PS. ...men uden stavefejlen i den nederste, naturligvis! --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. jul 2016, 13:29 (CEST)
Jeg ændrede forslaget for århundreder idet "x-tallet" synes mest brugt andre steder, f.eks. i kategorier, og vil være sværere at misforstå. Stavefejlen er også rettet. Mvh. Kartebolle (diskussion) 31. jul 2016, 13:56 (CEST)
Det ærgrer mig så, men det er jo nok en af mine små idiosynkrasier. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. jul 2016, 21:40 (CEST)
Jeg spørger netop her for få at meninger frem, så hvis det også er andres idiosynkrasi, er det nu man skal give sin mening til kende. Mvh. Kartebolle (diskussion) 31. jul 2016, 21:46 (CEST)